پیش از ظهر امروز خبر انتصاب مجید چگنی برای مدیرعاملی شرکت ملی گاز ایران منتشر شد. با توجه به چالشهای مختلف ورود به فصل سرما و مشکلات کشور در حوزههای نفت و گاز، دو شرکت ملی گاز و نفت اهمیت بیشتری پیدا میکنند. با توجه به زمزمه هایی که به گوش میرسد برای شرکت ملی نفت نیز گزینه های مختلفی مطرح شده است.
به گزارش اقتصاد انرژی، یکی از گزینههای نفتی مطرح شده برای مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران، “محسن خجسته مهر” نماینده سابق ایران در اوپک است که از او به عنوان مهمترین گزینه که شانس و احتمال بیشتری برای تصدی این سمت دارد یاد میشود. خجستهمهر پیش از این نیز توسط برخی از رسانهها به عنوان گزینه معاونت برنامهریزی احتمالی وزارت نفت در دولت سیزدهم نیز نام برده شده بود.
خجستهمهر از مدیران تخصصی حوزه نفت و شخصیتهای فراجناحی این صنعت است. او در دولت احمدینژاد سابقه معاونت وزارت نفت را دارد و در دولت روحانی نیز قائممقام معاونت برنامهریزی و نظارت بر میادین هیدروکربوری وزارت نفت شد. این مدیر خوزستانی با 50 سال سن، تجربه مدیریتی کافی را داشته و معاونت وزیر نفت در برنامهریزی، ریاست شورای انفورماتیک وزرات نفت، ریاست ستاد اصلی سیاستهای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، دبیری و عضویت کمیته ویژه نظارت بر میادین مشترک نفت و گاز، دبیری کارگروه ویژه نمایندگان رئیس جمهور در امور نفت، و نیز عضویت در کنگره جهانی نفت، را در کارنامه خود دارد که همین سوابق نیز خجستهمهر را تبدیل به گزینه مناسبی برای مدیرعاملی شرکت ملی نفت کرده است.
پس از آن “عبدالحسین بیات”، کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار و مسئول کمیته پتروشیمی ستاد آیتالله رئیسی نیز یکی از گزینههای مطرح شده است که از او به عنوان مدیرعامل احتمالی شرکت ملی پتروشیمی نیز یاد شده بود،
بیات پیش از این و در دولت نهم، حدود سه سال مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود و از سال 98 نیز با حکم بیژن زنگنه عضو اصلی هیئت مدیره این شرکت شد. از سوابق اجرایی و مدیریتی بیات میتوان به مدیرعاملی شرکت پتروشیمی بوشهر (مجری طرح در عسلویه)، مسئول کنترل کیفیت و اسناد فنی طرح مجتمع پتروشیمی اراک، عضو شورای حل اختلاف و عضو سازمان MC و کارگروههای مختلف پتروشیمی اراک، تدریس در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک، هماهنگکننده تخصیص منابع به طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرد.
همچنین “حمید بورد”، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی (گرایش استراتژیک) نیز گزینه دیگری است که برخی از احتمال انتصاب وی خبر دادهاند. “محمدرضا محسنی” نیز که پیش از این به عنوان گزینه احتمالی مدیرعاملی هلدینگ خلیج فارس مطرح شده بود گزینه نفتی دیگری است که نامش دهان به دهان میچرخد.
گفتنی است، محسنی در کارنامه سوابق کاری مرتبط با صنعت نفت و اقتصاد کلان کشور خود، تجربه ریاست هیئت مدیره شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات و مواد شیمیایی صنایع پتروشیمی، ریاست هیئت مدیره شرکت نفت بهران، رییس هیئت مدیره شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، نایب رییسی هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پردیس را دارد.
باید دید از میان گزینههای مطرح شده و یا دیگر گزینههای احتمالی بالاخره کدام یک میتواند نظر مثبت وزیر نفت را جلب کرده و با دریافت حکم، جایگاه مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران را حداقل برای ۴ سال آينده تصاحب میکند.