به گزارش اقتصادانرژی و به نقل از پایگاه خبری الان، نشست خبری رضا دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب کشور در روز سوم نمایشگاه برگزار شد. نخست در تبیین اقدامات صورت گرفته در شرکت متبوع خود به بازسازی تاسیسات اشاره کرد که به گفته وی به دلیل فرسودگیهای تاسیساتی که در سنوات قبلی شرکت مناطق نفت خیز جنوب بود بازدهی عملیاتی را کاهش داده بود.
دانشی در این باره تصریح کرد: ما در این دوره بیش از ۳ برابر سنوات قبل اورهال تاسیسات و تجهیزات داشته ایم. در سنوات گذشته فقط ده توربین در چرخه تولیدی وجود و متناسب با همان برنامه ریزی صورت می گرفت اما اکنون ۲۷ دستگاه توربین در دست داریم که تعدادی از آن برون سپاری شده و تعدادی نیز در گستره درون سازمانی وارد چرخه کاری شده است. وی با بیان اینکه در سنوات قبلی انبارها وضعیت خوبی نداشت که در این دوره سعی شده وضعیت انبارها بهبود و به فواید آن افزوده شود. دانشی خاطرنشان کرد: در دوران مدیریت کنونی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که تا امروز یک سال و هفت ماه و پانزده روز از آن میگذرد اقدامات موثری صورت گرفته که ماحصل آن انعقاد قرارداد های فراوان و معاهدات متناسب با ظرفیت های کشور است. وی در بخش دیگری از اظهارات خود به مبحث شرکت های دانش بنیان و برنامه ریزی مدون دولت سیزدهم در نیل به سوی بهرهگیری بیشینه از قابلیت ها و توانایی هایی این شرکت ها با محوریت توجه غالب به بخش خصوصی ایرانی پرداخت.
وی در این رابطه با مقایسه اجمالی کارنامه دولت قبلی و برنامه های دولت کنونی در همکاری با شرکت های دانش بنیان شرح داد: در ده سال گدشته قبل از تصدی دولت سیزدهم فقط ۸۰ میلیارد تومان طرح دانش بنیان صورت گرفت در حالی که در این دولت فقط در سال ۱۴۰۱ ما بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان برنامه دانش بنیان تعریف کرده ایم که سعی داریم در سال ۱۴۰۲ آن را به بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان برسانیم. ارتباط سازنده با پتروشیمی ها هم از دیگر اولویت های عنوان شده از سوی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب کشور بود. وی در این باره تاکید کرد: برنامه های زیادی در دولت قبل نبود و توجهی به پتروشیمی ها آن گونه که اکنون می شود وجود نداشت.
قبل از دولت سیزدهم پتروشیمی ها وضعیت مطلوبی از نظر خوراک نداشتند. ما توانستیم به همت دولت و کوشش مستمر همکاران این وضع را بهبود بخشیم. به طوریکه اکنون پتروشیمی ها بیش از ۶۰ درصد نسبت به زمانی که دولت سیزدهم تحویل گرفته شده ،تولید دارند که این موضوع موجب غنای بیشتر پتروشیمیها شده و عایدی حاصل از ان وارد چرخه اقتصاد کشور شده است.
مدیر شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب کشور در پاسخ به پرسش خبرنگاران درخصوص میزان پیشرفت پروژه جداسازی گازهای همراه گفت: طرح جداسازی ۸۰ درصد گازهای همراه در حال اجرا است البته در عمل این جداسازی ها صورت می گیرد و میزان گاز جدا شده از مشعل در آمارهای اخیر حجم تولید گاز احتساب می شود. در ۲۰ درصد باقیمانده به رغم اینکه قبلا توجیه اقتصادی برای آن متصور نبودند، برنامه ریزی های خوبی شده است. دانش در تصریح پروژه های جداسازی پروژه بیدبلند را مثال زد که طبق گفته وی در انتهای دولت قبل عملیات اجرای آن فقط ۱۰ درصد پیش رفته بود که اما در یک سال نخست دولت سیزدهم بیش از ۴۵ درصد آن با همت و تلاش مستمر پیشرفت داشته است.
مثال دیگر وی پروژه مارون بود. وی تصریح کرد: در حال توسعه پروژه جمع اوری گازهای مارون و هلدینگ خلیج فارس هستیم که میزان گاز حاصل از این جداسازی ۸۳۰ میلیون فوت مربع است که به حجم تولید گاز کشور افزوده می شود. وی افزود: برای نخستین بار توانستیم گازهای مشعل را به میزان ۴۴ میلیون فوت مکعب به مزایده گذاشتیم که درآمد خوبی داشته است.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگاران راجع به تاسیسات شرکت با اذعان به اینکه در بخش تاسیسات عقب افتادگی مزمن داریم، تنها راه عبور از این معضل و رسیدن به وضعیت مطلوب تاسیسات را توجه به مراکز دانش بنیان برشمرد و با اشاره به ضرورت اولویت بندی در پروژه های نفتی گفت: متاسفانه قبلا توجه به دانش بنیان نداشتیم. اما اکنون انقلابی در این باره رخ داده است. وی با یاداوری اینکه مشکلات اصلی صنعت نفت در بخش تاسیسات متمرکز است. خاطرنشان کرد : قول میدهیم از دانش بنیان ها بیشترین استفاده را بکنیم و اولویت ما بومی سازی است.