به گزارش اقتصاد انرژی ؛ امروزه دستیابی به توسعه اقتصادی و رشد پایدار در گرو تقویت بنیه تولید داخلی کشورهاست. به همین دلیل کشورهای پیشرفته و دارای قدرت برتر اقتصادی با تکیه بر ظرفیتهای تولیدی خود، توانستهاند استقلال و خودکفایی را تضمین کرده و به رشد پایدار اقتصادی دست یابند.
این کشورها بهواسطه این رویکرد از جهش در تولید بهعنوان موتور محرکه رشد و شکوفایی اقتصادی خود استفاده کرده و در این مسیر از ظرفیت همراهی و همکاری آحاد اعضای جامعه حداکثر بهره را میبرند.
بهرهبرداری از ۲۰ سامانه نمکزدایی به ظرفیت ۱۷۸ هزار مترمکعب در روز
اما در حوزه آب نیز اقدامهای مختلفی در دستور کار قرار گرفت که میتوان به افزایش توان تامین آب از طریق بهرهبرداری یا آبگیری از سدهای «چم شیر»، «چراغ ویس» و «امیرآباد»، «بابا حیدر»، «عمارت»، «باغان» و «کهیر» با حجم مخزن در مجموع ۲ هزار و ۹۵۰ میلیون مترمکعب، بهرهبرداری از ۲۱ واحد تصفیهخانه آب و طرح آبرسانی به ظرفیت ۹۳۳ هزار مترمکعب در روز در مقایسه با میانگین سالیانه ۶ واحد تصفیهخانه آب در دوره دولتهای یازدهم و دوازدهم و بهرهبرداری از ۲۰ سامانه نمکزدایی به ظرفیت ۱۷۸ هزار مترمکعب در روز در مقایسه با میانگین سالیانه سه سامانه در دوره دولتهای یازدهم و دوازدهم اشاره کرد.
بهرهبرداری از ۳۱ واحد تصفیهخانه فاضلاب به ظرفیت ۷۷۰ هزار مترمکعب در روز
همچنین در این راستا از ۳۱ واحد تصفیهخانه فاضلاب به ظرفیت ۷۷۰ هزار مترمکعب در روز در مقایسه با میانگین سالیانه ۱۱ واحد تصفیهخانه فاضلاب در دوره دولتهای یازدهم و دوازدهم بهرهبرداری شد.
آغاز عملیات اجرایی بزرگترین آبشیرینکن جهان در خشکی
شروع عملیات اجرایی طرح انتقال آب دریای عمان به استانهای شرق کشور و بزرگترین آبشیرینکن جهان در خشکی، جلب مشارکت صنایع آببر در اجرای پنج طرح بزرگ آبرسانی از دریا (۶ برابر کل ظرفیت تا ابتدای دولت سیزدهم) و راهاندازی سامانه مدیریت توامان آب و برق با قابلیت پایش لحظهای مصرف آب و انرژی مشترکان برای نخستین بار در دولت سیزدهم در همین مقوله مورد توجه قرار گرفت.
بازتخصیص منابع آب مصرفی صنایع کشور
عملیات آبرسانی به سه هزار و ۹۳۰ روستا و برنامهریزی برای افزایش روستاهای تحت پوشش به ۱۰ هزار روستا تا پایان دولت تکمیل شده است و به ان ترتیب، جمعیت تحت پوشش از ۸۲ درصد ابتدای دولت سیزدهم به ۸۷ درصد افزایش یافت. همچنین در نهایت بازتخصیص منابع آب مصرفی صنایع کشور با هدف تامین آب مورد نیاز صنایع از منابع آبی غیرمتعارف ۸۸۸ واحد صنعتی بزرگ با مصرف ۱.۷ میلیارد مترمکعب تاکنون ابلاغ شده و بقیه با سرعت در حال انجام است.
انتهای پیام /
منبع : ایرنا