به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از خبرگزاری ایرنا :
به گزارش روز سه شنبه دبیرخانه مرکز پیشرفت و عدالت استان یزد، “مجید دهقانیزاده” در نشست کنترل و پایش محور تحولی آب در سند یزدِ نوین افزود: در افق ۱۴۲۰، استان یزد نمیتواند با کمتر از ۲۰۰ میلیون متر مکعب اب مدیریت شود و از این رو باید راههایی افزایش بهرهوری و مدیریت الگوی مصرف نیز در پروژههای تحولی یزدِ نوین تعریف شوند.
وی شرایط اقلیمی استان را مهمترین ضرورت تأمین آب شرب پایدار و همچنین آب مورد نیاز صنعت دانست و خاطرنشان کرد: جلوگیری از توسعه آتی واحدهای صنعتی آببر به ویژه در محور مهریز- عقدا، تکمیل و توسعه زیرساختهای مرتبط با تامین و توزیع آب، گسترش استفاده از آب مجازی، کاهش تدریجی برداشت از منابع آبهای زیر زمینی و مدیریت پایدار و بلند مدت منابع آبی استان برای شرب و سایر مصارف از جمله سیاستهای پیش بینی شده در محور تحولی آب در سند یزدِ نوین است که مورد توجه تیم مدیریتی استان قرار دارد.
احمد آخوندی، مشاور و دستیار استاندار یزد نیز با تأکید بر عدم کفایت خط انتقال آب به استان به تنهایی، خواستار توجه جدی و همه جانبه به سایر ابعاد این مهم در استان شد.
مسئول مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان نیز در این نشست با اشاره به برنامه تحولی یزدِ نوین و پروژههای تحولی حوزه آب گفت: از آنجا که مساله انتقال آب به استان یزد تنها بخشی از مشکل را حل میکند و بخش دیگر مربوط به افزایش بهرهوری و مدیریت الگوی مصرف است، در همین زمینه دو برنامه عملیاتی در محور آب در یزدِ نوین به این امر اختصاص یافته است.
اکرم فداکار تصریح کرد: نقش مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان تسهیلگری است و میکوشد تا موانع را برطرف و چالشها را نیز حل کند.
وی در ادامه فلسفه وجودی این مرکز را اجتناب از روزمرهگی دانست و بیان داشت: تامین پایدار آب برای استان یزد از اهداف مهم برنامه تحولی یزدِ نوین است.
در این نشست محمد مهدی جوادیان زاده مدیر کل شرکت سهامی آب منطقهای استان یزد نیز به تشریح فعالیتها و اقدامات این شرکت، حول محور تحولی آب در سند یزدِ نوین پرداخت؛ همچنین در خصوص پروژههای خط دوم انتقال آب، انتقال آب از دریا، خط سبز آبرسان، نیروگاه برق آبی، بازچرخانی پساب و بازار آب بحث و تبادل نظر شد.
سند یزد نوین که به ابتکار استاندار یزد ارائه شده توسعه استان در ۱۰ محور را برای ۲۵ سال اینده ترسیم کرده است.