اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

دوشنبه 22 اردیبهشت 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه انرژی های نو
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=39804

در نشست بررسی نقش دانش‌بنیان‌ها در حل مسائل مناطق محروم مطرح شد:
ایجاد مشوق برای دانش‌بنیان‌ها در رفع معضلات مناطق محروم یک ضرورت است

20 شهریور 1402 ساعت 14:45
در نشست بررسی نقش دانش‌بنیان‌ها در حل مسائل مناطق محروم مطرح شد:ایجاد مشوق برای دانش‌بنیان‌ها در رفع معضلات مناطق محروم یک ضرورت است

در نشست «بررسی نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در حل مسائل مناطق محروم و کمتربرخوردار» با هدف تدوین بسته راهبردی در این زمینه، بر ایجاد مشوق‌ هایی برای حضور و تمرکز شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع مسائل و معضلات مناطق محروم و کمتر برخوردار تاکید شد.

به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :

در این نشست عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در سخنانی با طرح این سوال که چگونه می‌توانیم خدمات مختلف صندوق نوآوری را به سمت حل مسائل مناطق محروم و کمتر برخوردار هدایت کرد، گفت: در این راستا باید جذابیت‌هایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنیم تا به فعالیت بیشتر در این مناطق ترغیب شده و به دنبال ارائه راه‌حل‌های فناورانه برای حل مشکلات این مناطق باشند.

مصطفی زمانیان با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از مشکلات در حوزه محرومیت‌زدایی به دلیل فقر ادبیات مشترک پدیدار شده است، تصریح کرد: نیازمند ایجاد زبان مشترک در این بخش هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مصادیق محرومیت باید در ابتدا به صورت کامل و دقیق مشخص شود و در عین حال، اثر اجتماعی (social impaqct) طرح‌هایی که برای حل مسائل مناطق محروم ارائه می‌شوند و باید توسط کارگزاران تخصصی با دقت ارزشیابی شود، افزود: در حوزه عملیاتی نیز معتقدم نیازمند حضور چند کارگزار رشد تخصصی هستیم تا بتوانند پل ارتباطی بین شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه محرومیت‌زدایی باشند.

ایجاد مشوق برای دانش‌بنیان‌ها در رفع معضلات مناطق محروم یک ضرورت است

انجام سفرهای استانی با اولویت مناطق محروم و کمتربرخوردار، دستور کار صندوق نوآوری
معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در ادامه این نشست تأکید کرد: در صندوق نوآوری تلاش کردیم از ورود به فضای سیاستگذاری خودداری کنیم، اما در برخی موارد تلاش کردیم کنشگری‌هایی را به منظور کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان استان‌های دور از مرکز و کمتر برخوردار انجام دهیم.

روح‌الله ذوالفقاری گفت: یکی از این اقدامات، سهامداری در صندوق‌های پژوهش و فناوری استانی بود تا این صندوق‌ها شکل گرفته و بعد از شکل‌گیری و جا افتادن این صندوق‌ها، از آنها خارج می‌شویم. به عنوان مثال در استان کهگیلویه و بویر احمد، صندوق پژوهش و فناوری وجود نداشت و کمک کردیم تا این صندوق در این استان تشکیل شود.

وی انجام سفرهای استانی با اولویت مناطق محروم و کمتربرخوردار را از اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برای توسعه فناوری در این مناطق ذکر کرد و گفت: این سفرها در قالب یک هیئت کارشناسی انجام می‌شود که طی آن گروهی از همکاران صندوق طی چند روز، در منطقه مستقر شده و شرایط شرکت‌ها را بررسی می‌کنند و در روز پایانی نیز، رییس صندوق نوآوری با سفر به استان، درخصوص زمینه‌های گسترش و توسعه زیست‌بوم نوآوری در منطقه با مسئولان استان گفت وگو می‌کند.

ذوالفقاری با بیان اینکه مسئله محرومیت‌زدایی می‌تواند به عنوان یکی از شاخص‌های تصمیم‌گیری در صندوق نوآوری و شکوفایی ملاک عمل قرار گیرد، افزود: البته به شرط آن است که تعریف درست و دقیقی از محرومیت در اختیار داشته باشیم. باید موضوع محرومیت به درستی تعریف شود که این موضوع در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها بسیار موثر خواهد بود.

مسائل مناطق محروم و کمتر برخوردار باید به درستی شناسایی و معرفی شود
دیگر سخنران این نشست معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بود که در سخنانی بر ضرورت همکاری مشترک صندوق نوآوری، صندوق‌های پژوهش و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و خیرین به منظور انجام اقدامات موثر برای حل مسائل مناطق محروم و کمتر برخوردار تاکیدکرد.

ایجاد مشوق برای دانش‌بنیان‌ها در رفع معضلات مناطق محروم یک ضرورت است

سیاوش ملکی‌فر گفت: البته این موضوع به شرطی قابلیت اجرا دارد که مسائل این مناطق به درستی شناسایی و معرفی شوند و در عین حال، دفاتر محلی فعالی در این منطقه با همکاری نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) تشکیل شود.

نیازمند تزریق نوآوری به حوزه اشتغال مناطق محروم هستیم
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در این نشست با اشاره به پراکندگی جمعیت و ترکیب جمعیت غیرفعال کشور گفت: این پراکندگی نشان می‌دهد که باید توجه ویژه‌ای به بحث مشاغل خُرد داشته باشیم.

مرتضی فیروزآبادی افزود:البته این دسته از مشاغل اگر بخواهد اثر اقتصادی مطلوبی داشته باشد، باید با نوآوری ترکیب شود و بنابراین نیازمند تزریق نوآوری به این حوزه هستیم.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت ارائه تعریفی مشخصی از مناطق محروم و کمتر برخوردار، یادآور شد: باید به این نکته توجه داشت که حدود ۹۰ درصد از مخاطبینی که برای اشتغال به کمیته امداد مراجعه می‌کنند، دارای مدارک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم هستند، بنابراین باید دقت کنیم که در این زمینه (اشتغال)، مخاطبین کمیته امداد تغییر نکنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) همچنین بیان کرد:در حوزه اشتغال در مناطق محروم با سه مولفه عوض نشدن مخاطب، وجود برخی محدودیت‌ها، پوشش ریسک شرکت‌های دانش‌بنیان روبرو هستیم که باید مورد توجه قرار گیرند تا بتوانیم اقدامات موثری برای حل مسائل و مشکلات مناطق محروم انجام دهیم.

ضرورت ورود صندوق نوآوری به حوزه پذیرش ریسک فناوری در مناطق محروم
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) و رییس اندیشکده «پایا» نیز در این نشست با اشاره به اهمیت استفاده از فناوری برای رفع مشکلات مناطق محروم و کمتربرخوردار گفت: حوزه ریسک فناوری مسئله بسیار جدی است و باید در زمینه توسعه فناوری در مناطق محروم، تمرکز بیشتری داشته باشیم.

مهدی روح‌اللهی افزود:در این حوزه اگر صندوق نوآوری و شکوفایی بتواند به حوزه پذیرش ریسک فناوری ورود پیدا کند، می‌توانیم توسعه فناوری در مناطق محروم را توسعه دهیم.

وی تاکیدکرد: اگر به دنبال حل مسائل مناطق محروم هستیم، باید میزان ریسک‌پذیری صندوق‌ها را نیز بالا ببریم. به عنوان مثال، صندوق مخصوص مناطق محروم تأسیس کنیم که به صورت ویژه به حل مسائل و مشکلات این مناطق ورود کرده و ریسک این موضوع را نیز بپذیرد.

تشکیل صندوق‌های موضوعی برای حل مسائل کلیدی مناطق محروم و کمتر برخوردار
مسوول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی نیز دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی اظهار کرد: باید تلاش کنیم توان و ظرفیت دانش‌بنیان‌ها را به سمت حل مسائل مناطق محروم و کمتر برخودار سوق دهیم و در این راستا باید نظام حل مسئله این مناطق را تدوین کنیم.

صادق مفرد با طرح این پیشنهاد که برای رفع مسائل کلیدی مناطق محروم و کمتر برخوردار، صندوق‌های موضوعی تشکیل شود، گفت: در عین حال باید مشوق‌هایی را برای حضور و متمرکز شدن شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مسائل مناطق محروم و کمتر برخوردار در نظر بگیریم.

به گفته وی، مجموعه‌های دانش‌بنیان که قابلیت حل مسائل این مناطق را دارند باید از نزدیک با مسائل و مشکلات این مناطق آشنا شوند تا بتوانند وارد میدان شده و پای کار بیایند.

ضرورت بهره‌گیری از تجربیات جهانی برای حل چالش‌های مناطق محروم کشور
در این نشست همچنین، موسس شتاب‌دهنده نوآوری اجتماعی و رییس شورای علمی جایزه نوآوری اجتماعی نیز در سخنانی اظهارکرد:در دنیا با ادبیات کاملا جاافتاده‌ای در حوزه حل مسائل مناطق محروم مواجه هستیم که می‌توان از این تجربیات استفاده کرد.

روح‌الله حمیدی‌مطلق گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری در کشور داریم که می‌توانند در محرومیت‌زدایی در حوزه‌های مختلف، نقش‌آفرینی کنند، به شرطی که بتوانیم ریسک‌های آنها به خصوص ریسک‌های مالی‌ ورودشان به این حوزه را کاهش دهیم.

به گفته وی، اگر بتوانیم «بیزنس‌مدل» خوبی در این زمینه طراحی کنیم، می‌توانیم از ظرفیت و توان این شرکت‌ها برای حل مسائل مناطق محروم به خوبی استفاده کنیم.

مطالب مرتبط

رشد چشمگیر صادرات پتروشیمی به روسیه
پتروشیمی

رشد چشمگیر صادرات پتروشیمی به روسیه

توسط زهرا رجایی
15 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین حسن عباس‌زاده امروز (پنجشنبه، چهارم اردیبهشت) در حاشیه دیدار محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران و...

ایران در تنگنای LNG؛ فرصت‌های از دست‌رفته در بازار جهانی گاز مایع
نفت و گاز

ایران در تنگنای LNG؛ فرصت‌های از دست‌رفته در بازار جهانی گاز مایع

توسط زهرا رجایی
15 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین اهمیت توسعه صنعت گاز طبیعی مایع (LNG) برای کشورهایی که از منابع غنی گاز طبیعی...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

استمرار روند بازرسی تجهیزات مطابق استانداردهای روز جهانی

در روز ۲۱ اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
معاملات بورس انرژی به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید

طرح جدید مجلس برای جذب سرمایه‌گذاری خصوصی در صنایع بالادستی نفت و گاز

پروژه همت؛ راهی به سوی توسعه پایدار و بهبود اقتصادی در منطقه عسلویه

فصلی جدید در فعالیت پتروفرهنگ آغاز شد

امضای دو تفاهمنامه همکاری توسط شرکت نفت پاسارگاد

«سراینو» رونمایی شد؛ گام بلند نفت سپاهان در مسیر تحول دیجیتال

گام جدید پالایشگاه تهران برای بهبود کیفیت گازوییل

نقش ارتباطات در دیپلماسی انرژی؛ نگاهی از منظر روابط عمومی در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران

پیشنهاد تفویض اختیار به استانداران برای مدیریت مصرف برق

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان‌کرد:
جذب سرمایه‌های مردم در صنعت پتروشیمی

با هدف بررسی وضعیت شرکت ها؛
بازدید میدانی مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از پتروشیمی‌های هلدینگ پتروفرهنگ

مدیرعامل آبفای منطقه ۴: رسانه‌ها در بحران کم‌آبی نقش حیاتی ایفا می‌کنند

مصرف گاز نیروگاهی از خانگی پیشی گرفت

صادرات پتروشیمی به ۳۴.۸ میلیون تن می‌رسد

حجم آب سدهای کشور چقدر شده است؟

در نیمه اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۷.۱ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

در چهاردهمین روز اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛ ثبت ارزش ۳۹.۸ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه

تدوین۳۶ بسته مدیریت مصرف برق برای تابستان ۱۴۰۴

رشد چشمگیر صادرات پتروشیمی به روسیه

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است