به گزارش اقتصاد انرژی ؛سید زمان حسینی با اشاره به استقبال بسیار خوب صنایع از برنامه دولت سیزدهم برای احداث نیروگاه خود تأمین، ادامه داد: باتوجهبه ناترازی موجود در صنعت برق و تصویب ماده ۴ قانون مانعزدایی از صنعت برق، صنایع بزرگ بهمنظور تأمین برقکافی خود در فصل گرم سال میتوانند اقدام به احداث نیروگاه خود تأمین کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون برای ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات درخواست احداث نیروگاه از سوی صنایع موافقت اصولی صادر شده است، افزود: برق تولیدی نیروگاههای خود تأمین علاوه بر حل نیاز برق بخش صنعت میتواند بهصورت قراردادهای دوجانبه بین نیروگاه و مصرفکنندگان مبادله شود که طی قراردادی از پشتیبانی شرکت مدیریت شبکه برق ایران برخوردار میشود.
مجری احداث نیروگاههای خود تأمین صنایع افزود: محاسبات نشان میدهد هزینه احداث نیروگاه خود تأمین توسط صنایع ظرف دو الی سه سال بهواسطه جلوگیری از خسارت عدم تولید در محدودیتهای فصل گرم سال جبران میشود و ضمن آن این صنایع میتوانند مازاد برق تولیدی خود را به شبکه سراسری تزریق و به فروش برسانند.
حسینی با بیان اینکه تاکنون بیش از هزار مگاوات برق از طریق ۵ نیروگاه خود تأمین صنایع وارد مدار شده است، خاطرنشان کرد: تا ابتدای فصل گرم سال جاری ظرفیت برق تولیدی صنایع انرژیبر از طریق ۹ نیروگاه به ۱۸۷۱ مگاوات خواهد رسید.
وی با بیان اینکه صنایعی که در عمل به ماده ۴ قانون مانعزدایی از صنعت برق پیشقدم شدهاند، در برنامههای مدیریت مصرف فصل تابستان در اولویت قرار نمیگیرند، ادامه داد: ۲ واحد گازی فولاد مبارکه به ظرفیت ۶۱۴ مگاوات، ۱ واحد گازی آلومینیوم المهدی به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، ۱ واحد گازی گلگهر سیرجان به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و ۱ واحد گازی شرکت فولاد غرب آسیا در استان قم تاکنون با شبکه سنکرون شده است.
مجری احداث نیروگاههای خود تأمین صنایع خاطرنشان کرد: ۲ واحد گازی در استان سمنان نیز به ظرفیت ۳۶۶ مگاوات در تابستان سال گذشته وارد مدار شد.
وی اظهار امیدواری کرد تا پایان سال ۱۴۰۴ بخش عمدهای از قراردادهای منعقد شده با صنایع برای احداث نیروگاه خود تأمین به نتیجه برسد و از این طریق تأمین بخش قابلتوجهی از برق مورد صنایع از طریق این نیروگاهها تأمین شود.