به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
۸۰۰ هزار مشترک خانگی، اداری، صنعتی و خدماتی شرکت توزیع نیروی برق گلستان در ایام پیک مصرف یعنی فصل تابستان به هزار و ۵۷۵ مگاوات برق نیاز دارد که در سالهای قبل از روی کارآمدن دولت سیزدهم تنها ۹۰۰ مگاوات آن تامین میشد.
عدم توازن بین تولید و مصرف برق در گلستان سبب شده بود تا قبل از روی کارآمدن دولت سیزدهم بسیاری از اهالی این استان روزانه و حداقل بین چهار تا هشت ساعت خاموشی از پیش اعلام شده یا اعلام نشده داشته باشند و در این بین خسارات مادی و معنوی زیادی به مشترکان خانگی و صنعتی وارد میشد.
کم توجهی به زیرساختهای تولید و توزیع برق در گلستان به گفته «علی محمد زنگانه» استاندار گلستان، سبقهای ۴۰ ساله دارد و همین امر سبب شده بود تا با افزایش مصرف برق به سبب دمای بالای هوا و نیز روند صعودی تعداد مشترکان جدید در سالهای اخیر، مشکلاتی برای تامین برق اهالی این استان شمالی ایجاد شود.
اختصاص هشت هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال گام نخست تقویت برق گلستان
با این حال با روی کارآمدن دولت انقلابی و جهادی سیزدهم و درک این مشکل، اقدامات فوری و ضربتی برای رفع عقب ماندگیهای زیرساختی تولید و توزیع برق در گلستان آغاز شد که به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق این استان طی ۲ سال فعالیت دولت، افزون بر هشت هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی و استانی برای توسعه، اصلاح شبکه فرسوده توزیع و فوق توزیع گلستان جذب شد.
سیداحمد موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: گلستان افزون بر ۱۶ هزار شبکه توزیع برق دارد که با تخصیص اعتبارات اشاره شده علاوه بر توسعه، اصلاح شبکه فرسوده توزیع، ۲ نیروگاه ۱۶ مگاواتی «سیمینشهر» و ۸.۴ مگاواتی «اترک» هم وارد مدار شد.
به گفته وی، احداث هزار و ۹۲۷ دستگاه پست و نصب ترانس، تبدیل ۲۰۹ کیلومتر شبکه سیمی به کابل خود نگهدار در مناطق روستایی و تبدیل ۳۸۹ کیلومتر شبکه سیمی به کابل خود نگهدار در مناطق شهری، نصب افزون بر ۱۱ هزار کنتور برق و انشعاب جدید در مناطق روستایی و نصب ۲۵ هزار و ۲۹۴ انشعاب و کنتور برق در مناطق شهری و احداث حدود ۵۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط در مناطق شهری و روستایی از دیگر اقدامات انجام شده حوزه برق گلستان در دولت سیزدهم بوده است.
موسوی یادآور شد: اهالی مناطق شهری و روستایی گلستان در تابستان ۱۴۰۰ با قطعیهای متعدد و مکرر مواجه بودند که در سال ۱۴۰۱ با اقدامات صورت گرفته در سطح وزارتخانه، هزار و ۴۷۷ مگاوات برق مورد نیاز این استان تامین شد ضمن اینکه تابستان امسال هم پیک مصرف مشترکان این استان به هزار و ۵۷۵ مگاوات رسید که آنهم به طور کامل تامین شد.
به گفته وی، دولت سیزدهم با اجرای برنامههای جامع و مدون جلوی خاموشیهای مشترکین خانگی را گرفت.
اختصاص ۵۷ هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساختهای برق گلستان
موسوی همچنین از اختصاص ۵۷ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر برای اجرا و تکمیل پروژههای زیرساختی حوزه برق گلستان شامل «اصلاح و تقویت شبکه فوق توزیع، توزیع و انتقال» در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: این اعتبارات از محل منابع شرکت برق منطقهای مازندران – گلستان اختصاص یافته که درحال هزینه است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان ادامه داد: از مجموع اعتبارات درحال هزینه حوزه برق گلستان، ۱۳ هزار میلیارد ریال آن در قالب اجرای چندین پروژه زیرساختی تا هفته دولت و یا در جریان سفر دوم رییس جمهور و اعضای هیات دولت به این استان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی بیان بیان داشت: از پروژههای قابل افتتاح شرکت توزیع نیروی برق گلستان در هفته دولت امسال یا سفر دوم ریاست جمهوری و از محل اعتبارات شرکت برق منطقهای مازندران – گلستان، هشت هزار میلیارد ریال در حوزه تقویت زیرساختهای برق شهرستان گنبدکاووس هزینه و افتتاح میشود.
موسوی تصریح کرد: به سبب برخی کم توجهی سالهای گذشته، حوزه برق گلستان در بخش زیرساختها عقب ماندگی زیادی دارد که تلاش داریم با همراهی دولت انقلابی سیزدهم آنرا جبران کرده یا کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان همچنین گفت: دولت سیزدهم (وزارت نیرو و شرکت توانیر) طی ۲ سال گذشته اعتبارات خوبی به گنبدکاووس بهعنوان بزرگترین شهرستان بزرگ استان اختصاص داده است.
وی افزود: اعتبارات عمرانی مدیریت توزیع برق گنبدکاووس از ۳۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ با هفت برابر رشد به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
موسوی اضافه کرد: طی ۲ سال اخیر ۹۰ درصد شبکه انتقال برق شبکه شهر گنبدکاووس از سیم به کابل تبدیل شده است ضمن اینکه در تلاش هستیم یک نیروگاه با ظرفیت ۲۵ مگاواتی با سرمایهگذاری بخش خصوصی در این شهرستان مرزی احداث شود.
به گفته وی، ساخت یک نیروگاه برق مقیاس کوچک با ظرفیت هفت یا ۹ مگاواتی در روستای «هوتن» از توابع بخش داشلی برون گنبدکاووس هم از منابع شرکت توانیر هم در دستور کار قرار دارد که ظرف سه ماه آینده تکمیل خواهد شد.
۱۱۵ طرح حوزه برق گلستان در هفته دولت
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان همچنین با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: طی این هفته ۱۱۵ طرح و پروژه حوزه برقرسانی استان با حجم سرمایهگذاری ۲ هزار و ۹۴۳ میلیارد ریال افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
موسوی، تبدیل سیم به کابل شبکه برق، بهینهسازی شبکه برق روستایی، تامین برق متقاضیان جدید، راهاندازی نیروگاه ۱۶ مگاواتی سیمین شهر و ۸.۴ مگاواتی اترک را از جمله مهمترین طرحهای برقرسانی شرکت توزیع گلستان در هفته دولت برشمرد.
وی همچنین با اشاره به نیروگاه سیکل ترکیبی علیآباد کتول و تلاش دولت برای افزایش تولید برق این نیروگاه، گفت: دولت در سفر ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ به گلستان مقرر کرد تا ظرف سه سال ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق این نیروگاه اضافه شود.
موسوی ادامه داد: با تکمیل ظرفیت این نیروگاه و افزایش تولید ۵۰۰ مگاواتی آن بخش عمدهای از نیاز مشترکان گلستان را به صورت پایدار تامین خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت نیروی برق گلستان همچنین گفت: برای تولید برق از طریق انرژی خورشیدی، مزرعههای خورشیدی یا نیروگاههای کوچک پنج کیلوواتی توسط خانوادههای تحت پوشش نهادهایی همچون بهزیستی و کمیته امداد با در اختیار قراردادن تسهیلات اقدام کردیم که مورد استقبال قرار گرفته است.
موسوی اضافه کرد: برق تولید شده توسط این بخش را خریداری و در اختیار مشترکین قرار میدهیم و تولید کنندگان برق میتوانند، از محل درآمدهای ناشی از فروش برق، ضمن پرداخت اقساط، معیشت خود را هم تامین کنند.
وی یادآور شد: ایجاد نیروگاههای خورشیدی در برنامههای دراز مدت شرکت توزیع نیروی برق گلستان قرار دارد.
استان شمالی گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که ۳۴ شهر و افزون بر هزار روستا و در گستره ۲۱ هزار کیلومترمربع سکونت دارند.