به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این همکاری مشترک اهدافی چون «دستیابی بهراهکارهای توسعه ظرفیت حملونقل بینالمللی کریدور سرخس»، «هوشمندسازی فرآیندهای لجستیکی این منطقه» و «استفاده از تجربیات فنی و اجرایی مشترک» را دنبال میکند.
با توجه به نقش ویژه حملونقل بینالمللی در توسعه اقتصادی از دو منظر اقتصاد صنعت و اقتصاد حملونقل و همچنین مد نظر قرار دادن جایگاه جغرافیایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس در طرح ابتکار کمربند-راه با هدف اتصال شرق آسیا با اروپا، باید سیستمهای حملونقلی در سطح بینالمللی طراحی و مورد بهرهبرداری قرار گیرد. یکی از این الزامات، استفاده از فناوریهای نوین و هوشمندسازی فرآیندها در نقاط مرزی و مبادی گمرکی می باشد.
در این تفاهمنامه بر اقداماتی چون «همکاری در هوشمندسازی فرایندهای حمل و نقل و لجستیک منطقه اقتصادی سرخس»، «توسعه سامانههای زیرساختی و لجستیکی حملونقل در حوزههای ریلی و جادهای»، «همکاری در انجام انواع مطالعات حملونقل هوشمند منطقه اقتصادی سرخس»، «همکاری در بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و توانمند در پیادهسازی سامانههای هوشمند»، «همکاری در شناسایی و بهرهگیری از مراکز رشد و شتاب دهی و سرمایهگذاران در بخش حملونقل هوشمند» و «همکاری در اجرای پروژههای پایلوت و ملی در بخش حملونقل هوشمند» تاکید شده است.