به گزارش اقتصاد انرژی از خبرگزاری بیبیسی، این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی انتشار گازهای گلخانهای را به سطح خنثی برساند و میگوید که بخش مالی باید نقش خود را برای رسیدن به این هدف ایفا کند.
جیمز شاو، وزیر تغییرات اقلیمی و زیستمحیطی، میگوید که موسسات بانکی و بیمه و مدیران صندوقها میتوانند این کار را با علم و آگاهی به اثرات زیستمحیطی سرمایهگذاریهای خود انجام دهند.
انتظار میرود که این هفته اولین لایحه این قانون در پارلمان نیوزیلند ارائه شود.
آقای شاو گفته است: این قانون موضوع خطرات اقلیمی و برگشتپذیری زیستمحیطی را در مرکز تصمیمگیریهای مالی و تجاری قرار میدهد.
به این ترتیب، حدود ۲۰۰ شرکت بزرگ کشور و چندین شرکت خارجی که داراییهایشان بیش از ۷۰۳ میلیون دلار (یک میلیارد دلار نیوزیلند) است مشمول این قانون میشوند.
دیوید کلارک، وزیر بازرگانی و امور مصرف کنندگان نیوزیلند اظهار کرد: تبدیل شدن به اولین کشور در جهان که چنین قانونی را معرفی میکند، به معنای فرصتی برای ماست تا نقش رهبری واقعی را ایفا کنیم و راه را برای سایر کشورها هم هموار سازیم، تا انتشار دادهها و گزارشهای مربوط به تاثیرات اقلیمی فعالیتهای مالی و تجاری را الزامآور کنند.
این قانون موسسات مالی را ملزم میکند تا نه تنها سرمایهگذاریهای خود را بررسی کنند، بلکه همچنین شرکتهایی که به آنها وام میدهند را از نظر تاثیرات زیستمحیطی ارزیابی کنند.
کلارک اضافه کرد: در حالی که هماکنون بعضی مشاغل شروع به انتشار گزارشهایی کردهاند مبنی بر اینکه تغییرات اقلیمی چه تاثیرات احتمالی بر تجارت و استراتژیها و موقعیت مالی آنها خواهد گذاشت، اما هنوز راهی طولانی در پیش است.
پس از تصویب این قانون، شرکتها باید گزارشهای مربوط به تاثیر تغییرات اقلیمی فعالیتهایشان را در سال ۲۰۲۳ شروع کنند.
بانکها اخیرا تحت فشارهای زیادی قرار گرفتهاند تا برای مبارزه با تغییرات اقلیمی تلاش بیشتری بکنند.
سرمایه گذاری در طبیعت
هفته گذشته، شاهزاده ویلیام، نوه ملکه بریتانیا، از بانکها خواست در طبیعت سرمایهگذاری کنند تا به مبارزه با تغییرات اقلیمی جهانی کمک کنند.
شاهزاده ویلیام که در جلسه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی صحبت میکرد، گفت که حفاظت از طبیعت تنها بخش کوچکی در مبارزه با گرمایش زمین است.
او گفت: ما باید از طریق جنگلکاری و کشاورزی پایدار و حمایت از سلامت اقیانوسها، در طبیعت سرمایهگذاری كنیم… زیرا که این کار یکی از مقرون به صرفهترین و تاثیرگذارترین روشها برای مقابله با تغییرات اقلیمی است.
بیش از ۳۰۰ شرکت و سرمایهگذار در آمریکا، ازجمله غول فناوری اپل، از دولت جو بایدن خواستند تا اهدافی بلندپروازانه را در ارتباط با تغییرات اقلیمی تعیین کند.
تعیین این اهداف باعث کاهش انتشار گازهای گلخانهای آمریکا تا سال ۲۰۳۰ میلادی به میزان ۵۰ درصد پایینتر از میزان آن در سال ۲۰۰۵ خواهد بود.
این هدف تقریبا دو برابر تعهد قبلی آمریکا در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای است.