اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

جمعه 2 خرداد 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه بازار انرژی
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=59563

گزارش مستند وال‌استریت ‌ژورنال از بی‌اثرشدن تحریم‌های ایران

22 خرداد 1403 ساعت 14:40
گزارش مستند وال‌استریت ‌ژورنال از بی‌اثرشدن تحریم‌های ایران

یک رسانه آمریکایی در گزارشی درباره تأثیر تحریم‌های غرب و آمریکا بر کشورهایی ازجمله ایران که سال‌هاست هدف تحریم‌ها قرار دارند، نوشت: ایالات‌متحده به‌طور ناخواسته موجب ایجاد یک محور متشکل از کشورهای تحت تحریم شده‌ است و آن‌ها تجربه موفقی برای خنثی‌سازی این محدودیت‌ها داشته‌اند.

به گزارش  اقتصاد انرژی  ؛ کشورها دیگر مثل گذشته تهدیدهای آمریکا را جدی نمی‌گیرند. یکی از دلایل مهم شکستن هیمنه آمریکا هم خود جمهوری اسلامی است که با اقدام‌های خود، به‌ویژه در سال‌های اخیر، ناتوانی ایالات‌متحده را نشان داده است.

برای نمونه، با وجود هشدار ایالات‌متحده درباره تحریم‌ها، هند قرارداد توسعه بندر چابهار در ایران را امضا کرده است که می‌تواند مسیر زمینی را برای کالای هندی به‌سمت آسیای مرکزی باز کند.

پس از امضای این قرارداد در تهران، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفت: هرکسی که به معاملات تجاری با ایران فکر می‌کند باید از خطر بالقوه تحریم‌ها آگاه باشد. تحریم‌های ایالات‌متحده علیه ایران پابرجاست و ما به اجرای آن ادامه می‌دهیم.

در مقابل به نوشته دویچه وله، «سوبرامانیام جایشنکر»، وزیر خارجه هند، گفت: ایالات‌متحده قبلاً این بندر را برای کمک و سوخت‌رسانی به مردم جنگ‌زده افغانستان باارزش دانسته بود.

کار روی پروژه چابهار از دو دهه پیش آغاز شد؛ زمانی که دونالد ترامپ تحریم‌های شدیدی را در سال ۲۰۱۸ علیه ایران اعمال کرد، اما هند و ایران کار را رها نکردند.

اسحاق‌ دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان نیز ۱۹ اردیبهشت با نادیده‌گرفتن هشدارهای آمریکا درباره روابط تجاری با ایران، به‌ویژه در زمینه پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور گفت: نمی‌توان به پاکستان امر و نهی کرد و این کشور در تصمیم‌گیری‌هایش فقط منافع خود را در نظر می‌گیرد.

روزنامه پاکستانی دان دراین‌باره گزارش داد: دار در یک نشست خبری در اسلام‌آباد در پاسخ به پرسشی درباره این پروژه گفت ما باید مراقب منافع خود باشیم و تعهدهای خود را در نظر بگیریم و دولت باید با درنظرداشتن منافع پاکستان درباره کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم، زمان و چگونگی آن تصمیم‌گیری کند، فارغ از اینکه آمریکا و دیگر کشورها چه می‌گویند.

عبور از تحریم‌های نفتی

بلومبرگ نیز اوایل اردیبهشت‌ در گزارشی نوشت: درحالی‌که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدام‌های جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تأثیری بر صادرات نفت ایران داشته باشد. معامله‌گران نفت هم درباره تحریم‌های آمریکا بی‌تفاوت هستند.

در ادامه همین وضع، آن‌طور که خبرگزاری ایسنا گزارش داده است، روزنامه چپگرای وال‌استریت ‌ژورنال آمریکا در گزارش خود با اشاره به اینکه «هدف از تحریم‌ها و کنترل‌های صادراتی غرب، تحت فشار گذاشتن دشمنان آمریکا بوده است»، نوشت: غرب با استفاده از قدرت دلار تلاش کرده است دولت‌های قدرتمند را تحت فشار قرار دهد تا آن‌ها بدون درگیری نیروی نظامی تسلیم شوند، اما آن‌ها ناخواسته یک اقتصاد سایه در جهان ایجاد کرده‌اند که دشمنان اصلی آمریکا را به هم پیوند می‌دهد و چین را به‌عنوان دشمن اصلی واشنگتن در مرکز قرار داده است.

این رسانه مشهور ادامه داد: محدودیت‌های مالی و تجاری بی‌سابقه علیه روسیه، ایران، ونزوئلا، کره شمالی، چین و کشورهای دیگر با محدودکردن دسترسی به کالاها و بازارهای غربی، اقتصاد آن‌ها را تحت فشار قرار داده است، اما به‌گفته مقام‌های غربی و داده‌های گمرکی، پکن به‌طور فزاینده‌ای با تقویت روابط تجاری خود، این تلاش‌های تحت رهبری ایالات‌متحده را خنثی کرده است.

بلوک کشورهای تحریم‌شده، مصون شده‌اند

به‌نوشته وال‌استریت ژورنال، اکنون بلوک کشورهای تحریم‌شده درمجموع از مزیت مقیاسی که بتواند از آن‌ها در برابر جنگ اقتصادی واشنگتن محافظت کند برخوردار شده‌اند و در حال تجارت با یکدیگر در تمام زمینه‌ها از پهپاد و موشک گرفته تا طلا و نفت هستند.

دانا استراول، مقام سابق وزارت دفاع آمریکا و تحلیلگر اندیشکده واشنگتن برای سیاست‌های خاور نزدیک، دراین‌باره گفت: چین رقیبی راهبردی است که از اراده و توانایی لازم برای تغییرشکل نظم کنونی جهانی را دارد.

لی پنگ‌یو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن نیز با دفاع از سیاست‌های پکن تصریح کرد: این کشور به هیچ‌یک از طرف‌های درگیر در جنگ اوکراین سلاح نمی‌فروشد. چین در حال انجام مبادلات تجاری و اقتصادی معمول با کشورهای مربوطه براساس اصل برابری و نفع دوجانبه است.

وی افزود: تجارت‌های مربوط به‌موجب قوانین بین‌المللی قانونی و مشروع هستند و باید مورد احترام و محافظت قرار گیرند.

نیازهای تجاری کشورهای تحریم‌شده همسو هستند

وال‌استریت ‌ژورنال با تأکید بر اینکه «نیازهای تجاری بلوک کشورهای تحریم‌شده همسوست»، نوشت: در یک سوی معادله، چین از سه قدرت در اوپک، یعنی روسیه، ایران و ونزوئلا نفت خریداری می‌کند و این کشورها درعوض، به‌موجب این مبادلات، منابع مالی لازم را برای خریداری کالاهای تحریم‌شده از چین کسب می‌کنند.

کیمبرلی دوناوان، تحلیلگر مسائل اقتصادی در اندیشکده شورای آتلانتیک هم بیان کرد: درآمد نفتی از جانب چین اقتصادهای ایران و روسیه را سرپا نگه می‌دارد و به‌علاوه تحریم‌های غرب را تضعیف می‌کند.

به‌گفته وی، استفاده این کشورها از ارز و نظام پرداختی چین برای انجام مبادلات یادشده موجب می‌شود مسئولان غربی به داده‌های مالی دسترسی نداشته باشند و درنتیجه توانایی محدودی برای اجرای تحریم‌ها داشته باشند.

همکاری فنی و بانکی ایران و ونزوئلا

این رسانه آمریکایی همچنین نوشت: داده‌های گمرکی مربوط به چین و روسیه نشان می‌دهد پکن توانسته است جای خالی دسترسی‌نداشتن مسکو به کالاهای غربی دارای کاربری دوگانه را پر کند. برای مثال، یک شرکت دفاعی چین به نام «پولی تکنالوجیز» بین ماه‌های سپتامبر (شهریور) و دسامبر (دی) سال گذشته میلادی حدود ۲۴ محموله به یک شرکت نظامی روسیه‌ای تولیدکننده بالگردهای نظامی و غیرنظامی ارسال کرد.

وال‌استریت ‌ژورنال در بخش دیگری از این گزارش نیز به‌نقل از مقام‌های آمریکایی و داده‌های گمرکی مدعی شد ایران در حال تأمین سلاح و ارائه کمک‌های فنی برای زیرساخت‌های انرژی و عرضه برخی کالاهای تحریم‌شده به کشور ونزوئلاست.

ونزوئلا هم در ازای آن، به عرضه طلا به ایران اقدام کرده است. کالایی که رهگیری آن در سراسر دنیا دشوار است و تبدیل‌پذیری‌اش امکان دورزدن نظام بانکی غرب را برای کشورهای تحریم‌شده فراهم می‌کند.

برچسب: انتقال گازبازار انرژیخط لوله

مطالب مرتبط

حرکت سایپایدک در مسیر تحقق فروش ۲۷ همت خدمات و قطعات در سال جاری
بازار انرژی

حرکت سایپایدک در مسیر تحقق فروش ۲۷ همت خدمات و قطعات در سال جاری

توسط Dr.ehsan poori
31 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین محمدحسن جبلی جوان، مدیرعامل شرکت سایپایدک، از هدف‌گذاری فروش ۲۷ هزار میلیارد تومانی قطعات و...

تقسیم سود ۲۰ هزار و ۴۰۰ ریالی در مجمع جم‌پیلن/ رکورد تولید فروش در سال ۱۴۰۳ شکسته شد
بازار انرژی

تقسیم سود ۲۰ هزار و ۴۰۰ ریالی در مجمع جم‌پیلن/ رکورد تولید فروش در سال ۱۴۰۳ شکسته شد

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین به گزارش روابط عمومی جم‌پیلن، حسین بارگاهی مدیر عامل شرکت ، با اشاره به کسب...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

سبحانی‌فر: هرچه سریع‌تر رفع فیلترینگ باید به سرانجام برسد/ خیلی از مشکلات ما در برخی از شبکه‌های داخلی به علت آی‌پی فیلترشکن ها است

اولین واکنش سیدورف به حضور در استقلال

در راستای ارتقای خدمات پس از فروش و مقابله با قطعات تقلبی انجام می‌شود؛
حرکت سایپایدک در مسیر تحقق فروش ۲۷ همت خدمات و قطعات در سال جاری

اولین گام بانک‌ها به سوی مسئولیت اجتماعی در حوزه سلامت

تقسیم سود ۲۰ هزار و ۴۰۰ ریالی در مجمع جم‌پیلن/ رکورد تولید فروش در سال ۱۴۰۳ شکسته شد

عملیات اجرایی واحد خالص سازی جم‌پیلن آغاز شد/ افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز

مصرف برق کشور از ۶۳ هزار مگاوات فراتر رفت

در روز ۲۹ اردیبهشت ماه در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۳۱ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

هشدار به پرمصرف‌ها؛ قبض‌ برق تا ۴۰ درصد گران‌تر می‌شود

در بیست‌وهشتمین روز اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ثبت ارزش ۲۱.۷ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه

نرخ سهمیه گازوئیل تغییر نمی‌کند

رمزارزهای غیرقانونی عامل تشدید ناترازی برق

تعرفه‌های تازه؛ خط قرمز دولت برای پرمصرف‌ها

صدور مجوز توزیع بنزین سوپر از هفته آینده در درگاه ملی مجوزها

گازوئیل سه نرخی می‌شود

آغاز نخستین تور رصد و پایش CSR با حضور متخصصان برجسته در شرکت آریا کوپلینگ

در هفته منتهی به ۲۴ اردیبهشت در بورس انرژی ایران رقم خورد؛
ارزش معاملات بورس انرژی به ۷۰ هزار میلیارد رسید

قطعی برق صنایع وضعیت تولید را نگران‌کننده کرد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است