به گزارش اقتصادانرژی و به نقل ازایرنا، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق بعثت در خصوص تعمیرات این واحد گفت: پس از بروز حادثه در توربین واحد سه که در آن به دلیل شکستن شدن یکی از پرههای توربین منجر به آسیب وارد شدن به تعداد زیادی از پرههای ردیف آخر توربین و لولههای کندانسور شده بود، با هدف رفع مشکل در کوتاهترین زمان ممکن بدون بیرونآوردن روتور توربین که خود منجر به طولانی شدن کار برای چند ماه میگردید اقدام به بسیج تمامی نیروهای متخصص داخلی شرکت برای بازسازی پره ها کردیم.
«خیرالله شجاعی» با بیان اینکه این امر زمینه لازم را برای انجام کاری سنگین و کاملاً حرفه ای و تخصصی برای اولین بار بدست توانمند کارکنان با تجربه و متخصص نیروگاه بعثت گردید، افزود: بزرگترین و مهمترین نتیجه تعمیرات و بازسازی پرههای توربین واحد سه در این وسعت و اندازه موجب ایجاد روحیه خودباوری در کارکنان و فراهم شدن زمینههای لازم به منظور اعتماد هر چه بیشتر به توانمندی، تجربه و تخصص کارشناسان ما شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: در آینده از این پتانسیل با ارزش در انجام فعالیتهای تعمیراتی در سایر نیروگاهها و صنایع استفاده شده تا زمینه لازم برای بهرهگرفتن از حضور بیش از نیم قرن در عرصه بهرهبرداری و تعمیرات واحدهای نیروگاهی فراهم گردد.
همچنین سرپرست معاونت تعمیرات نیروگاه بعثت نیز گفت: پس از موظف شدن تعمیرات نیروگاه بعثت برای رفع مشکل شکسته و لهیده شدن تعداد زیادی از پرهای توربین بدون استفاده از ظرفیت شرکتهای متخصص بیرونی که علاوه بر طولانی شدن فرآیند بازسازی روتور در بیرون نیروگاه، هزینههای خیلی زیادی را نیز تحمیل میکرد، شرکت با اتکاء به نیروهای متخصص و با تجربه داخلی اقدام به تعمیرات کرد که با تلاشهای شبانهروزی صورت گرفته، آسیبهای جدی وارد شده به توربین ظرف کمتر از یک ماه رفع گردید.
«سید علی ذکرگو» افزود: با رفع آسیبهای وارد شده توربین، این واحد پس از انجام تمام فعالیتهای برنامهریزی شده راه اندازی و با شبکه سراسری سنکرون (اتصال به شبکه برقرسانی) گردید.
وی با بیان اینکه امیدواریم این پست بخشی از مصرف برق کشور به ویژه شهر تهران را در پیک تابستان پیشرو تامین نماید، بیان داشت: در بیست و یکم فروردین ماه امسال، با شنیدهشدن صدای غیرعادی و بالا رفتن سریع کنداکت آب هات ول، واحد در ساعت ۹:۵۸جهت بررسی از سرویس خارج گردید. پس از انجام تست نشتی یابی کویل های کندانسور، شکستگی کامل یکی ازکویل ها مشخص گردید و با بازدید ردیف آخر توربین از دریچه هود، لهیدگی پره های ردیف ۱۸ مشاهده و با توجه به گستردگی تخریب پره ها تصمیم به برداشتن پوسته توربین گردید.
ذکرگو در خصوص اقدامات صورت گرفته بر روی این واحد افزود: عملیات برداشتن پوسته توربین با باز کردن ۴۴ پیچ به روش حرارتی و اتصالات مربوطه، دمونتاژ کامل کاور و پوسته توربین ، رفع شکستگی سیل روی پره ثابت ردیف آخر، رفع عیب شکستگی پره های ردیف ۱۸ – رفع نشتی از لوله های کندانسور، نظافت کامل لوله ها و وایر باکس کندانسور، شستشوی ایر هیترها و استیم کویل، تمیز کاری و نظافت و رسوب زدایی از راکتیویتورهای ۱ و ۲ تصفیه خانه، سر ریز رزین جدید به داخل نرمکن ۳ تصفیه خانه -رفع عیب کنترل والو بخار کمکی،رفع عیب کنترلر و ترانسمیتر سوئیچ دی اریتور، بازدید و نشت یابی و تست کنترلر PCV گاز اصل واحد، سرویس و تست سوئیچهای فشار فید پمپ، فرنس، و اینتر مدیت، بازدید از رسیور گیجها و درافت گیجهای اتاق فرمان از جمله اقدامات مهم انجام شده در این حوزه هستند.
وی ادامه داد: لازم به ذکر است کلیه عملیات تعمیرات روتور داخل نیروگاه در شرایطی که روتور از محل خود خارج نشده بود و علاوه بر آن نیز تاکنون چنین تعمیراتی که میبایست تعداد زیادی پره مورد اصلاح قرار گیرد به نحوی که در بالانس نهایی تاثیر نگذارد با تلاش شبانه روزی همکاران در کمترین زمان به بهره برداری رسید.
سرپرست معاونت تعمیرات نیروگاه بعثت خاطرنشان کرد: با انجام اقدامات یاد شده از برخی تریپ های احتمالی که ممکن است در شرایط حساس رخ دهد جلوگیری خواهد شد؛ این مولد با ظرفیت ۷۲ مگاوات پس از اجرای موفق تعمیرات به شبکه سراسری پیوست.
گفتنی است نیروگاه برق بعثت با سه واحد ۸۲ مگاوات نامی، در جنوب شرق تهران در منطقه خزانه بخارایی واقع شده است.