به گزارش اقتصاد انرژی، امیر حسین بحرینی، مدیر عامل پلیمرآریاساسول با بیان این مطلب گفت: ارزش بازار شرکت در روز عرضه اولیه ۲۹۸ هزار میلیارد ریال بود و سهامداران عمده از این عرضه حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال برای آنها درآمد حاصل از فروش دارایی بدست آمد و این تامین مالی این فرصت را در اختیار آنها قرار داد که در سایر پروژه های در دست اجرا صرف کنند، این عرضه در زمان خود رکورد جدیدی را ثبت کرد که میتوان به استقبال ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۴۲ کد در روز عرضه اولیه، اشاره کرد به نحوی که توسط مدیریت بازار دو بار زمان عرضه اولیه تمدید، تا در نهایت در میان استقبال بی سابقه سهامداران عرضه آریا محقق شد.
اولین پذیرش سهام ممتاز
وی افزود: در این رویداد، برای نخستین بار سهام ممتاز برای شرکتهای پذیرفته شده در تاریخ بازار سرمایه با ورود آریا شکل گرفت و آریا توانست در بین ۶ نماد برتر فرابورس حضور یابد ضمن اینکه این روش مسیر جدیدی را برای سایر صاحبان بنگاه که دغدغه تداوم مدیریت شرکت را دارند و این مساله مانع عرضه سهام آنها و تعمیق بازار سرمایه می شود را رفع کرد.
این مسئول با اشاره به گذشت یکسال از عرضه اولیه آریا بیان کرد: سهامداران وفادار آریا که از روز عرضه اولیه روی سهام آریا ساسول سرمایه گذاری کردند با توجه به قیمت پایانی سهام بر اساس سرمایه جدید و سودهای تقسیم شده در مجامع شرکت ۱۹۸.۳۷ درصد بازدهی نصیبشان شده است. حتی در مجمع آخر شرکت که به تازگی برگزار شده تاکید کردم سود از طریق سامانه سجام و از امروز هشتم خرداد توزیع شود.
افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی
مدیر عامل آریا توضیح داد: برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه عملکرد سال مالی ۱۳۹۸ در تیر سال قبل و تصویب تقسیم ۴۰ هزار میلیارد ریال سود نقدی (۹۰ درصد سود قابل تقسیم) بین صاحبان سهام و پرداخت سود سهام حدود سه میلیون و یکصد هزار نفر سهامدار حقیقی در کمتر از دو هفته از زمان برگزاری مجمع عمومی در سال گذشته رخ داد، همچنین افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته مصوب مجمع عمومی فوقالعاده در ۱۵ دی ۱۳۹۹، قابل توجه بود.
کسب رتبه های برتر
بحرینی از ثبت رکورد بالاترین مقدار تولید شرکت در سال ۱۳۹۹ به میزان حدود ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تن و تولید ۳۹۲ هزار تن در واحد پلیاتیلن سنگین و ۳۸۶ هزار تن در واحد پلیاتیلن سبک خبر داد و گفت: همچنین در این روند کسب رتبه های اول و دوم تولید در میان واحدهای ۳۰۰ هزارتنی پلی اتیلنی کشور در سال ۹۹ همانند سال ۹۸ همراه با کسب رتبه دوم پوشش ظرفیت تولید سالانه واحدهای الفینی کشور با تولید بیش از ۱.۰۲ میلیون تن اتیلن محقق شد.
وصول کامل مطالبات و رشد سود آوری
وی با اشاره به رشد ۱۰۱ درصدی درآمد و عبور آن از۱۸۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل، و وصول کامل مطالبات حاصل از فروش محصولات تاکید کرد: در این خصوص بالاترین رکورد سودآوری خالص ریالی و ارزی در تاریخ شرکت با تحقق ۱۱۰ هزار ۷۵۸ میلیارد ریال (معادل ۵۳۰ میلیون دلار آمریکا) به ثبت رسید. رشد ۱۶۳ درصدی سود خالص نسبت به دوره مشابه سال قبل، دستیابی به حاشیه سود خالص ۶۱ درصدی در سال ۱۳۹۹ در مقایسه با حاشیه سود ۴۷ درصد سال ۱۳۹۸ از دیگر اتفاقات مهم شرکت بود که در یک سال اخیر محقق شد.
به گفته مدیرعامل آریا ساسول کسب رتبه اعتباری AA-، و دستیابی به بالاترین رتبه اعتباری ایران برای نخستین بار در ایران و دریافت گزارش مطلوب و بدون بند از حسابرس و بازرس قانونی با وجود بزرگی کسب و کار برخی دیگر از مهمترین دستاوردهای آریا ساسول بعد از عرضه اولیه در بازار سرمایه به شمار میآیند.
امیرحسین بحرینی در پایان به آغاز فاز اجرایی طرح احداث واحد جدید ۳۰۰ هزار تنی پلیاتیلن سنگین و متوسط شرکت و آغاز فاز اجرایی پروژه جداسازی محصول جانبی C3+ اشاره و ابراز امیدواری کرد این طرح ها بالغ بر ۱۱۰ میلیون دلار به سود شرکت بیفزایند.