به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از ایرنا، مسلم رحمانی روز شنبه در آئین اختتامیه سومین رویداد ملی آوای گاز در استان بوشهر افزود: براساس برنامه ریزی و طرحهای انجام شده استان کرمان روی ریل توسعه قرار گرفته و گازرسانی به این استان طی دو سال آینده به پایان میرسد.
وی اظهار کرد: با تمهیدی که وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز انجام داده برای سرعت بخشی در روند گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان پنج استان گیلان، فارس، یزد، خراسان رضوی و جنوبی بعنوان استانهای معین این استان معرفی شده اند.
رحمانی ادامه داد: با اینکه خط گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان در قسمت مکران در حال اجرا است اما صنایع بزرگی در صف دریافت گاز هستند.
وی اظهار کرد: همچنین استانهای بوشهر و کردستان نیز بهعنوان استانهای معین استان هرمزگان معرفی شده اند و اکنون بوشهر با قوت، گازرسانی به غرب استان هرمزگان را برعهده گرفته و انتظار میرود تا سه سال آینده این دو استان از نعمت گاز برخوردار شوند.
رحمانی یادآور شد: در زمان حاضر یک هزار و ۲۲۴ شهر، ۳۶هزار و ۳۰۰ روستا، بالغ بر ۱۴۲ هزار صنعت در کشور از نعمت گاز برخوردار شده اند.
وی ادامه داد: از ۲۲۸ میلیارد مترمکعب مصرف گاز سالانه کشور در شرایط عادی ۷۰درصد در بخش صنعتی و ۳۰درصد در بخش خانگی مصرف میشود این درحالی است که این نسبت در زمستان معکوس شده و با توجه به مصرف بهینه ، نه صنعتی در زمستان با محدودیت مصرف و نه مشترکی از نعمت گاز محروم میشود.
رحمانی گفت: ایران به واسطه وجود منابع غنی گاز در منطقه پارس جنوبی و سایر مناطق یکی از کشورهای غنی از نظر انرژی گاز است و همین امر باعث شده امروز با شعار گاز محور توسعه است اقدامات بزرگی در کشور رقم بخورد.
وی با اشاره به فعالیت ۲۸ پالایشگاه گاز در کشور اضافه کرد: در زمان حاضر ۳۸هزار کیلومتر خطوط انتقال و ۴۴۰هزار کیلومتر شبکه توزیع در کشور وجود دارد که اجرای این عملیات یک اقدام بسیار بزرگ در بحث توسعه و پایداری است.
رحمانی با بیان اینکه توان داخلی ایران در ساخت پالایشگاه، ایستگاه و خطوط انتقال در کشور قابل توجه است گفت: ایران در زمینه گاز به درجه بالایی از توسعه و پیشرفت رسیده و امروز اجرای اقدامات نوین و گسترده ای برای پایداری این شبکه نیاز است.
وی اظهار کرد: ورود گاز به هر منطقه ای موجب ایجاد رفاه، آسایش و توسعه صنعتی، اشتغال، رشد شاخصهای اقتصادی و کمک به نگهداشت محیط زیست و هوای پاک برای منطقه را به دنبال دارد.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: گازرسانی به ۳۹۵ نیروگاه در کشور، ۳۱ مشترک پتروشیمی، ۷۸ صنعت سیمانی، ۲۸۵ صنعت فولادی و ۱۴۲ صنعت در شهرکهای صنعتی و بیرون از شهرکهای صنعتی، گازرسانی به دو هزار و ۲۰۰ جایگاه سی ان جی و گازرسانی به ۳۰ میلیون واحد مسکونی از اقدامات شرکت گاز در کشور است.
رحمانی با بیان اینکه یکی از مهمترین مدیریتهایی که امروز در بحث گاز مغفول مانده مدیریت مصرف است اضافه کرد: بی توجهی به مصرف بهینه باعث شده که امروز با تولید و تزریق ۸۴۸ میلیون مترمکعب گاز در روز بیش از یک ماه است که مصرف روزانه گاز کشور به ۶۰۰ ملیون مترمکعب رسیده و این امر افزون براینکه باعث بروز مشکلات عدیده ای از نظر فنی به شبکه، خطوط و ایستگاهها وارد می کند موجب هدر رفت منابع ، سرمایه و ثروت را هم برای کشور به همراه دارد.
معرفی برترینهای سومین رویداد ملی آوای گاز در استان بوشهر
همچنین در ادامه این مراسم برگزیدگان سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز خلیج فارس استان بوشهر در دو بخش عکس و پادکست در سطح ملی معرفی شدند.
ابراهیم عباسی دبیر سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز استان بوشهر در این مراسم افزود: گاز و مصرف ایمن و بهینه، گاز و محیط زیست، گاز و توسعه پایدار، گاز، رفاه و آسایش اجتماعی و گازرسانی روستایی و مهاجرت معکوس موضوعهای برگزارای دومین رویداد فرهنگی آوای گاز در این استان بود.
وی هدف از برگزاری سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز استان بوشهر را آموزش و فرهنگ سازی در زمینه مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی و ارائه الگوی متناسب، مشارکت ذینفعان در راستای اطلاع رسانی عملکرد شرکت گاز استان و معرفی فعالیتها به افکار عمومی، شناسایی و استفاده از نیروهای مستعد و خلاق برای ارتقای سطح کیفی و کمی در فرایند تولید محتوا و تشویق، ترغیب و استفاده از توانمندی هنرمندان عرصه رادیو، صدا و تصویر در زمینه تولید محتوا در ارتباط با صنعت گاز عنوان کرد.
عباسی اضافه کرد: همزمان با انتشار فراخوان سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز بوشهر ۳۵۴ اثر شامل ۶۱ اثر به بخش مسابقه راه یافته که از این شمار ۱۲ اثر بعنوان اثر برگزیده و شایسته تقدیر معرفی شدند.
وی ادامه داد: از مجموع ۳۹ اثر پادکست رسیده، ۱۹ اثر به بخش مسابقه راه یافت. همچنین از ۳۱۴ اثر ارسال شده به بخش عکس، ۴۲ اثر به بخش مسابقه رسید.
دبیر سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز استان بوشهر گفت: براساس نظر هیات داوران سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز خلیج فارس صابر زمانی از بوشهر، هادی دهقان پور از خراسان جنوبی و جلیل گلستانیان از بوشهر به ترتیب رتبه های اول تا سوم بخش عکس را از آن خود کردند.
عباسی گفت: همچنین احمد تاجی از شهرستان کهگیلویه و بویراحمد، علی اصغر نصوری از بوشهر و بهزاد نعمتی از کردستان نیز عنوان شایسته تقدیر در بخش عکس سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز خلیج فارس را کسب کردند.
به گفته عباسی براساس نظر هیات داوران در بخش پادکست نیز علیرضا حسن زاده فرد به خاطر خلق اثر بلیط آخر از بوشهر، محمد بازدار برای اثر یزله ای برای یوسف از کنگان و عطیه دادجو برای اثر روز چهاردهم نیز مقام سوم سومین رویداد فرهنگی ملی آوای گاز را کسب کردند.
وی ادامه داد: همچنین هیات داوران در بخش پادکست آناهیتا طالبی از تهران برای اثر صدف شیشه ای، شیرین عمرانی از بوشهر برای اثر زیرخاکی مامای ولات ما و محمد حاجی زاده از بوشهر برای اثر سلّت شایسته تقدیر معرفی شدند.
همچین در این رویداد فرهنگی از اثر زهر عسل مریم شهنیان و کپسول زرد احسان موافق دهدشتی از کارکنان شرکت گاز استان بوشهر و از آثار شهرزاد مظفری از لرستان و پینار حاجی زاده از بوشهر در بخش کودک نیز تقدیر شد.
در این آئین از کتاب آوای گاز نیز رونمایی شد.