به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
سفر رسمی ژنرال سید عاصم مُنیر فرمانده ارتش پاکستان و نفر اول نیروهای مسلح همسایه شرقی به ایران به دعوت سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صورت گرفت. ژنرال عاصم علاوه بر دیدار با سردار باقری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی و فرمانده نهاجا به دیدار آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز رفت.
مقامهای عالی رتبه کشوری و لشکری جمهوری اسلامی ایران در دیدار با فرمانده ارتش پاکستان بر راهبرد مهم ایران مبتنی بر تبدیل مرزهای امنیتی دو کشور دوست و برادر به مرزهای امن و اقتصادی تاکید کردند. این سومین سفر یک فرمانده ارتش پاکستان به ایران طی شش سال اخیر محسوب میشود.
رویداد بزرگ افتتاح دو طرح مرزی میان ایران و پاکستان با حضور سران دو کشور بیانگر راهبرد جمهوری اسلامی برای سرکوب پدیده شوم تروریسم و نا امنی در مرزهای مشترک و چرخش به سمت منافع اقتصادی و تسهیل تجارت است. طرح بازارچه مرزی و انتقال خط برق از پولان-گبد روز پنجشنبه بیست و هشتم اردیبهشت امسال با حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهوری ایران و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در نقطه مشترک مرزی پیشین-مند افتتاح شد.
سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران درحالی انجام میشود که منطقه شاهد تحولات خوشایند از جمله ازسرگیری روابط رسمی تهران و ریاض است و در کنار آن تهران و اسلامآباد همزمان با اقدامات همسو برای توسعه مراودات تجاری و اقتصادی گامهای موثری در تقویت دیپلماسی نظامی از طریق افزایش رفت و آمدهای هیاتهای نظامی و دفاعی به کشورهای یکدیگر برداشتهاند.
سفرهای مقامهای بلندپایه نظامی و دفاعی ایران و پاکستان در طول سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است، سفر دو روزه ژنرال عاصم منیر به همسایه غربی یعنی ایران مهر تاییدی بر تداوم شکوفایی در مناسبات نظامی و عزم قوی دو کشور همسایه و برادر برای گسترش همکاریها در سطح دوجانبه، منطقهای و مسائل بین المللی است.
این بازدید تنها چند هفته پس از سفر معاون وزیر دفاع پاکستان به ایران و امضای تفاهنامه مهم همکاری میان مرزبانی ایران و آژانس امنیت دریایی پاکستان انجام میشود. اواخر خردادماه امسال نیز پاکستان میزبان امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. فرمانده نداجا در این سفر ۳ روزه با همتای پاکستانی و دیگر مقامهای ارشد نظامی کشور میزبان دیدار کرد.
تهران و اسلامآباد به عنوان دو بازیگر مهم منطقه و جهان اسلام دارای اهداف و مواضع مشترک در بسیاری از مسائل منطقهای میباشند. در دیدار هیات بلندپایه نظامی پاکستان در تهران، بررسی آخرین وضعیت روابط دو کشور در ابعاد نظامی، امنیتی، راهبردی و راهکارهای توسعه این روابط مورد بررسی و توافق طرفین قرار گرفت. در این مذاکرات مسائل مهم مرتبط با توسعه امنیت مرزهای مشترک، صلح و ثبات منطقهای و جهان اسلام مورد بررسی قرار گرفت.
گشایش در همکاریهای نظامی و دفاعی ایران و پاکستان همزمان با بهبود امنیت مرزهای مشترک به عنوان یک مطالبه جدی و طولانی مدت جمهوری اسلامی ایران از کشور همسایه شرقی، یک تحول چشمگیر است که در طول چند سال اخیر در دستورکار دو کشور قرار گرفته و این همکاریها با رفت و آمد مسوولان نظامی به کشورهای یکدیگر بروز رسانی شده و راهکارهای تازهای برای تقویت آن به ویژه گسترش مناسبات اقتصادی با حفظ امنیت مرزهای مشترک دریافت میشود.
رسانههای چاپی و الکترونیکی پاکستان طی دیروز و امروز سفر ژنرال عاصم منیر به جمهوری اسلامی ایران را به صورت گسترده بازتاب داده و آن را یک بازدید موفقیت آمیز میان دو همسایه برای تقویت همکاریهای فی مابین علیه تروریسم و تلاشهای جدید در راستای امنیت مرزهای مشترک و کسب منافع متقابل عنوان کردند.
روابط عمومی ارتش پاکستان نیز یکشنبه شب طی بیانیهای با موفقیت آمیز توصیف کردن سفر رسمی فرمانده ارتش این کشور به جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد: تهران و اسلامآباد بر افزایش همکاریهای ضدتروریسم و امنیتی توافق کردند.
این اولین سفر رسمی ژنرال سید عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان به جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود. وی ۲۹ خرداد امسال در اسلامآباد میزبان هیات بلندپایه نظامی کشورمان به ریاست فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران بود.
براساس این گزارش، رئیس جمهور روز گذشته در دیدار فرمانده ارتش پاکستان با تاکید بر راهبرد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تبدیل مرزهای امنیتی به مرزهای امن و اقتصادی، توسعه بازارچههای مرزی و همکاریها در بخش انرژی با پاکستان را از راههای تحقق این راهبرد دانست و بر فعالیت بیشتر هر دو کشور برای تسریع در تحقق این امر تاکید کرد.
ژنرال سید عاصم منیر در این دیدار با تجلیل از سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تقویت روابط با همسایگان بخصوص پاکستان آن را فرصتی بسیار با ارزش برای جهان اسلام دانست.
فرمانده ارتش پاکستان با اشاره به مرز مشترک طولانی دو کشور و ظرفیت بالای تبادلات مرزی، گسترش تعاملات اقتصادی و تجاری و مرزی دو کشور را موجب ارتقای شرایط امنیتی دانست و اظهار داشت: توافقات خوبی برای افزایش سطح امنیت در مرزهای مشترک حاصل شده و تلاش ما بر تسریع در اقدامات در حال انجام برای ایجاد امنیت پایدار متمرکز است.