قائم مقام اسبق مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: من معتقدم پتروشیمی دوباره اوج خواهد گرفت و رشد قبلی خود را باز خواهد یافت و چالش قیمت، خوراک و غیره مطرح نخواهد بود چرا که نفت قیمت بینالمللی دارد که تحت تاثیر تصمیمات ما نیست.
به گزارش اقتصاد انرژی، محمدحسن پیوندی ثانی در میزگرد نگاه یکپارچه و مدل بهینه توسعه پتروپالایشگاهها در هفتمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو با موضوع یکپارچهسازی پالایشگاه و پتروشیمی، مزایا و نوآوریها عنوان کرد: با وضع مقررات سختگیرانهتر و آگاهی عمومی بیشتر از مشکلات محیط زیست تولید سوختهای پاک به یک چالش عمده برای پالایشگاهها تبدیل شده است.
وی ادامه داد: تولید سوخت پاک، ثبات تقریبی تقاضا برای سوخت، ارتقاء بهرهوری انرژی، مسافت طولانیتر به ازای سوخت مصرفی و توسعه وسایل نقلیه الکترونیک پیشرفته از دیگر چالشهای پیش روی پالایشگاهها هستند، لذا پالایشگاهها باید به سمت کاهش ترکیبات سنگین بروند.
این کارشناس پتروشیمی و فرآوردههای شیمیایی تاکید کرد: من معتقدم پتروشیمی دوباره اوج خواهد گرفت و رشد قبلی خود را باز خواهد یافت و چالش قیمت، خوراک و غیره مطرح نخواهد بود چرا که نفت قیمت بینالمللی دارد که تحت تاثیر تصمیمات ما نیست و رابطه مستقیمی با کالای نفت به عنوان یک محصول بینالمللی دارد.
پیوندی ثانی با تاکید بر اینکه نفت متعلق به مردم است، افزود: هیچ کشوری به اندازه ایران، پتانسیل و ظرفیت توسعه صنعت پتروشیمی را ندارد، ما در هر دو بخش هیدروکربن فاز گازی و مایع بالاتر از همه کشورها هستیم. سواحل طولانی از گوشه خور موسی در ماهشهر تا انتهای سیستان و بلوچستان را در اختیار داریم که زمینهای طلایی برای توسعه صنعت پتروشیمی به شمار میرود. همچنین صنعت پتروشیمی هیچ کشوری مانند ایران، این ظرفیت نیروی انسانی تحصیلکرده را ندارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای ایران در حوزه پتروشیمی اظهار کرد: امیدوارم هلدینگهای ما با همافزایی دور هم جمع شده و در راستای تامین منافع خود از رقابتهای داخلی احتراز کرده و برند پتروشیمی ایران را در دنیا مطرح کنند که این همافزایی در کنار سواحل و بنادر و نیروی انسانی میتواند تاثیر فوقالعادهای داشته باشد.
قائم مقام اسبق مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بیان کرد: چرا صنایع پاییندستی رشد نمیکند؟ این سوالی است که همواره مطرح میشود. اینکه پتروشیمی به بیراهه رفته، و به جای صنایع پاییندستی به سمت صنایع بالادستی رفته که تعلل ایجاد میکند. ما الفینها را در عسلویه و ماهشهر تولید کردهایم، همچنین آروماتیکها، کلر، گلایکولها، کود شیمیایی و… شما تا خوراک نداشته باشید نمیتوانید صنایع پایین دست را توسعه دهید؛ این امر سرمایهگذاری، تکنولوژی و فناوری میخواهد.
این کارشناس پتروشیمی تصریح کرد: اگر من بودم یک وزارت تحقیق و توسعه در کشور درست میکردم، چرا که جوانان و نخبگان ما تشنهی این کار هستند و ما باید یک سازمان محققپروری داشته باشیم و به آنها اهمیت بدهیم تا برای ما تکنولوژی بیاورند.