به گزارش اقتصادانرژی رشید قانعی با اشاره به مأموریت محول شده به پترول برای ایجاد زنجیره ارزش متانول گفت: مطالعات این کار در آلمان، الجزایر و سنگاپور در حال انجام است و بهزودی وارد فاز عملیاتی خواهیم شد.
وی در مراسم امضای تفاهمنامهای میان پترول و اتحادیه تأمین نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی با تاکید بر اینکه زنجیره ارزش بهصورت کامل شکل نگرفته افزود: تاکنون به صنایع پاییندست و میان دست بهعنوان ضرورتی درست برای مقابله با تحریم و تحریمپذیری نگاه شده اما این رویکرد که صنایع پاییندست برای پترول سودآوری خوبی دارد کمتر حاکم بوده است.
قانعی با اشاره به مناقشه روسیه و اوکراین که موجب برهمخوردن معادلات در بازارهای بینالمللی انرژی شد، گفت: چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده متانول بعد از این بحران، سیاستهای خود را تغییر داد و ذغال سنگ پایه شد و در نتیجه شاهد افت قیمت قابلتوجه متانول بودیم.
وی تأکید کرد: چاره کار این است که زنجیره ارزش متانول را تشکیل دهیم و محصولات باارزش بالاتری از متانول تولید کنیم.
مدیرعامل پترول با اشاره به اینکه این شرکت از بهمنماه سال گذشته مطالعات کار را در خصوص تکمیل زنجیره ارزش متانول و سایر محصولات ارزشمند شروع کرد ادامه داد: مطالعات علمی و بازار را در کنار مطالعات میدانی از کشورهای آلمان، الجزایر و سنگاپور با نگاه اقتصادی و باهدف سودآوری پایدار آغاز کرده ایم.
وی افزود: باتوجه به اینکه هلدینگ خلیجفارس یکی از صاحبان اصلی خوراک صنایع پاییندست در کشور است بهزودی فاز اجرایی تکمیل زنجیره ارزش بر اساس مأموریت محول شده را آغاز میکنیم.
قانعی همچنین از برطرفشدن مشکل تأمین مالی پترول خبر داد و گفت: با روابط بسیار خوبی که در دو ماه اخیر با بانکها ایجاد شده، مجموعه پترول مشکل تأمین مالی ندارد و درصورتی که بخش خصوصی هم در کنار ما قرار گیرد، کار تکمیل زنجیره ارزش را به سرانجام خواهیم رساند.
وی افزود: در حال حاضر بخش قابلتوجهی از تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی ایران در کشورهای چین و هند انجام شده و سود قابلتوجهی نصیب این کشورها میشود، درصورتیکه این سود میتواند نصیب شرکتهای ایرانی شود.
قانعی با اشاره به تفاهمنامه این شرکت با اتحادیه تأمین نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی، اظهار داشت: این اتحادیه، بزرگترین تشکل تأمین نیاز صنایع پاییندست پتروشیمی کشور است و سالها در این حوزه مطالعات ارزشمندی انجام داده، در این حوزه برنامه و نقشه راه دارند و همکاری ما با این اتحادیه عملاً از سه ماه پیش آغاز شده است.
وی همکاریهای آماری و اطلاعات پترول و این اتحادیه و تهیه گزارشهای تحقیق و توسعه بهواسطه ارتباط خوب این اتحادیه با بخش دانشگاهی و دانشبنیان، تشکیل کمیتههای مشترک اختصاصی و امکانسنجیهای اقتصادی را از محورهای همکاری پترول و اتحادیه تأمین نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی، اعلام کرد.
قانعی همچنین با اشاره به تجربه موفق BASF آلمان در فروش محصولات پاییندستی تولید شده در شرکتهای دیگر آلمانی و… با برند معتبر این شرکت گفت: بازاریابی و فروش مشترک محصول اقدامی است که در کشور مغفول مانده بود و رویکرد جدید هلدینگ خلیجفارس با اجرای پترول این است که با برند، اعتبار و سرمایه ما در بازارهای بینالمللی فروش مجموعههای اقتصادی و خصوصی بیشتر شود و از این اقدام مشترک هم بخش خصوصی و هم هلدینگ و در نتیجه سهامداران منتفع خواهند شد.
وی همچنین از راهاندازی کمیته فروش بینالملل خبر داد و گفت: نفع اقدامات انجام شده و پیشرو در حوزه تشکیل زنجیره ارزش و همکاری مشترک با بخش خصوصی را سهامداران در سال مالی فعلی خواهند دید.