به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
مهدی دوستی شامگاه چهارشنبه در نشست با محمد چگنی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اظهار داشت: خوشبختانه عملکرد دولت سیزدهم در صنعت نفت، عملکرد روشن و قابل دفاعی است چنانچه ۹۰۵ هزار بشکه ظرفیت پالایشی جدید در استان هرمزگان در حال ایجاد بوده که از اقدامات دولت سیزدهم است.
وی افزود: گازرسانی به کیش که سالها مانده بود و موجب ایجاد بستری فسادزا شده بود در دولت سیزدهم انجام شد و گازرسانی به بندرلنگه، میناب، حاجیآباد و بستک نیز در این دولت آغاز شد.
دوستی افزایش ظرفیت تولید شرکت فلات قاره، طرح بهبود کیفیت تولیدات شرکت پالایش نفت بندرعباس با ۲.۲ میلیارد یورو سرمایهگذاری و اکتشافات جدید گازی را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم دانست و گفت: ۷۸ ساختار گازی در استان هرمزگان شناسایی شده که بخشی از آنها به گاز رسیده است اما در بحث اکتشافات با محیطزیست چالش داریم و باید چالشها با محیطزیست حل شود.
استاندار هرمزگان، با بیان اینکه گاز یکی از چالشهای استان است، گفت: شرایط آب و هوایی هرمزگان، باعث شده است که اصل نیاز گازی استان در بحث صنعت باشد بنابراین تسریع در گازرسانی به شهرکهای صنعتی جزو انتظارات است ضمن اینکه ما در غرب استان معادن گچ قابل توجهی داریم که اگر گاز به آنها برسد با توجه به احداث بندر تخصصی منابع معدنی میتوانیم بازار گچ را از عمانیها بازپس بگیریم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، عنوانکرد: استان در بحث ریگلاتورها، نیز مشکل دارد چرا که در مناطقی گازکشی شده است اما هنوز به خانهها نرسیده و اگر در این مهم نیز مساعدت شود امر گازرسانی رشد بالایی خواهد داشت.
دوستی با اشاره به الزام مردم برای ثبتنام در سامانه سدف جهت دریافت گاز مایع، گفت: این طرح یکی از زمینههای قاچاق سوخت را از بین میبرد چرا که پیش از این گلخانهها سهمیه گازوئیل دریافت کرده و آن را در بازار آزاد میفروختند و نیاز خود را از گاز مایع برطرف میکردند که با سامانه سدف این بستر از بین رفته است.
استاندار هرمزگان در پایان بر لزوم گازرسانی به جزایر هرمزگان نیز تاکید کرد.
مجید چگنی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست، گفت: در حال حاضر ۳۳ هزار میلیارد تومان پروژه گازرسانی فعال در سطح کشور داریم که عمدتا در مناطق محروم قرار گرفتهاند.
چگنی تصریحکرد: برای گازرسانی به سیستان و بلوچستان هشت استان دیگر را مامور کردهایم و برای تسریع در گازرسانی هرمزگان نیز استانهای بوشهر و کردستان را پای کار آوردهایم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، عنوان کرد: هم اکنون سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه جاری در استان هرمزگان در حال انجام است و حدود پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان طرح جدید نیز در نظر گرفتهایم که اگر مجلس در بودجه همراهی کند اجرایی خواهد شد.