به گزارش اقتصاد انرژی؛قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه (۲۳ اسفندماه) در پی چشمانداز مطلوب درباره تقاضای جهانی نفت خام از جمله آمریکا، بزرگترین کشور مصرفکننده نفت جهان، افزایش یافت، در حالی که نشانههای باقیمانده از تورم در ایالات متحده آمریکا تأثیری بر انتظارها مبنی بر احتمال کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا نداشت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه مه ساعت ۷ و ۳۰ روز چهارشنبه با ۲۸ سنت یا ۰.۳ درصد افزایش به ۸۲ دلار و ۲۰ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام دبلیوتیآی آمریکا برای تحویل در ماه آوریل با ۲۸ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، ۷۷ دلار و ۸۴ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تازهترین گزارش ماهانهاش بر برآورد خود مبنی بر تشدید افزایش تقاضای جهانی نفت (پیشبینی روزانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکهای) در سال ۲۰۲۴ میلادی و پیشبینی رشد روزانه یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکهای در سال ۲۰۲۵ پایبند بود و پیشبینی درباره رشد اقتصادی را برای سال جاری میلادی افزایش داد.
به گفته منابع بازار به نقل از ارقام مؤسسه نفت آمریکا، در نشانه دیگری از تقاضای مطلوب در بازارهای جهانی نفت خام، ذخیرهسازیهای نفت خام و سوخت ایالات متحده آمریکا طی هفته گذشته با کاهش روبهرو بوده است.
تحلیلگران هنوز بر این باورند که احتمال دارد بانک مرکزی آمریکا با وجود افزایش شدید قیمتهای مصرفکننده در ایالات متحده در ماه فوریه بهدلیل افزایش هزینههای بنزین و مسکن، کاهش نرخ بهره را در تابستان آغاز کند که این موضوع نشان از باقی بودن شرایط تورمی دارد، بهطور معمول نرخهای پایینتر از تقاضای نفت حمایت میکند.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی در این باره گفت: محیط ریسک تا حد زیادی بیتفاوت مانده و بر این باور استوار است که قیمتگذاری کنونی بازار برای کاهش نرخ تنها در ماه ژوئن رخ خواهد داد.
به گفته وی، کاهش غیرمنتظره ذخیرهسازیهای نفت خام آمریکا و پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت از سوی اوپک سبب افزایش قیمت نفت در دادوستدهای روز چهارشنبه بازار شد.
انتهای پیام/
منبع : شانا