به گزارش اقتصاد انرژی ؛”حبیبالله رواقی اردبیلی” در باره بهرهگیری از هوش مصنوعی در صنعت برق ادامه داد: اکنون شاهد افزایش روزافزون کاربرد هوش مصنوعی در مهندسی برق هستیم.
وی افزود: این فناوری نوآورانه، با استفاده از یادگیری عمیق و سایر الگوریتمهای هوشمند مبتنی بر دادهکاوی به همراه بسترهای هوشمند مخابراتی، میتواند در اتخاذ تصمیمهای هوشمندانه و بهینه در مواجهه با چالشهای پیچیده صنعتی به مهندسان کمک کند.
مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی بهعنوان روش نوینی که برای استخراج الگوهای مخفی از انبوه اطلاعاتی که در شبکه توزیع بهواسطه وجود مشترکان متعدد وجود دارد، میتواند نقش مهم و اساسی در ارائه برنامههای راهبردی و کلان صنعت برق با افق آیندهنگری ایفا کند.
رواقی اردبیلی گفت: شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ برنامههای متعددی را از سال قبل در این حوزه طرحریزی کرده که راهاندازی رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران و شبکه راهبری و پایش مشترکان کلانشهر تهران از مهمترین آنها بوده و در سال ۱۴۰۳ این مجموعه به فناوری هوش مصنوعی مجهز میشود.
وی ادامه داد: شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در زمینه استفاده از هوش مصنوعی برنامه دیگری هم طرحریزی کرده است که شامل تخمین بار شبکه مبتنی بر هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و پیادهسازی سیستم نرمافزاری در حوزه GIS بر اساس چت هوشمند در حوزه معاونت مهندسی و نظارت، پاسخگوی به مشترکان و ذینفعان در راستای افزایش رضایت آنها با استفاده از هوش مصنوعی در حوزه خدمات مشترکان، ارتقای قابلیتهای مرکز راهبری و پایش شبکه فشارضعیف مشترکان با استفاده از هوش مصنوعی در حوزه بهرهبرداری و استفاده از امکانات هوش مصنوعی در ارتقای بهرهوری و آموزش در حوزه منابع انسانی میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در راستای بهرهمندی از امکانات موجود در کشور برای افزایش بهرهوری و رضایتمندی مشترکان، تفاهمنامه مشترکی با ستاد توسعه و فناوری هوش مصنوعی ریاستجمهوری منعقد شده است و همچنین برای نخستینبار در کشور مدرسه بهارانه با موضوع هوش مصنوعی و دادهکاوی در صنعت برق توسط این شرکت برگزار خواهد شد.
مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با اشاره به چالشهای پیش روی استفاده از این فناوری نوظهور در صنعت برق گفت: مهمترین چالش موجود موضوع امنیت و صیانت از حجم بالای اطلاعات و چالش بعدی نیز موضوع نیروهای متخصص و خبره به دلیل نوظهور بودن این تکنولوژی است.
رواقی اردبیلی در ارتباط با دیگر چالشهای پیش روی فناوری هوش مصنوعی در صنعت برق ادامه داد: چالش بعدی موضوع صحت و دقت داده و اطلاعات موجود در صنعت است، چراکه هوش مصنوعی بهاندازه اطلاعات ورودی هوشمند خواهد بود و نهایتاً موضوع استانداردها و مسائل حقوقی این فناوری هم از دیگر چالشهای پیش روی این فناوری است.
وی در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در صنعت برق افزود: شناسایی دقیق الگوی مصرف و مدیریت بار، استفاده بهینه از خودروهای برقی، توسعه سیستمهای انرژیهای تجدیدپذیر و مدیریت شبکههای توزیع فعال، برقراری امنیت سایبری، تعمیر و نگهداشت هوشمند شبکه و استفاده از دوقلوهای دیجیتال از جمله زمینههای کاربرد هوش مصنوعی در صنعت برق است