به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از بازار
در پیام فرانچسکو لاکمرا، دبیر کل آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر خطاب به شرکت کنندگان در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدیدپذیر آعنوان شد: افتخار بزرگی است که امروز در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی ایران همراه شما هستم.
تقریبا دو ماه پیش، اجلاس تغییرات آب و هوایی COP۲۸ در دبی برگزار شد. به عنوان یکی از نتایج کلیدی COP۲۸، سران کشورها و دولت های بیش از ۱۲۰ کشور به تعهد جهانی انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی متعهد شدهاند.
من بسیار خوشحال شدم که در بیاینه پایانی اجلاس COP۲۸، این تعهد که از توصیه های چشم انداز گذار انرژی جهانی آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر (IRENA) بود، به تصویب رسید.
این نشان میدهد که سه برابر کردن ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر و دوبرابر کردن بهرهوری انرژی تا سال ۲۰۳۰، واقعبینانهترین اقدام اصلاحی برای همسویی با اهداف توافقنامه آب و هوایی پاریس است.
در این زمینه، میخواهم از ابتکارات و اقدامات دولت ایران برای افزایش ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر تمجید کنم.
با این حال، سرعت فعلی رشد انرژی های تجدیدپذیر هنوز از سطح مورد نیاز برای دستیابی به اهداف اقلیمی کاهش انتشار تا سال ۲۰۵۰ کمتر است. براساس چشم انداز ۲۰۲۳ گذار انرژی جهانی آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر (IRENA)، جهان باید شتاب قابل توجهی در به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر، ذخیره انرژی و سوخت های تجدیدپذیر داشته باشد.
دستیابی به تعهد جهانی توافق شده، مستلزم اقدامات سیاستی قوی تر، سرمایه گذاری و همکاری گسترده جهانی است.
سه رکن اصلی، پایه های پشتیبانی از اقدامات سریع و ایجاد تغییرات ساختاری مورد نیاز را شکل می دهند:
نخست، ایجاد زیرساختهای لازم و سرمایهگذاری در شبکههای برق، مسیرهای زمینی و دریایی برای یافتن مکانهای تولید، الگوهای تجاری و مراکز تقاضای جدید و همچنین ارتباطات متقابل بین مناطق و کشورها است.
دوم، تکامل سیاست ها و ساختارهای تنظیم گری است که می تواند سرمایه گذاری های هدفمند را تسهیل کند.
و در نهایت، بازآرایی استفاده از ظرفیتهای راهبردی در سازمان ها است که به ما اطمینان می دهد همواره مهارتها و توانمندیهای لازم برای منطبق شدن با تغییرات سیستم آینده انرژی جهانی در دسترس خواهد بود.
گذار انرژی، ارائه دهنده مزایای اجتماعی-اقتصادی قابل توجهی از جمله افزایش تولید ناخالص داخلی، ایجاد شغل و بهبود رفاه است.
سرمایه گذاری در بهره وری انرژی، توسعه شبکه های برق و انعطاف پذیری تولید و عرضه انرژی، زیرساخت شارژ وسایل نقلیه و فناوری هیدروژن می تواند منجر به افزایش قابل توجه فرصت های شغلی از ۱۵ میلیون شغل فعلی به ۸۱ میلیون شغل شود.
ما در حال حاضر اکثر ابزارهایی را که برای پیشبرد گذار انرژی به آن نیاز داریم، با پشتوانه تجربه گسترده در طراحی سیاستهایی برای حمایت از افزایش مقیاس انرژیهای تجدیدپذیر، در اختیار داریم.
آنچه در حال حاضر مورد نیاز است، تبدیل این دانش به سیاستگذاری فوری و بلند پروازانه است که حرف را به عمل تبدیل میکند.
همکاریهای بین المللی برای تضمین یک گذار عادلانه و فراگیر که هیچ کس را پشت سر نمی گذارد، ضروری است. جوامع جهانی باید بر روی ارائه جریان های مالی، کمک های فنی و ظرفیت سازی بیشتر در جهت کمک به گذار اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه سرمایه گذاری کنند.
رویداد هایی از این دست، یک پلتفرم منحصر به فرد برای یادگیری از یکدیگر، یافتن همافزایی ها و تجسم نقشه راهی جمعی برای حرکت به سمت یک گذار عادلانه انرژی است. ”