به گزارش اقتصادانرژی، به نقل از هفته نامه صنایع پتروشیمی اوپک روز چهارشنبه اعلام کرد که ریسکهای اقتصاد جهانی در ماههای آینده “به سمت نزول” خواهد رفت، اما تقاضا برای مواد اولیه پتروشیمی در کشورهایی مانند چین و کره جنوبی همچنان قوی خواهد بود.
Hellenicshippingnews گزارش داد: به گفته اوپک، کاهش رشد اقتصاد جهانی تاثیر خود را بر رشد متوسط تقاضا خواهد گذاشت.
این سازمان گفت: «در حالی که در نیمه اول سال شاهد سطوح خوبی از تحرک، فعالیت های صنعتی و نیازهای خوراک پتروشیمی بودیم، شتاب به دلیل کاهش فعالیت های اقتصادی در ماه های اخیر کاهش یافته است.»
رشد اقتصادی جهانی در بحبوحه تشدید چالشها از جمله تورم بالا، سیاستهای پولی سختگیرانه توسط بانکهای مرکزی بزرگ، افزایش نرخهای بهره و تداوم مشکلات زنجیره تامین، وارد دورهای از عدم قطعیت قابلتوجه و شرایط بدتر اقتصاد کلان شده است.
در نتیجه، رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2022 به میزان 500 هزار بشکه در روز کاهش یافت که منعکس کننده «روندهای اقتصاد کلان اخیر» و تحولات تقاضای نفت در مناطق مختلف است.
اوپک اعلام کرد که تمدید محدودیتهای صفر کووید-19 چین در برخی مناطق و همچنین چالشهای اقتصادی در اروپا باعث افزایش تقاضای نفت خام خواهد شد.انتظار می رود تقاضای جهانی نفت برای سال 2022 حدود 2.6 میلیون بشکه در روز رشد کند. برای سال 2023، رشد تقاضای جهانی نفت کاهش یافت و به حدود 2.3 میلیون بشکه در روز رسید.
اوپک اعلام کرد که محدودیتهای مداوم در دسترسپذیری محصولات در سطح جهان، بهویژه برای نفت، باید حمایتی برای فعالیت پالایشگاهها باشد، همراه با انتظارات برای افزایش جزئی مصرف گازوئیل برای تقاضای گرمایش در میان برخی پتانسیلهای اضافی برای تعویض گاز به نفت.
این وضعیت تقاضا، به شدت زمستان در نیمکره شمالی نیز بستگی دارد. با این حال، نشانههای کنونی کندی اقتصادی ممکن است فراتر از دوره چرخش پالایشگاههای فصلی، پایههای بازار نفت را بیشتر نرم کند.
با وجود ابهام و تردیدهای بازار نفت، تقاضای پتروشیمی ها برای نفت خام با راه اندازی کارخانه های جدید در آسیا همچنان قوی باقی می ماند.
در چین، پالایشگاه پتروشیمی Shenghong خرید نفت خام 320 هزار بشکه در روز خود را در Lianyungang در ماه اکتبر از سر گرفت. پیش از راه اندازی پالایشگاه تقاضای این پالایشگاه حدود 320 هزار بشکه در روز بوده است.
اوپک اعلام کرد: انتظار میرود در کنار تعطیلات عمومی یک هفتهای، این عوامل از مصرف نفت در سه ماهه چهارم حمایت کنند و تقاضا به میزان 100 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
پیش بینی می شود تا سال 2023 تولید ناخالص داخلی چین 4.8 درصد افزایش یابد. علاوه بر این، سیاست صفر کووید-19 چین میتواند به میزان قابل توجهی در صورت کاهش همهگیری کاهش یابد. انتظار می رود بهبود فعالیت های اقتصادی و حمایت دولت باعث افزایش تقاضای نفت شود.
تقاضای نفت در OECD آسیا و اقیانوسیه به شدت از انتظارات فراتر رفت و در ماه جولای 200 هزار بشکه در روز افزایش یافت که در مقایسه با 200 هزار بشکه در روز در ژوئن کاهش یافت.
تقاضای ژوئیه ناشی از نیازهای خوراک پتروشیمی برای نفتا، از جمله تقاضای LG Chemical، تولیدکننده بزرگ پتروشیمی کره جنوبی بود. اوپک اعلام کرد نفتا 100 هزار بشکه در روز رشد سالیانه داشته است، در حالی که در ژوئن 60 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
با این حال، پیش بینی اوپک در مورد رشد کلی در ماه های آینده ضعیف بود.
در این بیانیه آمده است: افزایش سطوح عدم اطمینان، کند شدن رشد اقتصادی و احیای مجدد محدودیتهای کووید در چین و جاهای دیگر، چالشهای متعددی دارد.
اوپک نتیجه گرفت: خطرات نزولی این پیشبینی شامل ادامه روندهای تورمی، اقدامات پولی بیشتر توسط بانکهای مرکزی بزرگ، تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی، تشدید همهگیری در نیمکره شمالی در طول ماههای زمستان، تنگتر شدن بازارهای کار و محدودیتهای بیشتر زنجیره تامین است.