به گزارش روز شنبه اقتصادانرژی به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، کمال بیرامیان با اشاره به تفاهم نامه بسته شده بین این سازمان و شرکت ایکو به منظور آموزش نیروهای انسانی متخصص در حوزه نفت و انرژی گفت: برگزاری این دوره ها ضمن ارتقا دانش مهارتی، به افزایش سهم اشتغال قشموندان در مشاغل تخصصی پروژه های یادشده کمک می کند.
وی ادامه داد: این دوره ها با آموزش مهارت های لازم در هفت سر فصل شامل؛ نظام مندسازی فعالیت های نگهداری و تعمیرات، آشنایی با مدیریت نگهداشت، آنالیز علل ریشه ای، نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان، آشنایی با مبانی راه پیش از راه اندازی و راه اندازی پروژه های صنایع انرژی، آشنایی با مبانی انتقال فناوری و آشنایی با مبانی مدیریت دانش و فرآیندهای آن، توان تخصصی سرمایه های انسانی جزیره را افزایش می دهد.
مدیر نفت و انرژی سازمان منطقه آزاد قشم به استقبال بسیار خوب جوانان، دانشجویان و کارمندان شرکت های نفتی برای حضور در این دوره ها اشاره کرد و گفت: حضور در این دوره ها، فرصتی برای استخدام و همکاری در شرکت های نفتی مستقر در جزیره است.
بیرامیان توضیح داد: در پایان این دوره ها به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر از سوی شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (اُیکو) ارایه می شود.
شرکت اُیکو از بدو تاسیس، در راستای عمل به مسوولیت های اجتماعی، مشارکت در رفع دغدغه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، ایجاد بستر مناسب برای اشتغال نیروهای بومی و برنامه های آموزشی و توانمندسازی ساکنان جوامع پیرامون پروژه ها را در مدنظر داشته و برگزاری دوره های توانمندسازی نیروهای متخصص نیز یکی از مهم ترین رویکردهای این شرکت است.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.