به گزارش اقتصادانرژی به نقل از شانا، آقای سیاوش درفشی، مدیرعامل پتروشیمی تبریز در این بهرهبرداری از واحد پلیپروپیلن این شرکت با بیان اینکه بهزودی تاریخ پتروشیمی تبریز روزهای پرباری را در دل خود ثبت خواهد کرد، گفت: بیشک احداث این واحد با وجود تمام فراز و نشیبها قدرت پتروشیمی تبریز را در دنیای رقابت پلیمری افزونتر خواهد کرد و راهاندازی واحد پلیپروپیلن تنوع محصول و بهطور حتم افزایش مشتریان را در پی خواهد داشت.
وی افزود: ارزش افزوده بالای حاصل از تبدیل پروپیلن به پلیپروپیلن و وجود خوراک مازاد پروپیلن در مجتمع، شرکت پتروشیمی تبریز را بر آن داشت تا در سال ۱۳۹۷ پروژهای به ظرفیت ۳۰ هزار تن تولید پلیپروپیلن در سال را تعریف کند که قرارداد اخذ لیسانس، انجام مهندسی پایه تفصیلی و تدارکات آن بهصورت EP+C با دو شرکت چینی امضا شد.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز ادامه داد: فرآیند تولید پلیپروپیلن در این واحد بهصورت BATCH BULK POlymerization بوده و محصول آن پودر پلیپروپیلن از نوع هموپلیمر و گریدهای با کاربرد تزریقی، پوشش کابل، لوله و الیاف است.
آقای درفشی ادامه داد: از مزایای این فناوری نسبت به فرآیند پیوسته میتوان به سرمایهگذاری کمتر، عملیات بهرهبرداری انعطافپذیر و الزامهای کمتر کیفیت خوراک اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه این واحد دارای بخشهای عملیاتی «پیش تصفیه خوراک»، «آمادهسازی کاتالیست»، «پلیمریزاسیون»، «بازیافت گاز پروپیلن»، «ذخیره، هموژناسیون و نقل و انتقال پودر» و «بستهبندی و انبار محصول» است، گفت: سرویسهای جانبی مورد نیاز پروژه از جمله برق، آب و بخار، نیتروژن و هوای ابزار دقیق از ظرفیت موجود داخل مجتمع تأمین شده است.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز افزود: در طول اجرای این پروژه ضمن ارتقای دانش فنی و توسعه و بهبود آن با اتکا بر توانمندی مهندسان پتروشیمی تبریز از فنون مهندسی ارزش نیز در کاهش هزینههای احداث و بهبود کیفی بهره برده شده است.
آقای درفشی با بیان اینکه در این پروژه با رعایت نکات ایمنی نزدیک به یک میلیون نفر ساعت، کار بدون حادثه انجام شده است، تصریح کرد: مزیت اصل فناوری انتخاب شده، مناسب بودن آن برای ظرفیت تولید پایین و توجیهپذیری میزان سرمایهگذاری است.
به گفته وی، برای راهاندازی واحد پلیپروپیلن شرکت پتروشیمی تبریز با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال تحت لیسانس شرکت ENCO چین در ۳۲ ماه ۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری و هزینه شده است.