به گزارش اقتصادانرژی و به نقل از دانشجو، از آنجایی که درآمد حاصل از صدور نفت خام، مهمترین منبع مالی تامین بودجه کشور محسوب میشود، بهطور غیرمستقیم بر دیگر فعالیتهای اقتصادی تأثیر چشمگیری دارد، اما این صنعت ماندگار و کهن برای بقا و ارتقای کارکرد خود نیازمند استفاده از فناوریهای نوین و نوآوریهای دانشی و تخصصی است این فناوریهای بومی میتواند به توسعه معنادار صنعت نفت و مشتقات حاصل از آن منجر شود.
شبکه فنبازار ملی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از جمله مجموعههایی است که برای اتصال بازار عرضه و تقاضا تلاش میکند و با ایجاد فنبازارهای تخصصی در حوزههای گاز، پتروشیمی، سلامت، شهر هوشمند و کشاورزی اقدام به معرفی محصولات تولید شده در این حوزههای فناورانه کرده و بازار را به ایدهها و محصولات رسانده است.
حوزه پتروشیمی با معرفی ۲۸۰ محصول فناورانه یکی از این عرصههای صنعتی است که توانسته به کمک کارگزاران این شبکه به نیازها پاسخ دهد. محصولاتی ایرانساخت که کاملا بومی و بر مبنای توان داخلی تولید شدهاند.
محصولات شیمیایی ضدرسوب و ضدخوردگی، دستگاههای آزمایشگاهی دانشبنیان صنعت نفت، دستگاههای اندازهگیری خواص الکترونیکی، تولید گازوئیل و قیر، تولید نفتا، نفت سفید، گازوئیل کشتی و مشتقات نفتی دیگر، طراحی و اصلاح جوش، سنتز و پوشش نانو اکسیدهای فلزی (اکسید زیرکنیوم، نانو اکسید سیلیسیم و…)، ترموکوپل پلیتی، مهندسی و طراحی پمپهای صنعتی (سانتریفیوژ)، طراحی و ساخت قطعات کمپرسورهای صنعتی و … از جمله این توانمندیهای فناورانه هستند.