مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی از فعالیت ۴۴۵ نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه در استان خبر داد و گفت: بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان برای مشترکانی که در انرژی خورشیدی سرمایه گذاری کردند از سوی شرکت برق استان واریز شده است.
بهگزارش اقتصاد انرژی از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مهدی دادگر در برنامه بازدید از نیروگاههای خورشیدی استان اظهار کرد: استان خراسان جنوبی یکی از استانهای پهناور کشور با قابلیتهای زیادی در زمینه استفاده از پتانسیل انرژی خورشیدی است.
وی اظهار کرد: در این سالها در راستای دستورالعملهای ابلاغی از وزارت نیرو و به نمایندگی از سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران (ساتبا) شرکت توزیع برق استان همگام با سایر شرکتهای توزیع در سطح کشور فرآیند خرید تضمینی برق از مشترکانی که علاقهمند به سرمایهگذاری در زمینه انرژی خورشیدی بودند را انجام داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۴۴۵ نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه با ظرفیت مجموع ۲۲.۵ مگاوات داریم که از این تعداد سه مورد در قالب مزارع خورشیدی بزرگ مقیاس هستند.
دادگر ادامه داد: مجموع ظرفیت سه نیروگاه استان ۱۸ مگاوات و مابقی ظرفیت متعلق به نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت اشتراک خانگی و زیر 100 کیلووات است.
وی افزود: با توجه به پتانسیل خیلی خوب استان از لحاظ میزان تابش مناسب خورشید و آلودگی پایین و تعداد روزهای آفتابی، مشترکان توانستند به درآمد خوبی از این سرمایه گذاری دست پیدا کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: درآمد حاصل از تولید انرژی خوشیدی توسط مشترکانی که در این خصوص سرمایهگذاری داشتهاند تاکنون بالغ بر 14 میلیارد تومان بوده است.
دادگر ادامه داد: تولید برق این نیروگاههای خورشیدی فقط در قالب نیروگاههای بزرگ مقیاس و نیروگاههای مربوط به مشترکان در حوزه شرکت توزیع ۱۲ میلیون کیلووات ساعت بوده است.
وی با تاکید بر نقش تولید انرژیهای پاک از جمله انرژی خوشیدی در حفظ محیط زیست اظهار داشت: علاوه بر انرژی تولید شده و بهای آن که در دورههای مختلف به سرمایهگذاران پرداخت شد، این نیروگاهها در زمینه محیط زیست نیز نقش فوقالعاده چشمگیر و باارزشی دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی همچنین افزود: برای تولید 12 میلیون کیلووات ساعت انرژي الکتریکی از نیروگاههای موجود فسیلی کشور به 2.7 میلیون مترمکعب گاز و 2.1 میلیون لیتر آب نیاز است که با تولید این میزان از انرژی از طریق نیروگاه خورشیدی در موارد فوق صرفهجویی شده است.
دادگر همچنین افزود: با توجه به عدم استفاده از سوختهای فسیلی در نیروگاههای مذکور تاکنون از تولید و انتشار 7.2 گاز دی اکسید کربن به عنوان گاز گرم کننده جو زمین نیز جلوگیری شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: این آمادگی وجود دارد مشترکانی که علاقهمند به سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی باشند به نیابت از ساتبا قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی را با این مشترکان به امضا برسانیم و به محض تولید برق و اتصال نیروگاهشان به شبکه برق بتوانیم بهای برق تضمینی را به حساب آنها واریز کنیم.