به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از بازار
دولت سیزدهم وعده داده بود که ۴۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند. حالا که بیش از ۲ سال از عمر این دولت می گذرد خبری از تحقق وعده های صورت گرفته نیست این در حالی است که در این مدت باید دست کمی نیمی از اهداف تعیین شده محقق شده و امروز شاهد افزایش ۲۰ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق در کشور بودیم. اما آمارهای منتشر شده نشان می دهد که در بهترین حالت تنها ۲۰ درصد اهداف محقق شده است. عقب ماندگی در افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی در شرایطی است که مصرف با رشد فزاینده ای در حال پیشروی است.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ناترازی های برقی که امروز مقدار آن حدود ۱۴ هزار مگاوات است در سال های آینده بیشتر خواهد شد. مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سوال که سال آینده مقدار ناترازی ها بیشتر می شود، گفت: برای مدیریت ناترازی ها لازم است که هم زمان در دو محور بهینه سازی و کاهش مصرف و افزایش ظرفیت تولید به صورت هم زمان متمرکز شویم. به عبارت دیگر حداقل باید وضعیت مصرف برق را تثبیت کرده و شرایط موجود را حفظ کنیم.
امسال شاهد رشد بالایی در مصرف بودیم به طوری که مقدار مصرف در مرداد ۷.۸۳ درصد افزایش یافت. ضمن اینکه ناترازی ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاواتی را شاهد بودیم
او در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مقدار رشد مصرف در امسال فراتر از حد انتظار بوده است، گفت: در مرداد شاهد رشد ۷.۸۳ درصدی در مصرف بودیم. ضمن اینکه ما برای تامین برق ۳ سناریو در نظر گرفته بودیم که متاسفانه مقدار مصرف ما تقریبا معادل بدترین سناریو در نظر گرفته بود. طوری که در پیک بار ما شاهد بودیم که مصرف ۵.۷۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
سخنگوی صنعت برق همچنین مقدار ناترازی برق در امسال را ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات اعلام کرد و ادامه داد: امسال رکوردهای متعدد جدیدی در دوره اوج بار ثبت شد که آخرین رکورد نیاز مصرف ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاوات بود.
به گفته او، امسال ۳۶ روز پیک سال گذشته را پشت سر گذاشتیم. این شاخص در سال قبل ۱۷ روز بوده؛ یعنی تقریباً دو برابر سال قبل که امیدواریم با کاهش دما مصرف برق نیز کاهش پیدا کند.
از ۱۵ خرداد تاکنون که ساعت کاری ادارات از ۶ صبح تا ۱ ظهر شد، هدفگذاری کاهش ۱۰۰۰ مگاواتی مصرف برق را داشتیم که ۸۵۰ مگاوات صرفهجویی محقق شد
رجبی مشهدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه های در نظر گرفته شده برای مدیریت مصرف، در خصوص مقدار تاثیر گذاری تغییر ساعت های اداری بر کاهش مصرف برق هم گفت: از ۱۵ خرداد تاکنون که ساعت کاری ادارات از ۶ صبح تا ۱ ظهر شد، هدفگذاری کاهش ۱۰۰۰ مگاواتی مصرف برق را داشتیم که ۸۵۰ مگاوات صرفهجویی محقق شد. علاوه بر این کاهش مصرف برق بعد از اتمام ساعت کاری فوقالعاده چشمگیر بود و کمک بسیاری در گذر از ساعات اوج مصرف روزانه داشت و باید این کار را برای سال آینده با گستردگی بیشتری دنبال کنیم.