به گزارش اقتصاد انرژی و به نقل از رویترز، قیمت نفت به روند کاهشی خود در روز سهشنبه ادامه داد. احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره بانکهای مرکزی و ادامه جریان نفت خام روسیه باعث کمرنگ شدن تأثیر امید به بهبود تقاضا در چین شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 5 سنت معادل 0.06 درصد کاهش به 84 دلار و 85 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 34 سنت معادل 0.44 درصد کاهش 77 دلار و 56 سنت به معامله میرسد.
تحلیلگران بر این عقیده میباشند که در شرایط کنونی چین که دورنمای تقاضا علیرغم بازگشایی اقتصاد این کشورنامطمئن است، تحریمها تأثیر چندانی بر صادرات نفت روسیه نگذاشتند.
سرمایهگذاران انتظار دارند بانک فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را 25 واحد در روز چهارشنبه افزایش دهد. بانک مرکزی انگلیس و بانک مرکزی اروپا هم احتمالاً نرخ بهره را افزایش خواهند داد. بالا رفتن نرخ بهره، کند شدن روند رشد اقتصاد و پایین آمدن تقاضای نفت را به همراه خواهد داشت.
توجه بازار نفت معطوف به اجلاس مجازی ائتلاف اوپک پلاس در اول فوریه هم معطوف میباشد. انتظار میرود این ائتلاف سیاست تولید خود را حفظ کرده و تغییری در میزان تولید خود ایجاد نکند.
ائتلاف اوپک پلاس در ماه اکتبر برای کاهش 2 میلیون بشکهای تولید به توافق رسید که حدود 2 درصد از تقاضای جهانی را تشکیل میدهد. این طرح از نوامبر آغاز شده و تا پایان 2023 ادامه دارد.
روسیه علیرغم تحریمهای اتحادیه اروپا و سقف قیمتی که گروه 7 برای صادرات نفت آن بهخاطر حمله به اوکراین تأیید کرده، همچنان به عرضه نفت به بازارهای جهانی ادامه میدهد.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود از رشد اقتصاد دنیا در 2023 را افزایش داده است. تقاضای بالا در آمریکا و اروپا، کاهش هزینههای انرژی و بازگشایی اقتصاد چین پس از برداشته شدن محدودیتهای کرونایی از جمله دلایل این تصمیم به شمار می روند.