به گزارش اقتصادانرژی، به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ سیدعلی هزاوه معاون فناوری پارک فناوری پردیس درباره نقش پارکهای علم و فناوری در توسعه اقتصاد دانشبنیان اظهار کرد: امروز بیستمین اجلاسیه پارک فناوری برگزار شد که شرکتها دور هم جمع میشوند و دستاوردهای شرکتها و برترین شرکتها معرفی میشوند. امروز 12 طرح رونمایی شد که در سال گذشته 120 طرح در مجموعه پارک توسعه یافته بودند.
معاون فناوری پارک پردیس تصریح کرد: تعدادی از این طرحها در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی بوده است. 4 حوزه در زمینه سلامت است و دیگر طرحها در حوزه معدن و کشاورزی بوده است.
هزاوه گفت: پارک پردیس کار خود را از سال 1380 آغاز کرد که بیش از 400 شرکت عضو مجموعه پارک فناوری پردیس هستند که از این تعداد، 160 شرکت دانشبنیان هستند. اساساً هر شرکتی که بخواهد وارد پارک فناوری پردیس باشد باید حتماً محصول فناورانه ارائه کند و همه شرکتهای عضو پارک این شاخصه را دارند.
وی تصریح کرد: پارکها محل تجمع شرکتهای دانشبنیان و فناور هستند بنابراین هرکسی که با فضای دانشبنیانی در ارتباط باشد به نوعی باید به پارکها مراجعه کند. امروز شاهد هستیم که در استانهای مختلف کشور پارکهای مختلفی وجود دارند. پارک فناوری پردیس در حوزه فناوری اطلاعات، الکترونیک و مخابرات، سلامت (تجهیزات پزشکی و دارو)، فناوری نانو، فناوری بایو، شرکتهای فعالی دارد.
هزاوه خاطرنشان کرد: صنایع و ارگانهای مختلف به نوعی باید با پارکهای علم و فناوری ارتباط داشته باشند. در طول سالهای مختلف اقتصاد دانشبنیان که توسعه پیدا کرده است نقش پارکها به عنوان تجمع شرکتهای فناور بسیار پررنگتر شده است. در طول سالهای گذشته، بخشهای مختلف صنعتی برای رفع نیازهای فناورانه خود به پارکها مراجعه میکنند.
وی بیان کرد: معمولاً صنایع مختلف نیازهای فناورانهای دارند که به دنبال شرکتی هستند که این نیازها را برآورده کنند و ممکن است شرکتها را پیدا نکنند که در اینجا پارکهای علم و فناوری نقشآفرینی میکنند. در طول دو سال گذشته که کشور با بیماری کرونا درگیر بود شرکتهای دانشبنیان توانستند نقشآفرینی کنند به عنوان مثال یکی از شرکتهای عضو پارک در تولید و صادرات دستگاههای دیالیز فعالیت بسیار خوبی دارد.
معاون فناوری پارک پردیس عنوان کرد: مهمترین حمایتی که پارک پردیس از شرکتهای حاضر در پارک میکند فرصتهایی هست که از دل حضورشان در این فضاها و درکنار هم کار کردن 400 شرکت فناور بدست میآید. حمایتهای قانونی نیز وجود دارد که در قانون تعبیه شده است و شامل حال شرکتهای عضو پارک میشود که معافیتها، منفعتها در مناقصهها و … از جمله آنهاست.
هزاوه در رابطه آمار فروش محصولات شرکتهای پارک فناوری پردیس گفت: در سال 1400 بیش از 20 هزار میلیارد تومان فروش محصولات شرکتهای پارک بوده است که رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته است. صادرات محصولات پارک پردیس به 24 کشور صورت گرفته است و بیش از 15 میلیون یورو صادرات کشورها بوده است. بیش از 350 میلیون یورو جلوگیری از خروج ارز بوده است.
وی تصریح کرد: نزدیک به 20 برابر بخش خصوصی در پارک نسبت به بودجه دولتی در سالهای گذشته سرمایهگذاری کرده است که این نشان از اعتماد بخش خصوصی دارد. در طول سالهای گذشته بیش از 95 هزار میلیارد ریال بخش خصوصی در پارک فناوری پردیس سرمایهگذاری کرده است.