به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
روحالله دهقانی فیروزآبادی امروز – شنبه – در دیدار شیخ کانته مشاور رییس جمهور سنگال و هیات همراه که با حضور جمعی از مسوولان وزارت امور خارجه در محل معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه موج های جدید فناوری، معادلات سیاسی و اقتصادی دنیا را به شدت تغییر داده است، گفت: امروز دسترسی به فناوری نسبت به گذشته اهمیت ویژهتری یافته است و تحریمهایی که در ۴۰ سال گذشته به ما تحمیل شد، اجباراً ما را به این سمت حرکت داد که خودمان به علوم و فتاوری های مورد نیازمان دسترسی پیدا کنیم.
ایجاد اشتغال تخصصی برای ۴۰۰ هزار نفر توسط شرکتهای دانشبنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در ادامه به بخشی از این دستاوردها اشاره کرد و افزود: ما امروز، در ایران چیزی حدود ۱۰هزار شرکت دانشبنیان و فناور داریم که از رهگذر آنها توانستیم برای حدود ۴۰۰ هزار نفر اشتغال تخصصی ایجاد کنیم. ۷۰ درصد ارزش داروی کل ایران توسط این شرکت ها تامین و ساخته میشود و ۵۰ درصد تجهیزات پزشکی در پیشرفتهترین حالت تولید و طراحی داخل ایران است.
دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: سهم اقتصاد دیجیتال در ایران نزدیک به هشت درصد تولید ناخالص ملی است و هدف گذاری این است که به ۱۵ درصد برسد. همچنین، تلاش بر این است که تا پایان امسال تمام تبادلات دولت، الکترونیکی می شود و همه اینها به همت شرکتهای دانشبنیان محقق شده است.
وی با بیان اینکه سنگال آینده روشن و موفقی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: ساختار باثبات سیاسی این کشور در این موفقیت بسیار اهمیت دارد و چشم اندازی که برای خود ترسیم کرده، بسیار امید بخش است.
رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین گفت: با توجه به نزدیکی های سیاسی و دینی که بین ایران و سنگال وجود دارد، علاقه مند هستیم تا همکاری های علمی را کلید بزنیم چرا که توجه ویژه به قاره آفریقا و فرصتهای همکاری با آن، یکی از راهبردیترین برنامههای جمهوریاسلامی است؛ از این رو، در کنار چشم اندازهای بلند باید گامهای عملیاتی در دستور کار قرار داد و با پیدا کردن راه حلهای دقیق این همکاری ها را گسترش داد.
دهقانی فیروزآبادی خطاب به مشاور رییس جمهور سنگال و هیات همراه تصریح کرد: فضایی تحت عنوان خانه فناوری و نوآوری ایران (IHIT) در تهران احداث کردهایم که بی تردید، بازدید از آنجا برای شما جذاب خواهد بود. این مجموعه در یک فضای نسبتا کوچک سامان داده شده و در آن محصولات «های تک» به نمایش گذاشته است.
وی به برخی محصولات نوآورانه به نمایش گذاشته شده مربوط به حوزه های مختلف در خانه فناوری و نوآوری ایران ازجمله داروها، تجهیزات پزشکی، ماشینآلات و نهاده های کشاورزی، تجهیزات آب، انرژی و نفت، حوزه اقتصاد خلاق اشاره کرد و افزود: بازدید یک ساعته از این مکان، می تواند تصویر کاملی از وضعیت فناوری و نوآوری در ایران به بازدیدکننده ارائه کند.
همکاریهای فناورانه در قالب هیأتهای تجاری
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور با بیان اینکه علاقمند هستیم با یک هیات تجاری سنگالی برای بازدید از شرکتهای دانش بنیان و نشستهای کسب و کار وارد تعامل شویم، اظهار داشت: استراتژی ما در این معاونت، ترسیم چشماندازهای بزرگ و شروع کار با گام های کوچک و دقیق است،بنابراین معتقدم نخست بهتر است در دو، سه حوزه مورد علاقه طرفین در سنگال اقدام کنیم تا مسیر همکاری هموار شود.
دهقانی فیروزآبادی افزود: موضوع دیگری که ما در بعضی از کشورهای آفریقایی دنبال کردهایم تولید محصولات فناورانه به صورت مشترک است، از این رو، برای احداث کارخانههای تولید و انتقال فناوری در حوزههایی همچون تجهیزات دیجیتال، نفت و انرژی، کشاورزی و گلخانه و همینطور دارو و تجهیزات پزشکی در سنگال آمادگی داریم و علاقه مند هستیم تا در برنامه بسیار امیدآفرین «سنگال نوظهور» مشارکت کنیم.
استفاده از توانمندیهای ایران در حوزه فناوریهای پیشرفته
مشاور رییس جمهور سنگال هم در این دیدار ضمن اعلام موافقت همکاری علمی و فناورانه با کشور ایران گفت: تمام امکانات دانشگاه تحت مدیریت من برای این همکاری و فعالیت مشترک در خدمت جمهوری اسلامی و به طور مشخص معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.
شیخ کانته، حوزههای کشاورزی، انرژی و سلامت را از جمله اولویت های کشور سنگال برای این همکاری مشترک دانست و ایران را در این زمینه کشوری پیشرفته خواند و پیشنهاد کرد که گام کوچک و اولیه برای این همکاری از رهگذر امضای قرارداد همکاری با دانشگاه تحت مدیریت وی باشد تا طی آن، اساتید و دانشجویان به این دانشگاه آمده و انتقال فناوری را به دانشمندان سنگالی محقق کنند.
وی معتقد است: جنگ اصلی در دنیا تربیت مهندسین «های تک»، دقیق و توانمند در زمینه های مختلف است و در نتیجه با اتحاد ایران و سنگال می توان ضمن تعمیق بخشی به فعالیتهای مشترک علمی، نقش مهمی را در دنیا ایفا کرد.
در بخش دیگری از این نشست، دهقانی فیروزآبادی موافقت خود برای همکاری با دانشگاه تحت مدیریت شیخ کانته اعلامکرد و به امیرحسین میرآبادی رییس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی ریاست جمهور مأموریت داد تا زمینههای ارتباطات دو کشور بیشتر فراهم شده و همکاری در سه موضوع اولویتدار انرژی، کشاورزی و سلامت، در قالب موافقتنامههای همکاری پیش برود.
میر آبادی نیز در ادامه این دیدار گفت: معاون علمی رییس جمهور به زودی برای بازدید از چند کشور به غرب آفریقا سفر می کند و یکی از کشورها در این برنامه سنگال است.
وی تاکید کرد: تلاش می کنیم تا محورهای همکاری و نحوه اجرایی سازی توافق نامه همکاری با سنگال را تا پیش از سفر به توافق برسانیم که زمان سفر وی به معنای شروع اجرایی سازی آن باشد.