به گزارش اقتصاد انرژی حسین حسین زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با اقتصاد انرژی گفت؛ برای جلوگیری از خام فروشی، بحث تبدیل گاز، نفت و مشتقات آن به سایر مواد از راه های جلوگیری محسوب میشود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس افرود: محصولات پتروشیمی ما دو دسته داریم یکی بالا دست و یکی پایین دست که تکمیل زنجیره ارزش میکنند. بالا دست ما واقعا توسعه پیدا کرده است، حدود 50 تا 60 نوع محصول داریم اما پایین دست هنوز جای کار دارد، ما در پایین دست ظرفیت بیشتری داریم، چند روز پیش رئیس بانک مرکزی میگفت ما چند میلیارد ارز بلوکه شده داریم که تحريمها رفع شود بخشی از آن را میتوانیم در بخش پتروشیمی سرمایه گذاری کنیم که هم بالا دست رشد اساسی کند هم پایین دست ما تکون اساسی بخورد .
وی در ادامه افزود: این میزان تاکید بر توجه به صنایع نفتی و پتروشیمی نه بخاطر اینکه ما وابسته ایم و راه دیگه ای نداریم، با این پولهای بلوکه شده نفت، نفت میعانات گازی، کانتنست، محصولات پتروشیمی، مجموعه انرژی
اگر این پول ها آزاد شوند به نظر من باید صرف توسعه زیرساختهای انرژی، صنعت، معدن و… شود .
ما باید زیرساخت هایمان را قوی کنیم که اگر گشایش سیاسی حاصل شد هم امادگی افزایش صادرات داشته باشیم و هم اینکه محصولاتی که تحریم نیستند را بتوانیم توسعه بدهیم که بتوانیم صادرات داشته باشیم و از طرفی ارزآوری داشته باشیم.
این نماینده مجلس در ادامه مطرح کرد؛ اینکه در خصوص محصولات پایین دست بحث میکنم به چند دلیل است؛
یک پراکنده سازی و اثر گذاری پدافند غیر عامل هست، امروزه پراکنده سازی مدنظر هست که اگر خدایی نکرده اتفاقی افتاد مملکت خاموشی را خاموشی نگیرد . بنابراین به خاطر همین مسئله پایین دست را به دلیل اینکه آلودگی ندارد، جلوگیری از خام فروشی مشود، ارزش افزوده دارد، اشتغال ایجاد میکند، قابلیت فروش در داخل دارد، ارزآوری دارد، مصرف آب کمی دارد و به هزار دلیل دیگر اینها باعث میشود که ارزش سرمایه گذاری در درون کشور، و در جای جای کشور شمال جنوب شرق غرب را داشته باشد.
حسین زاده در ادامه بیان داشت: برنامه ریزی برای توسعه صنعت پتروشیمی انجام شده مثلا در غالب جهش اول که انجام شد، جهش دوم تا پایان همین امسال تقریبا تمام میشود که محصولات پتروشیمی به ظرفیت 90 تا 100 میلیون تن خواهید رسید و جهش سوم که بیشتر توسعه پایین دست است تا سال 1404 که به 130 140 میلیون تن خواهیم رسید.
وی در ادامه گفت: بنابراین توسعه صنعت طبق برنامه ریزی درحال انجام است ولی خب باید به این برنامه سرعت بخشید، باید به واسطه مجلس تسهیلگری انجام گیرد قوانین را به سمتی ببریم که اگر کسی مجوز کسب و کار و فعالیت خواست، خوراک برای پتروشیمی خواست بتوانیم برایش به راحتی تسهیل کنیم تا مشکلی پیش نیاید.
وی در ادامه بیان کرد: بحث اساسی امروز نفت و انرژی جلوگیری از خام فروشی هست،
بحث نفت یک بحث توسعهای هست. فضای توسعه محور بودن از نظر من ایراد از فضای حکم رانی وزارت نفت هست که تصدی گری آن کم رنگ تر شود، و این با تعویض تنها دولت ها شکل نمی گیرد. اگر دنیا الان دارد 37 درصد مثلا آمونیاک تولید میکند 17 درصد متانول تولید میکند، ما هم باید در همون راستا حرکت کنیم نه اینکه ما بریم بیشتر آمونیاک یا کمتر متانول تولید کنیم برای مقابله کردن با دنیا و هزینه و انرژی بیهوده مصرف کردن.
وی در پایان گفت: این فاز سوم یا جهش سوم پتروشیمی مرحله توسعه ای هست، مربوط به دو سه سال اخیر هم نیست از 22 سال پیش برنامه ریزی شده است و مدام آپدیت شده و تغییری در این برنامهها ایجاد نخواهد شد چرا که برنامهها برنامههای توسعه محور محسوب میشوند.
/ انتهای پیام