به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
صادرات به عنوان موتور محرک رشد و توسعه اقتصادی کشورها در بازارهای جهانی مهمترین هدف سیاستگذاری را در بخش تجارت خارجی تشکیل می دهد.
در هر اقتصادی چه پیشرفته و چه در حال توسعه، تولید و صادرات وابستگی متقابل به یکدیگر دارند و به صورت زنجیره ای به هم وابسته اند چرا که افزایش یکی موجب افزایش دیگری می شود.
اهمیت روز افزون استقلال از درآمدهای نفتی به دلیل نوسانات، بی ثباتی قیمت ها و تقاضای جهانی نفت باعث شده است تا نقش صادرات غیر نفتی فراتر از ابزاری برای کسب درآمدهای ارزی مطرح شود.
در استان زنجان واحدهای تولیدی متعددی، محصولات تولیدی خود را به خارج از کشور صادر می کنند.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان مدتی است برای تقویت توسعه تجارت خارجی استان استفاده از ظرفیت سفر و رایزنان جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها را در دستور کار قرار داده است و طی چند ماه گذشته در این راستا سفیران ایران در دیگر کشورها سفرهای متعددی به زنجان داشته اند.
در ادامه این برنامه هفته گذشته ۲۲ رایزن اقتصادی سفارتهای ایران در کشورهای مختلف به زنجان سفر کردند.
توسعه تجارت خارجی استان نیازمند برنامه عملگراست
استاندار زنجان با بیان اینکه توسعه تجارت خارجی استان نیازمند برنامه عملگراست، گفت: جلسه با هیاتهای تجاری خارجی و سفرا نباید به چند عکس و تفاهم نامه بر زمین مانده ختم شود.
محسن افشارچی با بیان اینکه معرفی قابلیت ها و ظرفیت های استان باید در قالبی شیک و مطلوب انجام شود، افزود: اتاق بازرگانی زنجان با توجه به توانمندی هایی که دارد در این خصوص می تواند حرکت های خوبی را انجام دهد.در اطلس سرمایه گذاری استان سعی شده تا معرفی کامل و به روزی از قابلیت های استان ارائه شود.
وی بر ضرورت عملگرایی در برنامه ریزی های مرتبط با تقویت روابط تجاری خارجی استان تاکید کرد و ادامه داد: در این راستا باید تعداد مشخصی از کشورها را انتخاب و برای تقویت مراوادت تجاری و اقتصادی با هر یک از آنها برنامه مشخص تدوین کنیم و این برنامه را هم در فواصل زمانی معین مورد سنجش و ارزیابی قرار دهیم.
افشارچی به تدوین اطلس سرمایه گذاری استان اشاره کرد و ادامه داد: در این اطلس سعی شده تا معرفی کامل و به روزی از قابلیت های استان ارائه شود.
توسعه تجارت خارجی زنجان نیازمند تقویت زیرساخت ها
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان با بیان اینکه این اتاق برای توسعه تجارت خارجی و همچنین جذب سرمایه گذاری برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت دارد، گفت: دعوت از سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف و حضور آنان در زنجان از جمله این برنامه هاست.
صمد یوسفی اصل افزود: در این راستا طی چند ماه گذشته با ۱۰ سفیر جلساتی داشتیم و فعالان اقتصادی استان بنا بر زمینه های فعالیت و کشورهای هدف خود با آنان ارتباط گرفتند تا تسهیلگری های بیشتری در خصوص صادرات محصولات به کشورهای هدف ایجاد شود.
وی همچنین برقراری پروازهای مستمر از زنجان به پایتخت و نیز به برخی کشورها مثل ترکیه را که مراودات تجاری بالایی با استان زنجان دارند از عوامل موثر در تقویت تجارت خارجی استان عنوان کرد و ادامه داد: این موارد جزو زیرساخت های مهم توسعه صادرات است و نبود آن لطمه زیادی به صادرات استان می زند.افزایش صادرات به دست صادرکنندگان باید صورت پذیرد که این مهم نیز بسته به رفع موانع صادراتی است.
یوسفی اصل فعال شدن دوباره دفتر وزارت امور خارجه در استان را اتفاق خوبی توصیف کرد و گفت: کارهایی از این قبیل هم به مثابه تقویت زیرساخت هاست و باید از همه ظرفیت ها بتوانیم بهره بگیریم.
وی با اشاره به صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری استان زنجان طی سال گذشته، تاکید کرد: افزایش صادرات به دست صادرکنندگان باید صورت پذیرد که این مهم نیز بسته به رفع موانع صادراتی است.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با تاکید بر اینکه همه فعالان اقتصادی دلسوزانه با وجود همه مشکلات، پای کار هستند و روند تولید و صادرات را ادامه میدهند، ابراز کرد: اتاق بازرگانی میتواند حلقه وصل صادر کنندگان و وارد کنندگان باشد.
یوسفی اصل با بیان اینکه صادرکنندگان با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند، خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی زنجان تمامی موارد و مشکلات صادرکنندگان را تا حصول نتیجه موثر به صورت مجدانه پیگیری خواهد کرد.
کالاهای تولیدی زنجان به ۳۵ کشور صادر میشود
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با بیان اینکه طی سال گذشته صادرکنندگان این استان بالغ بر ۵۸۰ میلیون دلار صادرات داشتند، گفت: عمده اقلام صادراتی زنجان شامل شمش روی، ترانسفورماتور، پروفیل و مفتول مسی بوده که به بیش از ۳۵ کشور صادر شده است.
مهدی رنگ رونا با بیان اینکه عمده کشورهای طرف معامله استان نیز شامل ترکیه، عراق، امارات، پاکستان و هند بوده است، تصریح کرد: بر اساس آماری که سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده سهم استان زنجان از میزان صادرات کشور به میزان ۱.۲ درصد است.طی سال گذشته صادرکنندگان این استان بالغ بر ۵۸۰ میلیون دلار صادرات داشتند که عمده اقلام صادراتی زنجان شامل شمش روی، ترانسفورماتور، پروفیل و مفتول مسی بوده که به بیش از ۳۵ کشور صادر شده است.
وی اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت صادرات ما بر اساس برنامهریزی که از سالهای گذشته صورت گرفته، روند روبه رشدی را تجربه کرده است که باید آن را حفظ و در راستای افزایش آن از لحاظ ارزش آوری و صادرات کالای با ارزش افزوده بالاتر تلاش کنیم.
رنگ رونا افزود: طی چند سال گذشته برنامه صادراتی استان در قالب نقشه راه تجارت خارجی تدوین شده بود که این نقشه هر ساله نیازمند اصلاح و به روز رسانی با توجه به وضعیت همان سال است.