به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از بازار
نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (دوشنبه، ۲۲ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الف ماده ۳۹ این لایحه با ۱۲۰ رأی موافق، ۶۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
احمد امیرآبادی فراهانی در مخالفت با این ماده، با بیان اینکه این مسئله به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ظلم می کند، گفت: میزان الگوی مصرف مقدار بسیار کمی در وزارت نیرو تعیین می شود که خانوارهای عموما پرجمعیت تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را با مشکل مواجه خواهد کرد و آن ها از سقف الگوی مصرف عبور می کنند و آب بهای آن ها پلکانی بالا خواهد رفت.
جعفر قادری در موافقت با بند الف ماده ۳۹ یادآور شد: وقتی در کشور با مشکل کمبود آب مواجه هستیم چرا باید معافیت هایی در نظر بگیریم که بعضا از سقف الگوی مصرف تجاوز کنند و برای آن ها آب بهای رایگان در نظر بگیریم.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن موافقت با این حکم آن را کارشناسی در راستای عدالت دانست و گفت: این حکم موجب توزیع پایدار منابع آبی در کشور خواهد شد و در کمیسیون تلفیق روی آن کار کارشناسی شده است.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ضمن موافقت با بند الف ماده ۳۹ لایحه، تصریح کرد: وقتی ایرادی در صحن یک بار مطرح و به کمیسیون تلفیق ارجاع می شود و بر روی آن کار کارشناسی صورت می گیرد نمایندگان اعتماد کنند و به آن رأی مثبت دهند. چرا ما باید به مرکز فرهنگی ای که بالای الگوی مصرف، آب هدر می دهد یارانه و آب رایگان اختصاص دهیم. این معافیت ها تنها باید در صورت رعایت الگوی مصرف در نظر گرفته شود.
در ماده ۳۹ این لایحه آمده است:
الف – وزارت نیرو موظف است تعرفه مشترکان خانوارهای کشور را به گونه ای اصلاح نماید که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکان تا سقف الگوی مصرف خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور برابر صفر، مشترکان تا الگوی مصرف به صورت یارانه ای، مشترکان پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف به صورت غیریارانه ای و براساس الگوی افزایش پلکانی(اَی بی تی) تعیین شود. الگوی مصرف آب خانوارهای مذکور براساس بعد خانوار (سرانه) محاسبه می شود.
۱- حق انشعاب و آب بهای مصارف تجاری و اداری حسب مورد مطابق آئین نامه اجرائی که به تصویب هیأت وزیران می رسد، محاسبه می گردد.
۲- معافیت یا تخفیف در تعرفه برای کاربری هایی که براساس قوانین، مشمول معافیت یا تخفیف هستند صرفاً در سقف الگوی مصرف یا ظرفیت قراردادی و یا پروانه بهره برداری و کاربری تعیین می شود و محاسبه تعرفه مازاد بر مصرف مذکور براساس قوانین موضوعه جاری صورت می پذیرد.
۳- شرکت های ارائه دهنده خدمات آب و فاضلاب موظفند نسبت به تأمین و نصب ابزار اندازه گیری دارای استاندارد معتبر برای مشترکین جدید شهری و روستایی اقدام کنند. به شرکت های مزبور اجازه داده می شود نسبت به تعویض این ابزار برای مشترکین موجود (با اولویت پرمصرف) اقدام کنند، پرداخت هزینه نصب و تأمین ابزارهای هوشمند برای مشترکین شهری بالاتر از الگوی مصرف بر عهده مشترکین یا بهره برداران بوده و به صورت اقساطی مجاز است. منابع مالی هزینه های نصب و تأمین ابزارهای اندازه گیری هوشمند برای مشترکین شهری و روستایی در حد الگوی مصرف و پایین تر در بودجه سنواتی لحاظ می گردد.