به گزارش اقتصاد انرژی، کیومرث زمانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون شورای پایایی منطقهای شبکه برق خوزستان بیش از ۱۲۰ مصوبه در راستای هماهنگی و پیگیری مشکلات صنعت برق اخذ و تصمیمات مهمی جهت عبور از پیک بار ۱۴۰۰ و مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود تولید برق داشته که اجرایی کردن این مصوبات و همکاری مجموعه صنعت برق، باعث عبور موفقیتآمیز از پیک تابستان شده است.
وی افزود: الزام نیروگاهها به تولید و تزریق برق مازاد خود به شبکه سراسری به میزان ۹۰۰ مگاوات، جلب همکاری مشترکین صنعتی بخصوص صنایع فلزی و سیمانی و محدود کردن آنها در ساعات پیک بار جهت کاهش یا صفر کردن خاموشیهای خانگی و پیگیری منظم در شناسایی و جمعآوری مراکز غیرمجاز رمزارزها از مهمترین اقداماتی است که منجر به عبور موفقیت آمیز از پیک بار ۱۴۰۰ شد.
معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خوزستان ادامه داد: در شبکه تحت پوشش ما تنها ۱۰ درصد نسبت به متوسط مناطق دیگر کشور محدودیت و خاموشی برنامهریزی شده شهری اعمال شد که با اجرایی کردن مصوبات شورای پایایی، این محدودیتها در خوزستان به صفر رسید.
زمانی با اشاره به اعلام کمبود گاز در زمستان، بیان کرد: در صورت اعمال محدودیت به گاز مصرفی نیروگاههای برق، این مساله میتواند سبب کمبود تولید برق به دلیل کاهش فشار گاز و محدودیتهای احتمالی آن در زمستان پیش رو به خصوص در روزهای سرد سال شود.
وی افزود: با توجه به این موضوع از هماکنون برنامههای لازم جهت گذر از زمستان ۱۴۰۰ انجام و قرار است طی برگزاری جلسات منظم شورای پایایی، مساله استفاده نیروگاهها از سوخت دوم و میزان تابآوری آنها در کار با این سوختها بررسی و آسیب شناسی شده و راهکارهای مناسب جهت برون رفت از موضوع توسط متولیان امر تولید برق اندیشیده شود.
سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور تصریح کرد: همکاری مشترکین بزرگ صنعتی که مصرف انرژی بالایی دارند باید در زمستان جلب شود تا با کاهش مصرف، شرایط مناسبی را برای گذر از زمستان داشته باشیم.