به گزارش اقتصادانرژی، به نقل از خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در حاشیه جلسه هیات دولت امروز چهارشنبه ( 16 شهریور) در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا حفر و اتصال چاههای ژرف آب در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: درباره چاه های ژرف بوده که با دستور معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور صرفاً برای آزمایش قرار شد انجام شود و نتایج آن به صورت کامل در اختیار سازمان محیطزیست قرار میگیرد.
وی افزود: نتایج حاصل از آزمایش های چاه های ژرف آب به طور کامل در اختیار سازمان حفاظت از محیط زیست قرار گرفته و سپس درباره آنها تصمیمگیری میشود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آب چاه های ژرف را به آب شهری متصل کرده اند، گفت: این کار انجام شده باشد و حتما این موضوع را پیگیری خواهم کرد.
سلاجقه درباره شرایط و فعالیت های سازمان حفاظت از محیط زیست برای احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: دومین جلسه ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد و استاندار آذربایجان غربی به عنوان دبیر ستاد فعالیت میکنند.
وی افزود: هفته گذشته جلسه با حضور استاندار آذربایجان غربی در سازمان محیط زیست تشکیل و مقرر شد؛ ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب از محل تصفیه خانه های شهر های تبریز و ارومیه به سوی دریاچه ارومیه راهی شده است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اظهار داشت: موضوع دوم که درباره احیای دریاچه ارومیه مطرح است تونل انتقال آب از آب است. با افتتاح این تونل ۶۰۰ میلیون متر مکعب از سد کانی سیب انجام میشود.
سلاجقه با بیان اینکه سومین موضوع درباره احیای دریاچه ارومیه مربوط به فعالیتهایی است که باید وزارت جهاد کشاورزی انجام دهد، تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان بایستی باید در برنامه دوم که به صورت نرم افزاری است، تکالیف خود را انجام دهد. هم در بحث کشت های جایگزین و کم آب و رهاسازی منابع آب مورد نیاز و هم بحث حق آبه که وزارت نیرو باید تکالیف خود را انجام بدهد.
وی افزود: در این راستا، وزارت نیرو باید حق آبه مورد نیاز را در سر تالاب تحویل بدهد نه در مسیر.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به آتش سوزی تالاب انزلی گفت: پس از وقوع آتشسوزی در تالاب انزلی ریاست محترم جمهوری دستور دادند که حتماً باید اکوسیستم تالاب انزلی حفظ و احیا شود. روز گذشته جلسه مفصلی با مسئولان و مدیران استان گیلان داشتیم. در این جلسه یک قرارگاه جهادی با پنج کارگروه تشکیل و قرار شد در یک بازه زمانی مشخص موضوع را دنبال کنند.
وی افزود: اولین موضوعی که باید پیگیری شود تعیین حریم و مرز تالاب است که خوشبختانه این کار توسط منابع استان انجام و کاداستر آن تهیه شد. موضوع دوم هم در حوزه مسائل حقوقی است که افرادی ادعای مالکیت دارند و قرار است این موضوع نیز تعیین تکلیف شود.
سلاجقه گفت: فاز سوم موضوع فاضلاب هاست که امروز هم در حاشیه دولت با وزیر نیرو در این باره جلسه داشتیم و قرار شد تصفیه خانه های شهرستان های رشت، صومعه سرا و انزلی هر چه سریعتر نهایی شده تا هیچ گونه فاضلابی به تالاب انزلی وارد نشود.
وی ادامه داد: فاز چهارم موضوع مدیریت جامع حوزه آبریز من مشرف به تالاب است. فاز پنجم وجود یک موج شکن است که تالاب را با مشکل مواجه کرده است و توافقی که با وزیر راه و شهرسازی انجام شد قرار است این مدت شکن اجرای یک تدبیر موثر حذف شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای مدیریت پسماندهای زباله موجود در استانهای شمالی همچون مازندران برنامهای دارید یا خیر؟ تصریح کرد: پس از سفر ریاست محترم جمهور به استان های شمالی کشور با موضوع در دستور کار اساسی قرار گرفت و خود رئیسجمهور آنها را پیگیری میکند. نخست، موضوع پسماند هاست که کارگروه ملی پسماند کشور هر هفته با حضور وزرا و معاونان وزرای مربوطه تشکیل می شود.
وی افزود: یک برنامه عملیاتی بسیار عالی برای مدیریت پسماند در سراوان برنامه ریزی شده و روز گذشته هم با استاندارد گیلان در این باره گفتوگو شد که مشخص شد وضعیت مناسبی دارد.
سلاجقه گفت: مقرر شد سایر موضوعات موجود در حوزه پسماند نیز در یک بازه زمانی ۴ ساله تعیین تکلیف شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوال دیگری درباره کارخانه های زباله سوز شمال کشور، اظهار داشت: آخرین گامی است که از زباله سوز استفاده میکنیم چرا که زباله یک سرمایه برای ما محسوب می شود.
وی در پایان افزود: خانه زبالهسوزی ساری در مراحل نهایی قرار داشته و کارخانه نوشهر نیز نهایی شده است. اگر کارخانه زباله سوزی سار آغاز به کار کند، دیگر مشکلی نخواهیم داشت. البته باید به این سو حرکت کنیم که زباله برای ما یک ارزش افزوده داشته باشد نه اینکه آنها را با زباله سوز ها از بین ببریم.