به گزارش اقتصادانرژی از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، «جلیل سالاری» در جلسه هماهنگی مشاوران امور بانوان در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت های تابعه با تاکید بر اینکه باید از همه ظرفیت ها برای ایجاد هماهنگی بین بانوان همه شرکت ها استفاده شود، افزود: بانوان علاوه بر وظایف خاص خود در خانواده و تربیت نیروی انسانی آینده، وظیفه های گوناگونی در صنعت نفت نیز دارند.
وی با بیان اینکه مدرسه نخست هر انسان دامن مادرش است، ادامهداد: وظیفه سنگینی در تربیت نیروی انسانی به عهده بانوان است. این مهم بر اساس الگوی زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) با حضرت علی بنا شده که در یک خانواده کوچک فرزندانی را تربیت کردند که امروز برای همه جهان الگو هستند.
سالاری تصریحکرد: مقام زن و بانوان بسیار بالا است و در این حوزه به موازات مسوولت خانواده در مسوولیت های اجتماعی، در همه صحنه ها حضور قابل توجهی دارند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت بانوان جمعیت غالبی است و وظایف بانوان سنگین است، گفت: در حوزه جهاد تبیین و مسوولیت حوزه بانوان تکالیفی وجود دارد که با وحدت رویه و تلاش جمعی میتوانیم به وظایف خود عمل کنیم.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: در صنعت پالایش نیز تشکل بانوان می تواند اقدامات اساسی انجام دهد؛ به طور مثال در جهاد پیشرفت یا منابع انسانی حضور زنان تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم کانون ها و مجموعه هایی که در بخش انرژی مسئولیت دارند را با حضور فعال کنیم، افزود: اگر در بخش انرژی مجلس و قانون گذاری از بانوان موفق صنعت نفت داشته باشیم می تواند اثرگذار باشد و باید نیروی حوزه انرژی زنان در مجلس حضور داشته باشند. درواقع اگر در کمیسیون انرژی یک بانوی متخصص انرژی باشد بسیاری از مشکاات این حوزه در زمینه قانون گذاری می تواند حل شود.
سالاری با بیان اینکه در تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۲ در خصوص جوانی جمعیت مواردی در حمایت از زنان و خانواده دیده شده، ادامه داد: در حوزه های دانش بنیان، بانوان خلاق و فعال در صنعت نفت می توانند تاثیرگذار باشند.
وی به لزوم برگزاری همایش ملی و بین المللی بانوان شاغل در صنعت نفت تاکید کرد و گفت: می توان در این همایش به دستاوردها، اقدامات و موفقیت زنان ایرانی در صنعت نفت اشاره کرد و موفقیت هایی از کارهای دانش بنیان و کارهای خلاق در صنعت نفت انجام شده می تواند معرفی شود و نشان دهیم بانوان جمهوری اسلامی به موازات انجام مسئولیت های خانواده در حوزه کارهای تخصصی هم اثرگذار هستند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: تصدی مسئولیت ها در بخش های مختلف بر اساس شایستگی و فارغ از جنسیت باید انجام شود و برای آغاز در ساختار سازمانی پالایش و پخش یکی از بانوان اثرگذار را منصوب کردیم.
وی افزود: اگر در منابع انسانی یکی از بانوان موفق را بگذاریم قطعا مشکلات خانم ها کم شده و مشکلات آقایون هم کم می شود و در سایر بخش ها مانند برنامه ریزی، مالی ، اداری و سایر بخش ها که نیاز به دقت و ظرافت خانم ها است، عملکرد بانوان همیشه موفق بوده است.
سالاری با تاکید بر اینکه در تخلفات اداری نقش بانوان بسیار اندک بوده و بیشتر آقایان در این زمینه حضور دارند، ادامه داد: بانوان قانون مدار هستند و دقت نظر دارند.
وی بر لزوم شناسایی بانوان توانمد و خلاق در صنعت پالایش با استفاده از ظرفیت مشاورین بانوان در شرکت ها تاکید کرد و گفت: با اینکار باید زمینه گردش شغلی و ارتقاء برای بانوان فراهم شود و امکان تصدی برای خانم ها را ایجاد کنیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: نگاه ما فراتر از موضوعات جنسیتی است و تلاش ما این است که از همه ظرفبت های یک پارچه در همه بخش ها استفاده کنیم. در حوزه زنان نیز مشکلاتی وجود دارد که در اغلب موارد مدیران همان مجموعه می توانند آن را حل کنند.
وی با تاکید بر اینکه در اختصاص منابع نیز چالشی نیست و می توان موضوعات را عملیاتی کرد، افزود: در زمینه اقدامات فرهنگی و کارهای دانش بنیان، فضا برای کار بانوان بسیار باز است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به ارائه خدمات مختلف از جمله بهداشت و درمان، مشاوره های خانوادگی و حقوقی و غیره اشاره کرد و گفت: در حوزه آموزش نیز نیاز است تا توجه جدی شود و در حوزه نیاز تخصصی برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه به موازات آن انتظارات است که بانوان به فعالیت های دانش بنیان وارد شوند، ادامه داد: باید از ظرفیت بانوان که رتبه های برتر دانشگاهی را دارند استفاده کنیم.
سالاری، به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: می توانیم در مسائل مربوط به بانوان احکام خوبی را در این برنامه پیش بینی کنیم و اکنون نیز کانون هایی را برای تدوین برنامه هفتم تشکیل داده ایم. می توان موضوع بانوان را فراتر از صنعت نفت و در قالب یک بند در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کنیم تا بخش مشخصی ویژه خانواده و تحکیم بنیان خانواده داشته باشند و موضوع فراگیر دیده شود.
وی با تاکید بر اینکه اکنون یکی از پالش های جدی ما موضوع تامین امنیت انرژی و ناترازی آن در کشور است، تصریح کرد: بانوان در استان های مختلف می توانند در این موضوع ورود کرده و در قالب نیازسنجی موضوعات و مشکلات را مطرح کنند.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: آنچه مربوط به خانواده و حقوق افراد مانند حق اولاد و کمک هزینه ها می شود را احصا کنیم تا حق بانوان تضییع نشود.
بازآرایی نقش زنان در سطوح مدیریتی دولت
در این مراسم همچنین «بهجت کریمیان» مشاور معاون وزیر و مدیرعامل در امور بانوان اظهار داشت: در دولت سیزدهم بحث زنان و خانواه ابعاد جدیدی به خود گرفته است.
وی ادامه داد: بر این اساس، طبیعی است که حوزه فعالیت ما توسعه پیدا کند و کارهای ما بیشتر شود و باید در سطوح مختلفی پاسخگو باشیم.
کریمیان با تاکید بر اینکه تا پیش از این پست مشاوره بانوان در شرکت ها بیشتر پستی تشریفاتی بود و فقط در وزارتخانه ها و سازمان ها در چارت سازمانی قرار داشت، افزود: مصوبه هیات وزیران در مرداد سال گذشته می تواند آغاز شیرینی در این مسیر باشد که به توسعه اختیاران مشاورین بانوان می انجامد و ساختار شرکت ها را ملزم کرده تا بخشی را برای امور زنان و خانواده تشکیل دهند در وزارت خانه ها و سازمان ها نیز این مسئولیت بازآرایی شود.
وی با اشاره به اینکه این جلسه با هدف تبادل اطلاعات و انتقال تجارب برگزار شد، تصریح کرد: افزایش همبستگی و هماهنگی بین مشاورین امور بانوان در شرکت ها تابعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از اهداف مهم ما به شمار می رود.
کریمیان ادامه داد: در دودهه گذشته مدیرخانم در شرکت پالایش و پخش نداشتیم اما در دولت سیزدهم اکنون مدیر زن منصوب شده و حتی در یکی از معاونت های مهم منابع انسانی نیز یک خانم حضور دارد.
وی تاکید کرد: این حرکت خوبی است و انتظار داریم و مناطق و شرکت های تابعه با الگو برداری با این رویکرد تحقق عدالت جنسیتی که یکی از مهمترین شاخص ها انتساب مدیران زن است در این مسیر قدم بردارند.