رئیس سازمان ساتبا از احداث 500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پیک تابستان 1401 خبر داد و گفت: 200 مگاوات آن بر اساس انجام تعهدات پیشین متقاضیان احداث، طبق قانون خرید تضمینی برق اجرایی خواهد شد و 300 مگاوات آن از طریق ساز کار و برنامه جدید وزارت نیرو صورت خواهد گرفت.
به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از وزارت نیرو، “محمود کمانی” در نشست وزیر نیرو با مدیران صنعت برق و انرژی کشور با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاههای تجدیدپذیر احداث شده در کشور، اظهار کرد: ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر احداث شده در کشور یک درصد ظرفیت برق است، این در حالیست که براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور باید اکنون سهم 5 درصدی را از سبد برق کسب میکردیم .
وی با ارائه آمار استانی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، در مقیاس نیروگاهی و نیروگاههای کوچک مقیاس (محدود به دو برابری ظرفیت انشعاب تا سقف 200 کیلووات) از محدودیت منابع مالی حاصل از عوارض برق در خرید تضمینی برق برای انجام به موقع تعهدات دولت و راهکارهای پیشنهادی برای پرداخت مطالبات این حوزه اشاره کرد.
معاون وزیر نیرو افزود: سازمان ساتبا در برنامههای وزارت نیرو، برای اجرای 10 هزارمگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور به همکاری سایر دستگاههای اجرایی صنعت برق همچون شرکت توانیر و مدیریت شبکه نیاز دارد. در مجموعه سازمان ساتبا مطالعات پتانسیل سنجی نقاط مستعد انجام شده ولی در این خصوص باید با سایر دستگاههای اجرایی از نظر حداکثر کارآمدی و راندمان در شبکه سراسری برق و حداقل سرمایهگذاری برای اتصال به شبکه همکاری شود. در این رابطه استفاده از ظرفیت استانداری برای تعیین ساختگاه لازم از دیگر اقداماتی است که در حال پیگیری است.
کمانی در ادامه نیز مدلهای توسعه کاربرد انرژیهای تجدیدپذیر را در احداث 10 هزارمگاوات براساس ظرفیت قانونی ماده 12 قانون رفع موانع تولید تشریح کرد.
وی اضافه کرد: بر این اساس هزینه سرمایهگذاری و سود سرمایه از محل منابع مالی حاصل از سوخت صرفه جویی شده طی چهارسال پرداخت خواهد شد و سرمایهگذار متعهد به تولید انرژی الکتریکی تا 7 سال به شبکه بوده و پس از آن میتواند انرژی الکتریکی تولیدی خود را دربازار انرژی مطابق قوانین آن معامله کند و دیگر تعهدی بر خرید تضمینی برق بر عهده دولت نخواهد بود.
معاون وزیر نیرو عنوان کرد: این موضوع جذابیت خوبی برای سرمایه گذاران نیز داشته و از همین رو با انتشار فراخوان برای اعلام آمادگی در حداث 10 هزارمگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، معادل 80 هزارمگاوات پیشنهاد برای احداث از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی داده شده است.