به گزارش اقتصاد انرژی کبیری کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با اقتصاد انرژی در پاسخ به اینکه با توجه به خشکسالی و کمبود بارش ها و راهکارهای مقابله با خاموشی گفت: دولت و وزارت نیرو باید از قبل این روزها را پیش بینی میکردند و برنامه ای جامع برای انرژی تجدیدپذیر در دستور کار قرار میدادند ولی متأسفانه اهمیت ندادند.
وی افزود: حدود سه هفته پیش معاون وزیر نیرو در جلسه ای با کمال پررویی گفت: ما در سال ۹۹ در حوزه انرژی های تجدیدپذیر فعالیت نداشتیم ولی سال ۹۹ را سال مبنا قرار دادیم! و دیروز ابلاغیه وزیر نیرو بعد از گذشت ۱۸ ماه اعلام شد یعنی از مهرماه ۹۸ تا به امروز علی رغم افزایش شدید نرخ ارز و افزایش قیمت تجهیزات خورشیدی و… انتظار افزایش تعرفه ها متناسب با این افزایش قیمت ها می رفت ولی عملی نشد. چنانچه تعرفه های افزایش مییافت، سرمایهگذاران راغب به سرمایهگذاری میشدند.
کبیری در خصوص استخراج رمزارزها گفت: در چنین مواقعی که بحث کمبود برق مطرح میشود، دستور به قطع استخراج رمزارزها میدهند، در سند راهبردی انرژی سال ۹۶ به موضوع استخراج رمز ارزها اشاره شده بدین صورت که هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده قیمت برق واقعی شود.بنابراین عدم توجه به واقعی ساختن قیمت برق و عدم توجه به انرژی های تجدیدپذیر، نتیجه اش همین خاموشی ها و بحران انرژی در کشور است که امروز شاهدش هستیم.
این کارشناس حوزه انرژی به از احداث سامانه انرژی خورشیدی در پشت بام ها نام برد و گفت: چنانچه تعرفه برق تجدید پذیر را ۸۰ درصد افزایش میدادند و هر خانه در پشت بام خود ۱۰ مگاوات برق تولید میکرد، هم مردم استقبال میکردند و هم قدری از مشکلات تامین برق حل میشد.
کبیری در پایان گفت: متاسفانه وزارت نیرو و دولت در زمینه حل مشکلات کنونی خیلی ضعیف عمل کردند و نمره قبولی نمیگیرند، اقدامات دولت و وزارت نیرو تنها به صدور یک ابلاغیه ختم شد و هیچ راه حل منطقی ارایه نشد.