به گزارش اقتصادانرژی و به نقل از صداوسیما مرکز قزوین، زکی زاده در نشست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: عمده کالای قاچاق کشف شده در استان قزوین، شامل کالاهای عبوری قاچاق می شود و بیشتر از آن، قاچاق فرآورده های نفتی در استان محسوس است که نیازمند نظارت های جدی از سوی دستگاه های متولی هستیم.
وی افزود: در ۷ استان کشور قاچاق فرآوردهای نفتی زیاد است که استان قزوین هم جزو همین استان هاست.
به گفته دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان؛ نکته جالب این است که این استان هایی که در آنها قاچاق محصولات نفتی صورت می گیرد، اصلا در نقاط مرزی حضور ندارند و به دلیل تعدد واحدهای صنعتی و کشاورزی، شاهد بروز قاجاق فرآوردهای نفتی در آن هستیم.
زکی زاده ادامه داد: استقرار واحدهای تصفیه روغن در استان قزوین، بارنامه های سوری و غیره، از جمله دلایل افزایش قاچاق فرآورده های نفتی در استان قزوین است که نیازمند نظارت جدی دستگاه های مسئول در این زمینه هستیم
وی افزود: بیش از ۵۰۰ بارنامه سوری در استان شناسایی شده است که فقط با بارنامه ها برخورد می شود و محموله نفتی حمل شده در قالب تخلفات قاچاق نفت بررسی نشده است.
این مسئول گفت: ۸۰ درصد پرونده های کشفیات به تعزیرات و ۲۰ درصد به دادسرا منتقل می شود.
زکی زاده گفت: سال ۹۹ محکومیت اولیه پرونده های قاچاق در تعزیرات ۵۵ میلیارد تومان و امسال ۳۸ میلیارد تومان بوده است که این ارقام در آرای قطعی به زیر ۱۰ میلیارد تومان در ۲ سال گذشته رسیده است.
۴۷ درصد کشفیات مربوط به ناجا، ۲۶ درصد مربوط به شرکت فرآورده های نفتی، ۶ درصد مربوط به قاچاق چوب و ۴ درصد سازمان صمت بوده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی هم در این نشست گفت: در حوزه قاچاق، اقدامات ما بیشتر سلبی است. در فصل پاییز بیشترین فراوانی قاچاق کالا در استان قزوین، به پوشاک اختصاص دارد.
سرهنگ حاجیان راد، افزود: در ۸ ماهه سال جاری ۱۴ هزار و ۴۵۱ بطری مشروبات خارجی و ۴۲ هزار و ۵۹۰ اقلام غیرفرهنگی و ۴۷ هزار و ۸۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی کشف شده است.
وی اعلام کرد: بیش از صد و 21 هزار قلم دارو،۳۰ قلم لوازم یدکی، ۹۳ هزار و ۶۰۷ قلم لوازم برقی قاچاق و ۷۹۷ دستگاه ماینر کشف شده که نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: در حوزه تجهیزات رایانه ای ۴۸ دستگاه و ۵۱۲ دستگاه موبایل و تبلت کشف شده است.
سرهنگ حاجیان راد افزود: در حوزه دخانیات بیش از ۱۰۱ هزار پاکت محصولات دخانی، ۶۱ هزار و ۳۴۰ کود شیمیایی، ۱۰۳ هزار لیتر سوخت و ۲۹۵ هزار و ۸۰۱ قلم خوراکی کشف شده است.
وی همچنین گفت: بیش از ۸۴ هزار کیلوگرم محصولات کشاورزی و ۳۸ قلاده حیوانات خانگی کشف و ضبط شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: ۲۶۰ فقره از پرونده ها زیر ۱۰ میلیون تومان ، ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ۴۱ فقره ، پرونده های یک تا ۵ میلیارد ۴ فقره و پرونده های ۵ تا ۱۰ میلیارد و بالای ۱۰ میلیارد تومان هم یک فقره بوده است.
سرهنگ حاجیان راد اعلام کرد: ۶۶۶ فقره پرونده قاچاق کالا تشکیل شده است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: ۶۶ میلیارد تومان مجموع ارزش کالاهای کشف شده است.
به گفته رئیس پلیس امنیت اقتصادی؛ ۱۵۵ دستگاه خودروی قاچاق و ۹۲ دستگاه خودروی شوتی هم کشف شده است و ۳۵ نفر هم در این رابطه دستگیر شده اند.
سرهنگ حاجیان راد گفت: در حوزه رمزارزها با همکاری اداره برق و کنترل تعرفه برق با هماهنگی مقام قضایی، نیروهای پلیس با مراجعه با محل در صورت مشاهده ماینرها، آنها را کشف و ضبط می کنند.
وی افزود: برخی از کشفیات به اخبار مردمی اختصاص دارد که در برخی از شرکت های غیرفعال، اقدام به استخراج رمزارز میکنند.
وی اذعان کرد: دانش ما در زمینه کشف دستگاه های استخراج رمزارز پایین است و حتی در قانون هم برای خرید و فروش کنندگان دستگاه های استخراج رمزارز، جرم انگاری نشده است و مکاتبات فراوانی با مراجع قانونگذاری انجام داده ایم و تا به امروز هم به نتیجه نرسیده ایم.