به گزارش اقتصاد انرژی، همایون حایری امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایجاد حداقل ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با بیان اینکه مصرف سالانه انرژی صنایع حدود ۱۰۰ میلیارد کیلووات ساعت است، اظهار کرد: یعنی از مجموع انرژی مصرفی داخل کشور ۳۷ درصد مربوط به صنایع است که نزدیک به ۴۰ میلیارد کیلووات ساعت آن مربوط به مصرف صنایع پر رونق فولادی است.
وی اظهار کرد: این تفاهمنامه در راستای تامین برق مطمئن و پایدار در بخش صنعت و معدن کشور تهیه شده و تابستان سال ۱۴۰۳ این میزان ظرفیت نیروگاهی در مدار قرار خواهد گرفت.
حایری با تاکید بر اینکه بسته حمایتی ویژهای نیز در راستای این تفاهمنامه برای سرمایهگذاران تدارک دیده شده است، گفت: این بسته صنایع کشور را از تامین برق پایدار و مطمئن بهرهمند خواهد ساخت، نیازهای توسعه آنها را پاسخ داده و کمکی هم به صنعت برق کشور در بخش تولید خواهد کرد.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در حال حاضر توان پیک مصرف غیر همزمان کل صنایع حدود ۲۲ هزار مگاوات و توان مصرف همزمان آن حدود ۱۷ هزار مگاوات است، اظهار کرد: این تفاهمنامه تضمینکننده تولید برق برای صنایع مخصوصاً در دوران پیشرفت صنایع است.
به گفته وی این همکاری بین دو وزارتخانه میتواند نقطه عطفی برای سایر فعالیتهای مشترک باشد و دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی را برای دو وزارتخانه داشته باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه با تکنولوژی پیشرفتهای که در صنعت برق وجود دارد کارهای مهم دیگری هم میتوان انجام داد، گفت: با این تکنولوژیهای پیشرفته میتوان شفت توربینهای بزرگ و ورقههای هسته ژنراتورها و ترانسها را ساخت، چرا که سالانه حدود ۱۰۰ هزار مگاوات آمپر ترانس داخل شبکه نصب میشود.
وی ابراز امیدواری کرد این اتحاد و تفاهم میان دو وزارتخانه نیرو و صمت موجب توسعه اقتصادی بیشتر برای کشور شود.