اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

جمعه 7 آذر 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه انرژی های نو
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=62282

بذرهای دانش‌بنیان سیب زمینی، رقیبی جدی برای نمونه‌های خارجی

12 مهر 1404 ساعت 11:17
بذرهای دانش‌بنیان سیب زمینی، رقیبی جدی برای نمونه‌های خارجی

محقق و استاد تمام پژوهش ( پروفسور ) مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: طی سال‌های اخیر کشور در تولید بذر سیب زمینی به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته و بذرهای دانش‌بنیان داخلی به‌عنوان رقیبی جدی برای نمونه‌های خارجی وارد میدان شده‌اند.

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین

به نقل از ایرنا با اشاره به حساسیت سیب زمینی به عوامل محیطی و بیماری‌ها گفت: این محصول در برابر تنش های زنده و غیرزنده مانند گرما، رطوبت، بیماری های، قارچی، باکتریایی، ویروسی و کرم‌های لوله‌ای (نماتودها) آسیب‌پذیر است و مدیریت علمی مزرعه نقش مهمی در حفظ سلامت آن دارد.

وی افزود: در سال‌های اخیر تحولات چشمگیری در کشت سیب زمینی به‌ویژه در حوزه تولید بذر رخ داده و کشور در زمینه تولید بذر داخلی به موفقیت‌های مهمی دست یافته است.

نصر اصفهانی گفت: کشاورزان امروز بیش از هر چیز به دنبال بذرهای باکیفیت هستند و تولید داخلی توانسته این نیاز را تا حد زیادی پاسخ دهد.

وی با تأکید بر ضرورت ضدعفونی غده‌های سیب زمینی در زمان کاشت خاطرنشان کرد: نباید غده‌ها به صورت خام و بدون آماده‌سازی در مزرعه کشت شوند، بلکه باید پیش از کاشت با قارچ‌کش‌ها یا مواد مجاز ضدعفونی شوند تا خطر بروز بیماری کاهش یابد.

این پژوهشگر با اشاره به اهمیت استفاده از کودهای آلی گفت: به‌کارگیری کودهای حیوانی و زیستی، جمعیت میکروبی مفید خاک را تقویت کرده و به مبارزه بیولوژیک علیه عوامل بیماری‌زا کمک می‌کند.

وی توضیح داد: وقتی کودهای آلی به خاک داده می‌شود، نیاز به کود شیمیایی کاهش می‌یابد و زمینه برای تولید محصولات سالم و حتی ارگانیک فراهم می‌شود.

نصر اصفهانی یادآور شد: انتخاب رقم مناسب سیب زمینی بر اساس شرایط آب و هوایی و نوع مصرف (صنعتی یا خوراکی) از عوامل کلیدی در افزایش عملکرد و کیفیت محصول است.

بذرهای دانش‌بنیان سیب زمینی، رقیبی جدی برای نمونه‌های خارجی است

افزایش کیفیت و تولید اقتصادی سیب‌زمینی با مدیریت علمی و تناوب زراعی

نصر اصفهانی با اشاره به همکاری نزدیک کشاورزان، کارشناسان و مراکز علمی گفت: تولید سیب زمینی در استان بهبود یافته و مشکلات گذشته به حداقل رسیده است.

وی تأکید کرد: مدیریت علمی و ترویج کشاورزی نوین، استفاده از ارقام مقاوم و تناوب زراعی با غلات، باعث افزایش بهره‌وری و کاهش بیماری‌های رایج سیب زمینی شده است.

این پژوهشگر تصریح کرد: کانون سیب زمینی کاران کشور، همکاری فعال و هماهنگی مناسبی بین مراکز تحقیقاتی و اجرایی ایجاد کرده و تجربیات ارزشمند اعضای هیئت علمی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد تا تولید اقتصادی و کیفیت محصولات افزایش یابد.

وی درباره تناوب زراعی توضیح داد: کشت سیب زمینی باید با رعایت تناوب مناسب انجام شود و محصولات هم‌خانواده مانند گوجه فرنگی و بادمجان و فلفل و سایر محصولات شامل کلم، گل‌کلم، یونجه، و گیاهان ریشه ای مانند چغندر، شلغم، ترب و هویج نباید در همان زمین کاشته شوند

این محقق اصفهانی به کشاورزان توصیه کرد: حداقل یک سال بین کشت سیب زمینی و محصولات هم‌خانواده، غلات کشت شود تا خاک تقویت شده و جمعیت میکروب‌های مفید بازسازی شود.

نصر اصفهانی همچنین با اشاره به بذرهای تولید شده در همدان و سایر مناطق کشور گفت: این بذرها با همکاری کانون سیب زمینی کاران در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و کیفیت بالای آن‌ها باعث موفقیت در تولید محصول در استان‌های مختلف از جمله جنوب و شمال کشور شده است.

وی گفت: امروزه شرکت‌های داخلی توان رقابت با نمونه‌های خارجی را دارند و جایگاه سیب زمینی ایران در بازار داخلی و بین‌المللی تثبیت شده است.

فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی استان اصفهان در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی سابقه دیرینه دارد و به ترتیب به سال ۱۳۲۹ و ۱۳۵۰ بازمی‌گردد.

اکنون مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان از سه حوزه معاونت آموزش، معاونت پژوهش و فناوری و معاونت پشتیبانی و توسعه نیروی انسانی، هشت بخش تحقیقاتی و ۱۱ ایستگاه، پایگاه، مزرعه کشاورزی، دامپروری و آبخیزداری و امکانات آزمایشگاهی مختلفی تشکیل شده است و در راستای تحقق اهداف کلان سیاست توسعه کشاورزی کشور فعالیت دارد.

برچسب: تولید سیب زمینیمحصولات ارگانیک

مطالب مرتبط

روزانه حدود ۵۳ میلیون لیتر بنزین با کارت اضطراری جایگاه‌ها توزیع می‌شود
اسلایدر

روزانه حدود ۵۳ میلیون لیتر بنزین با کارت اضطراری جایگاه‌ها توزیع می‌شود

توسط عاطفه دهقان
5 آذر 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین به نقل از شانا، کرامت ویس‌کرمی شامگاه سه‌شنبه (چهارم آذر) در گفت‌وگوی ویژه خبری با...

ادعای تولید روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز و ۴ میلیون بشکه نفت ایران، صحیح نیست
نفت و گاز

افزایش ۹ میلیون لیتری مجموع تولید بنزین و نفت‌گاز

توسط عاطفه دهقان
2 آذر 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، محمدعلی دادور با اشاره...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

روزانه حدود ۵۳ میلیون لیتر بنزین با کارت اضطراری جایگاه‌ها توزیع می‌شود

افزایش ۹ میلیون لیتری مجموع تولید بنزین و نفت‌گاز

ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۳۱۰۰ مگاوات می‌رسد

پتروشیمی جم موفق به اخذ مجوز رسمی ارائه خدمات درمانی از وزارت بهداشت شد

ایران؛ هاب هوشمند تجارت پتروشیمی منطقه

تعمیرات اساسی پالایشگاه تهران

پیش‌بینی تداوم رشد تقاضای جهانی نفت و گاز تا ۲۰۵۰

فولاد مبارکه به دنبال تولید صادرات‌محور

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران آغاز شد

ظرفیت برداشت گاز غنی فاز ۱۴ پارس جنوبی افزایش یافت

تأمین گاز صنایع و نیروگاه‌ها بدون محدودیت

صادرات محصولات نانو به ۶۳ کشور دنیا

فعالیت 5000 نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی

ارزش مبادلات ابزارهای مالی ۴۸۴ درصد رشد کرد

فراخوان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای جذب شرکت‌های دانش‌بنیان

کشاورزی دانش ­بنیان، عامل مهم امنیت ­و بازدارندگی

شرکت های مجاز واردات بنزین سوپر به گمرک معرفی شدند

افزایش سهم صادرات پالایشگاه ستاره خلیج فارس

گسترش همکاری های ایران و ترکمنستان در حوزه برق

اصفهان صدرنشین انرژی پاک شد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است