به گزارش خبرنگار اقتصاد انرژی، این نمایشگاه با مشارکت حدود ۲۵۰ شرکت و کارگاه صنعتی و نیمهصنعتی محلی، در قالب ۱۸ گروه کالایی از دوشنبه هفته جاری و به همّت گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس و میزبانی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار شد.
روز دوم برگزاری و در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندسازی نشست خبری مدیران هلدینگ خلیجفارس با اصحاب رسانه برگزار شد که این نشست با دعوت جمعی از خبرنگاران و اعضای خانه مطبوعات استان بوشهر همراه بود و فعالان رسانهها دغدغههایی از جمله نتایج برگزاری این رویداد و دستاورد آن برای جامعه محلی و کسبوکارها، و برخی مسائل مربوط به فعالیت این مجموعه مطرح کردند.
پس از این نشست مطبوعاتی، بیش از ۴۰ تفاهمنامه اشتغالآفرین میان شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس و دانشبنیان، شرکتهای بومی عسلویه از جمله کارگاههای صنعتی و نیمهصنعتی بومی امضا شد.
طبق اعلام ستاد خبری نمایشگاه توانمندسازی و حمایت از شرکتهای منطقه عسلویه در تأمین نیازهای عمومی و تخصصی شرکتهای پتروشیمی، توزیع مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی، خدمات فنی، تأمین، طراحی و ساخت قطعات، کالیبراسیون، خدمات بازرسی فنی، خدمات شناسایی مخاطرات فرآیندی و غیرفرآیندی، طراحی، تأمین و اجرای سیستمهای حفاظت کاتدیک، راهاندازی پروژههای ابزار دقیق، مشاوره و آموزش حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست از مهمترین محورهای تفاهمنامههای فنی و مهندسی امضا شده با شرکتهای دانشبنیان شهرهای جنوب استان بوشهر بهشمار میرود.
افزون بر این، تفاهمنامههای دیگری با هدف اشتغالآفرینی پایدار و تأمین نیازمندیهای شرکتهای گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در حوزه تولید تأمین محصولات سلولزی، دکوراسیون، انواع مواد غذایی، خدمات فرهنگی و هنری، بستهبندی، تولید مواد شوینده و بهداشتی، البسه، تولید و فرآوری خرما و… با شرکتهای فعال در عسلویه، کنگان، جم و دیر امضا شد.
هر چند اظهارات مدیران شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس امیدوارکننده بود اما نتیجهبخش بودن این رویداد و همچنین اجرایی شدن مفاد این تفاهمنامه هنوز هم محل تردید است چرا که طی سالیان گذشته در تعاملات صنایع مستقر در استان بوشهر، همواره شرکتها و البته نیروهای بومی در حاشیه بودهاند.
گرچه این اتفاق بسیار خوبی است اما میتوانست خیلی هدفمندتر از این باشد، به هر حال صنعت و صنایع محلی بایستی بتوانند در کنار یکدیگر یک زیستبوم خوب داشته باشند و یک زنجیره ارزش را تشکیل دهند و در کنار اینکه صنعت تولید میکند و چرخ اقتصاد کشور را رو به جلو حرکت میدهد به اقتصاد خرد و سرمایههای محلی نیز بها داده و با ظرفیتهایی که در اختیار دارد فرصت رشد و توسعه آنها را مهیا نماید.