به گزارش اقتصاد انرژی، در دومین نشست از سلسله نشستهای اشتراک و انتقال تجربه مسئولیت اجتماعی سازمانی شهر تهران( CSR TED x2) که در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۳ در فرهنگسرای شفق توسط دبیرخانه مسئولیت اجتماعی شهر تهران برگزار شد، آقایان اصغر شیرزادی (مدیر عامل شرکت تعاونی چند منظوره عام معلولین) و خانم زهرا سهیلی (مدیر عامل شرکت تعاونی نخ و نقشه زرین نگار غرب) به بیان دستاوردهای خود در حیطه مسئولیت اجتماعی پرداختند. همچنین در این نشست آقای دکتر حسین محمودی رئیس کمیته علمی و آقایان رضا آزادبخش و احسان پوری و سر کار خانم سمیه رضوی، اعضای هیات داوران را تشکیل دادند.
در ابتدای این مراسم مجری برنامه ضمن مغتنم دانستن تقارن تاریخ برگزاری این نشست با روز دانش اموز، تحقق اهداف توسعه پایدار را از جمله رسالتهای نسلهای آینده دانستند.
در ادامه آقای اصغر شیرازی به بیان تجربیات مجموعه خود در مسیر آموزش و توانمندسازی افرادی از جامعه معلولان در دو بخش تولید لباس کار و صنایع دستی پرداختند. ایشان خاطر نشان کردند که این مجموعه در مدت ۳۲ سال فعالیت، همواره سه هدف را دنبال کرده است که شامل ایجاد خودباوری در بین افراد معلول تحت آموزش در نتیجه تولید محصولات با کیفیت و کسب درآمد، تلاش در راستای پذیرش این باور از سوی تمامی افراد جامعه که افراد معلول هم حق برخورداری از شغل و زندگی عادی را دارند و در نهایت تلاش در مسیر پذیرش این باور از سوی مسئولان که جامعه معلولان نیز میتوانند در رقابت با افراد سالم، نه تنها محصولات با کیفیت برای فروش در بازارهای داخلی تولید کنند بلکه قادر به کسب موفقیت در مسیر فروش محصولات خود در بازارهای جهانی نیز هستند، بوده است.
ایشان در پاسخ به سوال مطرح شده توسط هیات داوران در خصوص دستاوردهای کسب شده توسط این مرکز به آموزش و توانمندسازی ۱۲۰ فرد معلول و حجم تولیدی معادل ۴۵۰ هزار دست لباس کار و تولید حدود ۱۲۰ هزار قطعه صنایع دستی اشاره کردند و تاکید کردند که با وجود تصویب قانون جامع حمایت از افراد معلول در سال ۸۴ و اصلاح آن در سال ۸۶ و لازم الاجرا بودن این قانون، هنوز در عمل حمایتهای لازم از این افراد به عمل نیامده است و از همین روی این مجموعه با شعار “از خودمان شروع کنیم” و در ذیل مسئولیت اجتماعی مدیران ان، تلاش کرده گامهای ارزشمندی را در این مسیر بردارد.
همچین ایشان ضمن اعلام آمادگی برای پذیرش ۳۰ عضو جدید از زندانیان معرفی شده توسط سازمان مشارکت و خدمات اجتماعی شهر تهران به عنوان یکی از بخشهای مهم ذیل مجموعه شهرداری تهران، حمایت این ارگان برای تهیه فضای مناسب کار و تجهیزات مورد نیاز را ضروری دانستند.
در بخش دوم این نشست خانم زهرا سهیلی به بیان تجربیات خود در حیطه مسئولیت اجتماعی شرکت تعاونی نخ و نقشه زرین نگار غرب پرداختند و بیان کردند این مجموعه بر تولید صنایع دستی (سفالسازی و میناکاری و چرم دوزی) و به ویژه تهیه و تولید فرش و گلیم تمرکز دارد و توانسته در قالب یک شرکت تعاونی در سال ۱۳۹۵ به ثبت برسد.
ایشان تلاش در مسیر ایجاد نوآوری در محصولات تولید شده با استفاده از روشهای روز دنیا را از دیگر اهداف این مرکز دانستند که با استفاده از مشاورههای دریافت شده از کارشناسان اتحادیه فرش و انجمن صنایع دستی ایران در این مجموعه با جدیت دنبال میگردد.
ایشان در ادامه خاطر نشان کردند که این مجموعه در واقع به صورت خانوادگی تاسیس شده و متشکل از ۷ عضو یک خانواده است و فعالیت خود را در ابتدا با آموزش زنان سرپرست خانوار در شهرقدس (شهری با آسیبهای فراوان) آغاز کرده که از سوی سازمان بهزیستی به این مرکز معرفی شده بودند و در ادامه توانسته بالغ بر ۲۰۰۰ نفر را از گروههای مختلف(زنان بدسرپرست و خودسرپرست و افراد آسیب دیده) در حیطه تولید صنایع دستی توانمند نماید.
ایشان همچنین تاکید کردند که این شرکت تعاونی با باور به اینکه “فرش و گلیم” از جملهی ارزشمندترین هنرهای دستی ایران هستند، شعار “هر ایرانی، دارای یک فرش ایرانی” را سر لوحه تلاشهای خود قرار داده و تلاش کرده ضمن رایزنی با انجمنهای فعال در حیطه عرضه فرش و گلیم در ایران و حتی خارج از ایران، این هنر اصیل ایرانی را به مردم ایران و جهان بهتر بشناساند.
این شرکت تعاونی ضمن همکاری با ارگانهایی مانند شهرداری تهران، فرمانداری شهر قدس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی و سازمان فنی و حرفهای تلاش کرده با معرفی افراد آموزش دیده به مراکز فنی و حرفهای، بستر لازم برای اخذ گواهینامههای معتبر برای افراد تحت حمایت خود را فراهم کرده و مسیر پیشرفت شغلی آنها را هموار و پایدار نماید.
ایشان در پاسخ به سوال مطرح شده توسط داوران در خصوص ارتباط مسئولیت اجتماعی این مجموعه با اصول حفاظت از محیط زیست، فراهم کردن امکان استفاده مجدد از ضایعات تولید شده در فرآیند تولید فرش و گلیم را در تولید سایر محصولات هنری در این مجموعه، اقدام مهمی در مسیر حفاظت از محیط زیست دانستند.