به گزارش اقتصادانرژی، به نقل از خبرگزاری فرانس پرس؛ برلین با برعهده گرفتن فعالیت های شعبه های روس نفت در آلمان هم زمان با کاهش واردات نفت خام از روسیه و توقف کامل آن تا پایان سال جاری (۲۰۲۲) می تواند پالایشگاه های متعلق به آنها را با استفاده از نفت خام کشورهای دیگر به جز روسیه، اداره کند.
وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد که شعبه های روس نفت در آلمان که نزدیک به ۱۲ درصد از ظرفیت پالایش نفت این کشور را در اختیار دارند، به منظور رویارویی با تهدید نسبت به امنیت عرضه انرژی در آلمان، تحت نظر و مدریت آژانس شبکه فدرال قرار گرفته است.
این تصمیم همزمان با اختلال در عرضه انرژی روسیه به آلمان در پی آغاز عملیات نظامی در اوکراین از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) و تلاش مجدانه آلمان برای رهایی از وابستگی به سوخت های فسیلی روسیه به اجرا گذاشته شده است. مسکو جریان گاز طبیعی به آلمان را از طریق خط لوله نورد استریم یک، قطع کرده است.
این اقدام شامل شرکت های “آر دی جی” و “آر ان آر ام” وابسته به روسنفت و سهام مرتبط به آنان در سه پالایشگاه در آلمان می شود.
به تازگی در پی تصمیم دولت آلمان به کاهش واردات نفت از روسیه و توقف کامل آن تا پایان سال جاری، نگرانی هایی زیادی به ویژه در باره فعالیت پالایشگاه پی سی کی شوت در نزدیکی مرز لهستان به وجود آمده بود که نزدیک به ۹۰ درصد نفت مورد استفاده برلین و حومه شامل فرودگاه بین المللی بردنبورگ برلین را تامین می کند. اما با قرار گرفتن این تاسیسات پالایشی در اختیار دولت آلمان، ادامه عملیات این پالایشگاه ها با استفاده از نفت خام وارداتی از دیگر کشورها به جز روسیه، امکان پذیر خواهد بود.
جنگ اوکراین موجب زلزله در حوزه انرژی اروپا به ویژه آلمان شده و بهای سوخت را به میزان بی سابقه ای بالابرده است.
مسکو تسلط خود بر پالایشگاه های نفت، خط های لوله و دیگر تاسیسات زیرساختی گاز آلمان را با واسطه شرکت های عظیم انرژی روس نفت و گازپروم، تقویت کرده است. سهم گاز روسیه در مصرف آلمان پیش از جنگ اوکراین به ۵۵ درصد رسیده بود. برلین در اوایل آوریل به صورت بی سابقه ای شعبه گازپروم را در آلمان مصادره کرد.
دولت آلمان همچنین برای رویارویی با بحران انرژی تصمیم گرفت که از نیروگاه های ذغال سنگی بهره برداری کرده و ۲ واحد نیروگاه هسته ای خود را به جای تعطیل کردن کامل آن بر اساس برنامه تا پاسان سال جاری (۲۰۲۲)، از آوریل در آماده باش نگهدارد.