به گزارش اقتصاد انرژی حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در حاشیه نشست شورای اداری استان تهران با تاکید بر این که سال جاری با توجه به شرایط اقلیمی و کاهش بارندگیها، علاوه بر کاهش توان تولید نیروگاههای برقآبی، گرمای زودرس هوا را نیز به دنبال داشته و این مهم باعث شده مدیریت مصرف انرژی در فصل بهار و تابستان 1400 اهمیتی دوچندان پیدا کند، یادآور شد: شیوع بیماری کرونا و روند فرسایشی یک سال گذشته ناشی از این بیماری نیز منجر به افزایش اهمیت مقوله تامین انرژی پایتخت شده است.
وی همچنین توجه به این نکته را ضروری دانست که تهران با دارا بودن بیش از 4.5 میلیون مشترک، سهم قابل توجهی در بار مصرفی شبکه توزیع برق کشور دارد و عملکرد هموطنان و مشترکان تهرانی در حوزه مصرف انرژی میتواند بر کل کشور تاثیرگذار باشد.
صبوری افزود: به همین دلیل با پیشبینی این شرایط، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از سال گذشته اقدامات متعددی را به منظور کاهش بار ساعات پیک در دستور کار خود قرار داده است. برنامههای وسیع فرهنگی و آموزشی در فضای مجازی و رسانههای جمعی و بهرهگیری از ظرفیتهای تبلیغاتی شهری در هماهنگی با سایر دستگاههای اجرایی به منظور آگاه سازی هموطنان، امضای تفاهمنامههای همکاری با ادارات، صنایع و مشترکان بزرگ به منظور کاهش بار مصرف در ساعات اوج بار با استفاده از روشهایی همچون بهرهگیری از مولدهای خودتامین، انرژی خورشیدی، تغییر دمای سامانههای سرمایشی، کاهش روشناییهای غیرضروری، بهینه سازی موتورخانهها و اجرای طرحهای متعدد فنی در راستای بهینهسازی تاسیسات و شبکه توزیع برق تهران همچون تعویض کل شبکه هوایی سیمی تهران با کابلهای خودنگهدار از جمله این روشها است.
وی همچنین مبارزه با انشعابهای غیرمجاز و مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز را از دیگر اولویتهای در حال اجرا دانست و گفت: در همین راستا در هفته گذشته یک مزرعه بزرگ ارز دیجیتال در منطقه برق مولوی و دو مزرعه دیگر در محدوده عملیاتی منطقه برق افسریه شناسایی شد که با هماهنگی با مقامات قضایی و انتظامی این مراکز جمع آوری شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ خاطرنشان کرد: در این زمینه دستورالعملهای وزارت نیرو به تمامی ادارات تهران ابلاغ شده و تمامی ادارات و دستگاههای اجرایی موظف هستند میزان مصرف برق خود را نسبت به سال گذشته در ساعات اداری حداقل به میزان 50 درصد کاهش دهند که در این زمینه عملکرد تمامی ادارات با توجه به نصب کنتورهای هوشمند در سالهای گذشته به صورت لحظهای از مرکز پایش این شرکت، رصد شده و 250 تیم ارزیاب نیز به صورت میدانی عملکرد این دستگاهها را بررسی خواهند کرد و در صورت عدم همراهی و توجه به این دستورالعملها، برق اداراتی که در این زمینه همکاری نکنند قطع خواهد شد. همچنین استفاده از کولر گازی در ادارات تهران تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
وی اضافه کرد: امسال نیز همچون سال گذشته با بهره گیری از فناوری اینترنت اشیا، دمای سامانه های سرمایشی ادارات هدف، از راه دور توسط کارشناسان این شرکت، رصد و تنظیم خواهد شد.