به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبر گزاری ایرنا
پژوهشگران در آزمایشگاه طراحی کامپیوتری در دانشگاه فدرال کازان روسیه روی کامپوزیتهای حاوی نانولوله کربنی مطالعه کردند. آنها با استفاده یادگیری ماشینی خواص الاستیکی و انعطافپذیری پلیمرها پس از افزودن نانولوله کربنی به آنها را بررسی کردند.
اولگ ندوپکین دانشیار دانشگاه فدرال کازان در مورد این تحقیق گفت: ایجاد مواد کامپوزیتی یکی از اصلیترین مسیرهای علم مدرن است. وقتی نانولولههای کربنی به پلیمر اضافه میشوند، خصوصیات مکانیکی آن به طور قابل توجهی بهبود مییابد. هر چند که اگر مقدار نانولولهکربنی از یک مقدار مشخصی افزایش یابد، آنگاه کیفیت نانوکامپوزیت تولید شده بسیار بد می شود، بنابراین مهم است که بدانید اثرات غلظتهای مختلف نانولولهها بر خواص پلیمرها چگونه است.
محققان راههایی برای مدلسازی خاصیت ارتجاعی کامپوزیتهای نانولولههای کربنی با پلیمری پیدا کردند.
ندوپکین در این مورد یادآور شد: متوجه شدیم که چگونه بازدهی تقویت کامپوزیتهای پلیمری تحت تأثیر غلظت نانولولههای کربنی در ماتریس پلیمر، اندازه و ساختار آنها قرار میگیرد. روند کلی در خصوصیات مکانیکی مواد نانوکامپوزیتی با ماتریسهای ساخته شده از پلی پروپیلن، پلی اتیل متاکریلات، پلی استایرین مورد بررسی قرار گرفت.
پلیمرهای ترموپلاستیک که موضوع این مطالعه بودند، بهطور گسترده در حمل و نقل هوایی، پزشکی، ساخت و ساز، وسایل خانگی و تولید دستگاهها مورد استفاده قرار میگیرند. افزودن نانولولههای کربنی به پلیمرها ممکن است دوام و چرخه زندگی آنها را تا حد زیادی افزایش دهد.
نتایج یافتههای این بررسی در نشریه International Journal of Molecular Sciences چاپ شده است.