اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

یکشنبه 21 اردیبهشت 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه اسلایدر
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=37687

مروری بر تاریخچه صنایع نفت و گاز عمان

1 شهریور 1402 ساعت 13:02
مروری بر تاریخچه صنایع نفت و گاز عمان

عمان قصد دارد با تکیه بر موقعیت راهبردی خود با ساخت مجتمع مدرن پالایش و ذخیره نفت در نزدیکی پایانه العدقم که خارج از تنگه هرمز (یک نقطه مهم ترانزیت نفت) قرار دارد، سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از شانا

 عمان یکی از تولیدکنندگان نفت و گاز طبیعی در خاورمیانه است که عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیست و موقعیت جغرافیایی‌اش امکان دسترسی به برخی از مهم‌ترین کریدورهای انرژی در جهان را می‌دهد و موقعیت این کشور را در زنجیره تأمین انرژی جهانی افزایش می‌دهد.

عمان قصد دارد از این موقعیت راهبردی با ساخت یک مجتمع مدرن پالایش و ذخیره نفت در نزدیکی الدقم عمان که خارج از تنگه هرمز (یک نقطه انسداد مهم ترانزیت نفت) قرار دارد، سرمایه‌گذاری کند.

بررسی‌های زمین‌شناسی کشور عمان در سال ۱۹۲۵ از سوی شرکت اکتشاف دارسی هیچ مدرک قطعی از نفت پیدا نکرد. ۱۲ سال بعد، زمانی که زمین‌شناسان آمریکایی به‌شدت جست‌وجوی نفت را در عربستان سعودی کشور همسایه آغاز کردند، سلطان سعید بن تیمور امتیازی ۷۵ ساله برای مرکز عمان به شرکت نفت عراق (IPC) و امتیاز جداگانه‌ای برای استان ظفار اعطا کرد که تنها برای جنگ جهانی دوم متوقف شد و اکتشاف نفت در عمان در جریان بود. در سال ۱۹۵۱، امتیاز ظفار به پایان رسید و شرکت «ظفار» را از عنوان خود کنار گذاشت و به شرکت توسعه نفت عمان (PDO)  تبدیل شد.

زمین‌شناسان IPC پس از فرود در الدقم در فوریه ۱۹۵۴، با درگیری‌های قبیله‌ای مواجه شدند که دسترسی به امیدبخش‌ترین چشم‌انداز نفت، جبل فهود را دشوار می‌کرد. آنها در اکتبر ۱۹۵۴ به جبل رسیدند و شروع به بررسی زمین‌های اطراف کردند، تدارکات باید از الدقم حمل می‌شد.

در ژانویه ۱۹۵۶، شرکت شروع به حفاری نخستین چاه خود در فهود کرد، اما هیچ نفتی نیافت. بعدها هنگامی که خط تدارکات به سومیل گپ تغییر یافت، قبایل متخاصم توانستند کاروان‌ها را مختل و عملیات را متوقف کنند.

چاه‌های خشک بیشتری حفر شدند و این ناکامی، همراه با بدتر شدن مشکلات لجستیکی و مازاد نفت در بازار جهانی، سبب شد بسیاری از شرکا از این سرمایه‌گذاری در سال ۱۹۶۰ خارج شوند. تنها شل و پارتکس تصمیم گرفتند برای ادامه در عمان باقی بمانند. نخستین یافته‌های موفق جست‌وجوی نفت، در سطح تجاری مرتبط، در یبال در آوریل ۱۹۶۲ انجام شد.

گفتنی است سال ۱۹۶۳ میدان ناتیح کشف شد و با موفقیت در فهود که تنها چند صد متر از چاه اصلی IPC فاصله داشت، موفقیت‌آمیز بود. افزون بر آن، سرمایه‌گذاری در خط لوله به سواحل و سایر سخت‌افزارهای لازم برای حمل‌ونقل و صادرات نفت خام عمان انجام شد و خط لوله‌ای به طول ۲۷۶ کیلومتر که به ۶۰ هزار تن لوله فولادی نیاز داشت، کشیده شد و نیروی کار از سوی ساکنان هر روستایی که در نزدیکی محل کار بود، تأمین می‌شد.

صنعت نفت عمان

مانند بسیاری از کشورهای خاورمیانه، عمان نیز به‌شدت به بخش هیدروکربن خود وابسته است. نسخه نهم برنامه پنج‌ساله عمان (۲۰۲۰-۲۰۱۶) که سال ۲۰۱۶ منتشر و در چارچوب قیمت‌های پایین پایدار نفت ایجاد شد، هدف آن افزایش تنوع اقتصادی کشور با اتخاذ مجموعه‌ای از اهداف، سیاست‌ها و بخش‌های مختلف است که سازوکارهای درآمدهای غیرنفتی را افزایش می‌دهد.

برنامه متنوع‌سازی عمان عمدتاً با هدف گسترش صنایعی مانند کود، پتروشیمی، آلومینیوم، تولید برق و نمک‌زدایی آب است. تلاش‌های هماهنگ برای توسعه این بخش‌ها رشد مشاغل غیرنفتی را در سال‌های آینده تسریع خواهد کرد.

نگاهی به رهبران صنعت

در چشم‌انداز همیشه در حال تحول صنعت نفت و گاز، عمان به‌عنوان بازیگری کلیدی در خاورمیانه ظاهر شده است. سلطان‌نشین عمان، با ذخایر غنی و موقعیت جغرافیایی راهبردی خود توجه شرکت‌های انرژی جهانی را به خود جلب کرده است که به دنبال بهره‌برداری از منابع عظیم آن هستند. اپراتورهای برتر نفت و گاز در عمان و سهم آنها در رشد و توسعه این صنعت در ادامه می‌آید:

شرکت توسعه نفت عمان (PDO) به‌عنوان شرکت پیشرو در اکتشاف و تولید در عمان، نقشی اساسی در توسعه بخش نفت و گاز این کشور ایفا کرده است.

PDO که سال ۱۹۳۷ تأسیس شد، در بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی عمان و ایجاد رونق اقتصادی بسیار مؤثر بوده است. این شرکت میدان‌های نفتی متعددی از جمله میدان مشهور جهانی فهود را اداره می‌کند و تعهدی قوی به شیوه‌های پایدار برای حفظ محیط زیست و مسئولیت اجتماعی دارد.

OQ (شرکت ملی نفت عمان) که به‌طور رسمی با نام شرکت نفت عمان OOC شناخته می‌شود، به‌طور راهبردی در سرمایه‌گذاری‌های مختلف مرتبط با انرژی سرمایه‌گذاری کرده که شامل سرمایه‌گذاری در اکتشاف و تولید، پالایش و بازاریابی، پتروشیمی و تولید برق است.

این شرکت در ایجاد مشارکت با شرکت‌های بین‌المللی، تقویت انتقال فناوری و ترویج رشد صنعت نفت و گاز عمان نقش بسزایی داشته است.

Daleel Petroleum LLC

Daleel Petroleum LLC یک سرمایه‌گذاری مشترک بین Mazoon Petrogas SAOC و Mazoon Petrogas BVI است. این شرکت در بلوک ۵ در منطقه داخلی عمان فعالیت می‌کند و به‌طور مستمر در فعالیت‌های اکتشاف و تولید مشغول بوده است.

Daleel Petroleum به‌دلیل تعهد خود به تعالی عملیاتی، پذیرش فناوری‌های پیشرفته برای بهینه‌سازی تولید و تضمین عملیات پایدار شناخته شده است. تخصص آنها در تکنیک‌های بهبودیافته بازیابی نفت کمک قابل‌توجهی به توسعه ذخایر نفت عمان کرده است.

شرکت نفت غربی

Occidental Petroleum Corporation (OXY) یک شرکت چندملیتی اکتشاف و تولید نفت و گاز است که حضور چشمگیری در عمان دارد. اکسی چند میدان نفتی، از جمله میدان مخایزنا، یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های نفت سنگین در منطقه را اداره می‌کند. این شرکت سابقه‌ای قوی در به‌کارگیری فناوری‌ها و شیوه‌های پیشرفته برای به حداکثر رساندن راندمان تولید و به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی دارد.

گفتنی است سرمایه‌گذاری‌های Oxy در عمان در رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی بسیار مهم بوده است.

شرکت بازاریابی شل عمان

شرکت بازاریابی شل عمان یکی از شرکت‌های تابع رویال داچ شل است و به‌عنوان بازوی بازاریابی شل در عمان فعالیت می‌کند. این شرکت عمدتاً در بخش پایین‌دستی با تمرکز بر پالایش، توزیع و بازاریابی فرآورده‌های نفتی مشغول است. شرکت بازاریابی شل عمان شبکه گسترده‌ای از ایستگاه‌های خدمات در سراسر کشور دارد و به دلیل تعهد خود به کیفیت، نوآوری و خدمات مشتریان شناخته شده است که حضور آنها در بخش نفت و گاز عمان رقابت را افزایش می‌دهد و به در دسترس بودن محصولات سوختی با کیفیت بالا در بازار کمک می‌کند.

صنعت نفت و گاز عمان یک ستون حیاتی در اقتصاد این کشور است و نمی‌توان از مشارکت اپراتورهای پیشرو آن چشم‌پوشی کرد، شرکت‌هایی مانند توسعه نفت عمان، شرکت نفت عمان، دالیل پترولیوم، شرکت نفت غربی و شرکت بازاریابی شل عمان سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی انجام داده‌اند، از فناوری‌های پیشرفته استفاده کرده‌اند و شیوه‌های پایدار را تقویت کرده‌اند تا از رشد و توسعه مستمر صنعت اطمینان حاصل کنند. از آنجایی که بخش نفت و گاز عمان به تکامل خود ادامه می‌دهد، این پیشروان صنعت بدون شک نقش مهمی در شکل دادن به آینده آن خواهند داشت.

مطالب مرتبط

«سراینو» رونمایی شد؛ گام بلند نفت سپاهان در مسیر تحول دیجیتال
بازار انرژی

«سراینو» رونمایی شد؛ گام بلند نفت سپاهان در مسیر تحول دیجیتال

توسط زهرا رجایی
21 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین در آیینی رسمی که با حضور جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت و فعالان حوزه...

گام جدید پالایشگاه تهران برای بهبود کیفیت گازوییل
بازار انرژی

گام جدید پالایشگاه تهران برای بهبود کیفیت گازوییل

توسط زهرا رجایی
21 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، شرکت پالایش نفت تهران و...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

«سراینو» رونمایی شد؛ گام بلند نفت سپاهان در مسیر تحول دیجیتال

گام جدید پالایشگاه تهران برای بهبود کیفیت گازوییل

نقش ارتباطات در دیپلماسی انرژی؛ نگاهی از منظر روابط عمومی در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران

پیشنهاد تفویض اختیار به استانداران برای مدیریت مصرف برق

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان‌کرد:
جذب سرمایه‌های مردم در صنعت پتروشیمی

با هدف بررسی وضعیت شرکت ها؛
بازدید میدانی مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از پتروشیمی‌های هلدینگ پتروفرهنگ

مدیرعامل آبفای منطقه ۴: رسانه‌ها در بحران کم‌آبی نقش حیاتی ایفا می‌کنند

مصرف گاز نیروگاهی از خانگی پیشی گرفت

صادرات پتروشیمی به ۳۴.۸ میلیون تن می‌رسد

حجم آب سدهای کشور چقدر شده است؟

در نیمه اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۷.۱ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

در چهاردهمین روز اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛ ثبت ارزش ۳۹.۸ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه

تدوین۳۶ بسته مدیریت مصرف برق برای تابستان ۱۴۰۴

رشد چشمگیر صادرات پتروشیمی به روسیه

صدور قبض برق پرمصرف‌ها ۱۵ روزه شد

ایران در تنگنای LNG؛ فرصت‌های از دست‌رفته در بازار جهانی گاز مایع

پتروشیمی چین، محصول سیاست‌های بلندمدت/ چگونه دولت پکن بازی را عوض کرد؟

معاملات بورس انرژی به 8487 میلیارد ریال رسید

قبض آب با طعم گرانی؛ تعرفه جدید اعلام شد

در هفته منتهی به دهم اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
۵۹ درصد ارزش بازار بورس انرژی ایران در رینگ بین‌الملل ثبت شد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است