به گزارش اقتصاد انرژی ؛حسین ریاحی اظهار کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان، افزون بر تولید فرآوردههای اصلی سبد سوخت کشور، محصولات ویژه دیگر از جمله انواع نفتا، نفت سفید، حلال ۴۰۲، تهمانده برج تقطیر، گاز بوتان و گاز مایع را تولید میکند.
وی ادامه داد: فرآوردههای اصلی این شرکت از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و محصولات ویژه از طریق بورس انرژی ایران بهطور شفاف عرضه، معامله و صادر میشود و افزون بر اینکه هیچ واسطهای در این میان دخل و تصرف ندارد، فروش محصولات نیز خارج از بورس انرژی انجام نمیشود.
مدیر بازاریابی و فروش شرکت نفت ستاره خلیج فارس افزود: با توجه به توصیههای رهبر معظم انقلاب اسلامی، بهمنظور جلوگیری از خامفروشی و برای توسعه زنجیره ارزش و تأمین خوراک پتروشیمیهای بزرگ داخلی با دستورات حاکمیتی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، ۱۳۷ هزار تن انواع نفتای تولیدی این پالایشگاه در سالی که گذشت به شرکتهای پتروشیمی شازند، تبریز و بوعلی سینا فروخته شده است.
ریاحی تصریح کرد: سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۷۰۰ تن انواع فرآورده این پالایشگاه در قالب ۱۲۸ عرضه در رینگ بینالملل بورس انرژی عرضه و ۹۵۰ میلیون دلار فروخته شده که این فرآیند صادراتی بهطور شفاف انجام شده و ارز حاصل از صادرات آن حسب مقررات جاری بانک مرکزی فروخته شده است.
وی یادآور شد: با این حجم از صادرات همه وجوه حاصله در سامانههای اعلامشده از سوی بانک مرکزی فروخته شده است و از اینکه توانستهایم در ارزآوری در چرخه اقتصادی کشور سهیم باشیم، بسیار خرسندیم.
مدیر بازاریابی و فروش شرکت نفت ستاره خلیج فارس اظهار کرد: سال ۱۴۰۲، ۲۵ شرکت تازه بینالمللی بهعنوان خریداران محصولات این شرکت اضافه شده و به عرضه رقابتی و شفافیت در فروش کمک شایانی کرده و به افزایش فروش، صادرات و قیمتگذاری صحیح محصولات نسبت به سالهای پیش منجر شده است.
ریاحی گفت: خریداران بر اساس نوع فرآورده، محصولات را بهصورت زمینی یا دریایی دریافت کردهاند و همسو با تنوعبخشی به فروش گاز مایع، فروش دریایی این فرآورده در حداکثر ظرفیت انتقالی موجود انجام شده است.
وی ادامه داد: با توجه به دستورهای حاکمیتی مقدار خوراک دریافتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس طبق برنامهریزیهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بوده و بیشترین مقدار فرآورده نفتای تولیدی این پالایشگاه به بنزین تبدیل شده است.
شایان ذکر است با رفع تعهد ارزی از محل منابع حاصل از صادرات این شرکت، بخش بیشتر منابع حاصل از این دستاوردها صرف پرداخت دیون تسهیلات دوران ساخت پالایشگاه شده و منابع ریالی نیز صرف بازپرداخت تسهیلات ریالی، پرداخت سود سهام و مخارج جاری شرکت شده است، همچنین هماکنون همه منابع مالی این شرکت در بانکهای استان هرمزگان است و رسیدگیها به پروندههای مالیاتی شرکت نیز در خود استان انجام میشود و این شرکت با ثبت رکورد در فروش فرآوردهها نسبت به دیگر پالایشگاهها در سالهای اخیر، تاکنون منابع قابلتوجهی را به وصولیهای مالیاتی استان افزوده و در عمل بهطور غیرمستقیم منابع بسیاری را در اختیار توسعه و آبادانی هرمزگان قرار داده است.
انتهای پیام
منبع : شانا