به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
رهام کیائی : براسا تفاهم انجام شده با شرکت نفت، فنی و حرفهای فارس باید تا پایان ۱۴۰۲ تعداد ۵۰۰ نیروی کار ماهر موردنیاز صنعت نفت کشور را در چهار رشته برق صنعتی، لولهکشی صنعتی، جوشکاری و ابزار دقیق تربیت کند که ۱۰۰ درصد این تعهد اجرا شد.
وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه شرکت نفت ایران ۶۵ میلیارد ریال اعتبار برای تهیه مواد مصرفی لازم برای مهارت آموزی ۵۰۰ کارآموز به فنی و حرفهای فارس اختصاص داد که بخشی از آن پرداخت شده است.
کیائی یادآور شد: اطلاعات ۵۰۰ کارآموز که موفق به گذراندندورههای آموزشی و قبولی در سنجش مهارت شدهاند در بانک اطلاعاتی وزارت نفت ثبت شد تا به تناسب نیاز پروژههای صنعت نفت و پتروشیمی و پیمانکاریهای این حوزه به کار گرفته شوند.
بار تامین نیروز ماهر برق و گاز فارس بر دوش کارگاههای فنی و حرفهای
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای فارس ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با شرکت توزیع نیروی برق فارس همه نیروی انسانی به کارگرفته شده در شبکه توزیع برق استان در مرکز فنی و حرفهای آموزش میبینند.
وی اظهار کرد: مرکز آموزش برق و الکترونیک شیراز که تجهیز آن سال گذشته تکمیل شد، مجهزترین مرکز مهارت آموزی کشور در این حوزه است، بیش از ۷۰ درصد متقاضیان شرکت در دورههای آن دانشآموختههای فوق لیسانس و بالاتر هستند و بیش از ۹۰ درصد از کسانی که در این مرکز مهارت آموختهاند وارد بازار کار میشوند.
کیائی با با اشاره به حساسیت فعالیت در شبکه توزیع برق، گفت: به منظور تامین نیروی کار ماهر مورد نظر شرکت توزیع نیروی برق فارس، اساتیدی از این شرکت و فنی و حرفهای به طور مشترک آموزشهای ایمنی و تخصصی را به مهارت آموزان ارائه میکنند.
وی یادآور شد: بخشی ازنیروی متخصص مورد نیاز بوشهر و یاسوج نیز در مرکز برق و الکترونیک شیراز آموزش میبینند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای فارس ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه با شرکت گاز فارس، یک کارگاه فنی و حرفهای با مشارکت این شرکت در شیراز تجهیز شده و یک کارگاه نیز در کازرون در حال تجهیز است.
کیائی افزود: دورههای آموزشی این کارگاهها متناسب با نیاز شرکت گاز فارس، تقاضا محور است و ۱۰۰ درصد منجر به ایجاد اشتغال میشود.
فعالیت ۱۹۴ کارگاه جوار صنعت در فارس؛ محرک اشتغالزایی و ارتقای مهارت
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای فارس با اشاره به تفاهمنامههای این مجموعه با صنعت و کارگاههای تولیدی فارس، گفت: در زمان حاضر با تفاهمهای انجام شده با بنگاههای اقتصادی بزرگ، ۱۹۴ مرکز جوارکارگاهی در سطح این استان فعال است.
وی افزود: آموزش فنی و حرفهای فارس در تفاهمنامهای با شرکت شهرکهای صنعتی، اقدام به برپایی دورههای آموزشی در جوار بنگاههای اقتصادی یا مراکز خود میکند و این دورهها با هدف تامین نیاز بنگاهها به نیروی انسانی ماهر و ارتقای مهارت کارکنان این بنگاهها برگزار میشود.
کیائی یادآور شد: مهارت آموزان متقاضی شرکت در دورههای مراکز جوار کارگاهی از مهارتهای اولیه برخوردارند و در این دورهای آموزشهای تکمیلی را برای آغاز اشتغال در شغل مورد نظر فرا میگیرند.
لزوم پیوستگی جزیرههای مهارتآموزی فارس
مدیرکل اموزش فنی و حرفهای فارس اذعان کرد: در زمان حاضر دانشگاهها، آموزش و پرورش و فنی و حرفهای تربیت نیروی انسانی ماهر را به صورت جزیرهای انجام میدهند و به دلیل نداشتن تعاملات موثر، اثربخشی لازم را ندارند.
وی افزود: باید در تفاهمهای چندجانبه متناسب با نیازهای صنعت و دیگر بخشهای استان، همافزایی لازم را داشته باشیم و اکنون اداره کل آموزش فنی و حرفهای و دانشگاههای فارس به دنبال تفاهمنامههای سه جانبه هستند.
کیائی یادآور شد: پیشتر بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پروش تبدیل گواهیهای مهارت آموزی فنی و حرفهای به مدرک دیپلم امکانپذیر شده است.