به گزارش اقتصادانرژی، به نقل از خبرگزاری موج اصفهان، محسن قدیری در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه واحد تصفیه گازوئیل با وجود تشدید تحریمها در حال راهاندازی است و بیش از ۹۰ درصد از مراحل آن در کشور و توسط مهندسان ایرانی انجام شده است، گفت: در این واحد تصفیه گازوئیل و یوتیلیتی و افسایت، روزانه ۱۰۰ هزار بشکه گازوئیل تصفیه و به استاندارد یورو ۵ میرسد که ۵۱۱ میلیون یورو برای احداث آن هزینه شده است.
وی اضافه کرد: با راهاندازی این واحد ملی با تکیه بر توان متخصصان و شرکت های داخلی ، گازوییل تولیدی مطابق با استانداردهای جهانی خواهد بود و هوای پاک را به ارمغان خواهد آورد.
این مقام مسئول ادامه داد: با بهره برداری از طرح تصفیه گازوییل، میزان گوگرد موجود در این محصول از حدود هفت هزار به ۱۰ PPM (قسمت در میلیون) کاهش خواهد یافت و ۳۰۰ تُن گوگرد در روز استحصال می شود.
قدیری با اشاره باینکه پالایشگاه نفت اصفهان وظیفه تأمین سوخت ۱۷ استان کشور را برعهده دارد، افزود: تکمیل طرح جامع زیستمحیطی، بهبود فرایند و بهینهسازی، اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی و رفع تنگناهای عملیاتی و افزایش ایمنی و توجه ویژه به مسائل زیستمحیطی از جمله مهمترین طرحهای پالایشگاه اصفهان که سر لوحه کار خود قرار داده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان بیان داشت: تا سال ۱۴۰۵ پالایشگاه اصفهان در نظر دارد که ظرفیت پالایشی نفت خام را به ظرفیت بهینه و پایدار ۳۶۰ هزار بشکه در روز رسانده و از منابع ملی صیانت کند.
وی با تاکید بر اینکه طرح های زیست محیطی پالایشگاه اصفهان با هدف حفظ سلامت مردم استان از جمله شاهین شهر اجرا می شود، توضیح داد: ایجاد واحد جدید گوگردزدایی با استانداردهای یورو ۵ از جمله اهدافی است که در افق ۱۴۰۵ تعیین شده است.
این مقام مسئول گفت: برای طرح جامع زیستمحیطی بهبود و بهینهسازی فرایند پالایشگاه اصفهان پروژههایی تاکنون اجرایی شده که هزینه آن بیش از ۸۳ هزار میلیارد ریال است.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان ادامه داد: تا پایان شهریورماه با احداث دو واحد آمین، یک واحد آب ترش، دو واحد تصفیه گازوئیل، یک واحد هیدروژن و بازیافت و جامدسازی گوگرد راهاندازی می شود که برای اجرای این پروژه ها بیش از یک میلیارد یورو هزینه شده است.
قدیری اظهار داشت: در پالایشگاه نفت از سال ۸۵ پروژههایی به ارزش ۲۳۰ میلیون یورو برای استانداردسازی بنزین به استاندارد یورو۵ انجام شده است.
وی افزود: از سال ۹۳ واحد تصفیه گازوئیل را تاسیس کردهایم و تا پایان شهریور امسال انتشار ۸۰۰۰ ppm گوگرد در هوا را به ۱۰ واحد کاهش خواهیم یافت که برای این پروژه ۴.۹ هزار میلیارد تومان و بیش از یک میلیارد یورو هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره باینکه واحد شکست مولکولی محصولات سنگین و تبدیل آن به پروپیلن نیز در حال احداث است که در سال ۱۴۰۵ راهاندازی می شود، اضافه کرد: همچنین احداث واحدگوگردزدایی ته مانده برجهای تقطیر برای حذف ناخالصیها و کاهش گوگرد موجود در تهمانده برجهای تقطیر با هزینه ۶۴۲ میلیون دلار در حال انجام است.
حذف روزانه۳۰۰ تن گوگرد از گازوئیل در پالایشگاه اصفهان
قدیری بیان داشت:با اقدامات و برنامه های انجام شده روزانه ۳۰۰ تن گوگرد از گازوئیل در پالایشگاه اصفهان حذف میشود و روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل استاندارد را با استانداردهای روز تحویل مردم داده می شود.
وی در خصوص اقدامات زیست محیطی پالایشگاه اصفهان توضیح داد: احداث تصفیه خانه و انتقال پساب تصفیه خانه شاهین شهر به پالایشگاه، تامین آب پایدار از منابع آب خاکستری و غیر شرب، سرمایهگذاری در طرح انتقال آب از خلیج فارس، صرفه جویی ۳۳۵ متر مکعب آب و نصب آنالایزر برخط سنجش پارامترهای کیفی پساب بهداشتی ،احداث واحد بازیابی آبهای فوق شور، حمایت سرمایهگذاری در تکنولوژی آب، تعویض خط لوله انتقال آب درچه ازجمله اقدامات و طرح هایی است که تا سال ۱۴۰۵ اجرایی می شوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه مصرف روزانه آب پالایشگاه اصفهان ۴۰۰ مترمکعب است، اظهار داشت: در حال سرمایهگذاری انتقال آب از خلیج فارس با ظرفیت ۵۰۰ لیتر در ثانیه هستیم تا نیاز آبی خود را از اصفهان کاهش دهیم و طبق برنامهریزی مدیریت آب تا ۱۴۰۵ و با وجود افزایش پروژههای پالایشگاه به مصرف آب ما اضافه نخواهد شد.
پالایشگاه اصفهان از سوخت مازوت استفاده نمی کند
قدیری با اشاره باینکه تا سه سال آینده، مشعلهای پالایشگاه خاموش خواهد شد، بیان کرد: پالایشگاه اصفهان به هیچ وجه نمیتواند از مازوت استفاده کند، زیرا همه کورههای عملیاتی به مشعلهای جدید Enviromix مجهز شده و گازسوز است.
وی با بیان اینکه سوخت مورد مصرف ما، گاز شهری است، افزود: میزان آلایندههای گاز خروجی از همه کورههای پالایشگاه دائماً توسط سازمان محیطزیست بررسی میشود و این گاز آلایندگی ندارد.
رتبه سوم سودآوری پالایشگاه نفت اصفهان در سال گذشته
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به رتبه سوم سودآوری پالایشگاه اصفهان طی سال گذشته در بین شرکتهای بورسی گفت: در سه ماهه ۱۴۰۱، نزدیک به ۱.۳ هزار میلیارد تومان سود پالایشگاه افزایش پیدا کرد و سود تحصیل شده پالایشگاه پنج برابر شده است و امسال پالایشگاه اصفهان امسال بالاترین سود را در بین شرکتهای پالایشی بورسی داشته است.