به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، نیروگاههای کشور بیش از یک میلیارد و ۷۵۸ میلیون مترمکعب گاز دریافت کردند. در همین بازه، بخش خانگی و تجاری حدود یک میلیارد و ۴۵۹ میلیون مترمکعب و صنایع عمده بیش از یک میلیارد و ۲۱۹ میلیون مترمکعب گاز را به خود اختصاص دادند؛ بر پایه دادههای رسمی…
سهشنبه (۱۶ اردیبهشت) نیروگاهها ۲۵۱ میلیون و ۶۹۰ هزار مترمکعب گاز دریافت کردند. در این روز ۱۷۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب به صنایع عمده اختصاص یافت و بخش خانگی و تجاری ۲۳۱ میلیون و ۵۵۰ هزار مترمکعب گاز مصرف کرد.
چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت) گاز ارسالی به نیروگاهها به ۲۴۶ میلیون و ۵۱۰ هزار مترمکعب رسید. در این روز صنایع عمده ۱۷۵ میلیون و ۱۶۰ هزار مترمکعب گاز دریافت کردند و بخش خانگی و تجاری نیز ۲۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز را به خود اختصاص داد.
پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت) حجم گاز تحویلشده به نیروگاهها ۲۴۶ میلیون و ۸۱۰ هزار مترمکعب بود، همچنین ۱۷۵ میلیون و ۴۸۰ هزار مترمکعب گاز به صنایع عمده تحویل شد و مشترکان خانگی و تجاری ۲۱۸ میلیون و ۸۹۰ هزار مترمکعب گاز را مصرف کردند.
جمعه (۱۹ اردیبهشت) نیروگاهها ۲۴۰ میلیون و ۹۰ هزار مترمکعب گاز دریافت کردند. در همین روز صنایع عمده ۱۷۱ میلیون و ۹۸۰ هزار مترمکعب و بخش خانگی و تجاری ۱۹۵ میلیون و ۶۶۰ هزار مترمکعب گاز مصرف کردند.
شنبه (۲۰ اردیبهشت) گاز تحویلی به نیروگاهها ۲۴۸ میلیون و ۶۳۰ هزار مترمکعب گزارش شد. در این روز صنایع عمده ۱۷۵ میلیون و ۸۸۰ هزار مترمکعب گاز دریافت کردند و مصرف بخش خانگی و تجاری نیز به ۱۸۹ میلیون و ۶۰ هزار مترمکعب رسید.
یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) گاز تخصیصیافته به نیروگاهها ۲۶۰ میلیون و ۴۹۰ هزار مترمکعب بود، همچنین صنایع عمده ۱۷۷ میلیون و ۹۱۰ هزار مترمکعب گاز دریافت کردند و بخش خانگی و تجاری نیز ۱۹۶ میلیون و ۹۸۰ هزار مترمکعب مصرف داشتند.
دوشنبه (۲۲ اردیبهشت) نیز حجم گاز ارسالی به نیروگاهها به ۲۶۴ میلیون و ۱۵۰ هزار مترمکعب رسید. در این روز صنایع عمده ۱۷۰ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب و مشترکان خانگی و تجاری ۱۹۹ میلیون و ۳۵۰ هزار مترمکعب گاز دریافت کردند.
بر اساس این گزارش، بین سه بخش نیروگاهی، صنایع عمده و بخش خانگی و تجاری در مجموع هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، نیروگاههای کشور با مصرف بیش از یک میلیارد و ۷۵۸ میلیون مترمکعب گاز، بیشترین سهم (حدود ۴۰ درصد از کل مصرف) را به خود اختصاص دادند. بخش خانگی و تجاری با مصرف حدود یک میلیارد و ۴۵۹ میلیون مترمکعب (حدود ۳۳ درصد) در رتبه دوم و صنایع عمده با دریافت بیش از یک میلیارد و ۲۱۹ میلیون مترمکعب گاز (حدود ۲۷ درصد) در جایگاه سوم قرار دارند.
این آمار بیانگر نقش حیاتی گاز طبیعی در تأمین انرژی مورد نیاز نیروگاههای کشور برای تولید برق و همچنین اهمیت آن در بخشهای صنعتی، خانگی و تجاری است. نوسانات روزانه مصرف در هر بخش نیز ممکن است تحت تأثیر عواملی مانند دما، سطح فعالیت صنایع و سایر شرایط متغیر قرار گیرد.